All products

Hojev med Zlati panj, 450 g

Zlati panj je med slovenskega porekla. Nosi znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost
Oblika izdelka: med
Pakiranje izdelka: steklen kozarec 450 g
Nakup možen samo v fizični trgovini.

Kakovost točenega hojevega medu iz Medexa zagotavlja tudi znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti. Višja kakovost se zagotavlja in vzdržuje z dodatnimi kontrolami proizvodnje in končnega izdelka na prodajnih policah, ki jih opravlja neodvisen certifikacijski organ, ki je imenovan s strani MKO Republike Slovenije.

Hojev med blagovne znamke Zlati panj se od ostalih medov razlikuje po dveh glavnih lastnostih, ki sta ključni za določanje kakovosti medu: to sta stopnja HMR, ki je pokazatelj pregretosti medu, ter vsebnost vode. Hojev med blagovne znamke Zlati panj izpolnjuje zahtevo, da vsebuje manj kot 18 % vode, vsebnost HMF pa je pod 15 mg na kg medu (po Pravilniku o medu lahko med vsebuje največ 20 % vode in 40 mg HMR na kg medu).


Hojev med je temno rjavozelene barve in precej gost. Je prijetnega sladkega okusa in nežnega vonja po smoli in velja za najbolj cenjen med.

Hojev med lahko jeste z žlico, ga namažete na kruh ali ga uporabljate kot dodatek k različnim, predvsem mlečnim napitkom in jedem. Pazite, da napitki niso prevroči, sicer se najpomembnejše učinkovine medu izgubijo. Odlično se kombinira tudi s suhim sadjem.

Naravni med se strjuje, s segrevanjem do 40 °C pa postane ponovno tekoč in pri tem ohrani naravne lastnosti in učinkovine.

Hranite v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Točeni hojev med slovenskega porekla.

Med
Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi in je bogato hranilo in lepotilo.

Priljubljeni