Komu je namenjen Postbeeotic™?

  • Odraslim in otrokom, starejšim od 3 let.
  • Vsem, ki si želijo obogatiti vsakodnevno prehrano s koristnimi snovmi fermentacije.
  • Tistim, ki se pogosto srečujejo s prebavnim nelagodjem.
  • Vsem, ki želijo podpreti presnovo1 in ohranjati bogat črevesni mikrobiom.
  • Za ohranjanje zdrave črevesne sluznice2 in zaščito pred oksidativnim stresom.3
  • Za krepitev delovanja imunskega sistema4 pri ljudeh z občutljivo prebavo
Abdomen-bloating-1440x1080px
plant-6
Postbeeotic-06753-1200x1200px

Hitra dejstva o Postbeeoticu™

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Postbeeotic™ vsebuje popolno mešanico prebiotikov, postbiotikov in fermentiranega sadja in zelenjave, ki komplementarno z dodanimi vitamini delujejo kot podpora normalni presnovi1 in zdravju črevesne sluznice.2

Postbiotiki so inaktivirane dobre bakterije in/ali njihovi presnovni metaboliti, ki imajo dokazano enako ali celo boljšo učinkovitost na zdravje črevesja v primerjavi s probiotiki.

To pomeni, da so vse bakterije toplotno obdelane pri visoki temperaturi, zato niso več žive. Na ta način so bolj stabilne, izdelek je bolj varen, novejše raziskave pa so pokazale, da se ohranja tudi njihova učinkovitost.

Fermentacija je naravni proces, kjer mikroorganizmi hranila porabljajo za rast in razmnoževanje, pri tem pa jih pretvorijo v številne nove koristne snovi, kot so vitamini, kratko verižne maščobne kisline, organske kisline in druge bioaktivne snovi. Na ta način dobimo obogateno mešanico mikro in makrohranil, ki so pomemben del uravnotežene prehrane.

So naravne snovi, ki jih naše telo ne prebavi, služijo pa kot hrana za naše dobre črevesne bakterije - mikrobiom.

Naše črevesje poseljuje zapletena skupnost mikrobnih celic, ki vplivajo na številne procese v telesu. Nepravilna prehrana in življenjski slog porušita ravnovesje, kar vodi do različnih bolezni.

1 Biotin prispeva k presnovi makrohranil. Folat prispeva k sintezi aminokislin. Vitamin B6 ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena.
2 Vitamini B2, niacin in biotin prispevajo k ohranjanju zdravih sluznic.
3 Vitamin C ima vlogo zašciti celic pred oksidativnim stresom.
4 Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.
O izdelku

Vas mučijo prebavne težave?

V sodobnem svetu nas zaradi življenjskega sloga in pomanjkanja ključnih hranil, skromnega vnosa prehranskih vlaknin in prevelikega deleža predelanih živil pestijo prebavne težave, kot so napihnjenost, zgaga, slabost, bolečine v trebuhu, driska ali zaprtje. Postbeeotic™ s svojo inovativno formulo, ki združuje sinergistično delovanje prebiotikov in postbiotikov, predstavlja podporo presnovi makrohranil in zdravju sluznic. Zdrav prebavni sistem pa prispeva k splošnemu zdravju in dobremu počutju ter ima ključno vlogo pri kakovosti staranja.

Postbeeotic-06808-1200x1200px
Postbeeotic-06915-1200x1200px

Učinkovitost je v sestavi

HT Bifidobacterium longum ES1 CECT 7347 je dobro raziskan inaktiviran mikrobni sev, v funkciji postbiotika. Več študij potrjuje enako ali boljšo učinkovitost inaktiviranega seva v primerjavi z živim sevom. Poleg tega ta sev poseduje številne koristne lastnosti, pozitivno vpliva na prepustnot črevesja in imunski sistem, kar ga naredi dragocenega zaveznika za podporo črevesju in splošnemu dobremu počutju.
 
Fruktooligosaharidi (FOS) so prebiotiki, ki spodbujajo zdravo črevesno mikrobioto, saj zagotavljajo hrano za dobre bakterije v našem črevesju. Delujejo kot topna prehranska vlaknina, ki se v debelem črevesu fermentira v kratkoverižne maščobne kisline in vitamine, kar koristi črevesni
sluznici in mikrobni sestavi. Raziskave potrjujejo, da FOS stimulirajo rast bifidobakterij in zavirajo razvoj patogenih mikroorganizmov, s čimer dolgoročno podpirajo črevesje. Postbeeotic™ izstopa z visoko vsebnostjo FOS.
 
Fibriotics® je posebna mešanica, pridobljena s 4-stopenjsko precizno fermentacijo, zaradi česar je bogata z edinstvenimi in visoko biorazpoložljivimi snovmi za našo črevesno mikrobioto in celice črevesja.
 

Razlika med prebiotiki, probiotiki in postbiotiki

Ilustracija prikazuje pomembnost probiotikov, prebiotikov in postbiotikov za zdravje našega črevesja. Prebiotiki so vrsta vlaknin in drugih neprebavljivih sestavin hrane, ki služijo kot hrana za koristne bakterije v črevesju. Probiotiki so živi mikroorganizmi, ki imajo koristne učinke na zdravje gostitelja, saj spodbujajo zdravo črevesno floro. Postbiotiki pa so rezultat fermentacij, vsebujejo inaktivirane probiotike in njihove metabolite, ki podpirajo zdravje našega črevesja. Metaboliti predstavljajo zdravju koristne snovi, ki jih proizvajajo bakterije in kvasovke. Vključno z aminokislinami, vitamini, kratkoverižnimi maščobnimi kislinami in drugimi bioaktivnimi snovmi.

Klikni na ilustracijo za povečavo.


Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehransko dopolnilo;vrečke;20 x 6,6 g;20 dni redne uporabe
LastnostiBrez umetnih barvil, Bogat vir vlaknin, Brez umetnih arom, Vegetarijansko
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Priporočen dnevni odmerek:

Priporočena količina je 1 vrečka dnevno. Primerno za odrasle in otroke, starejše od 3 let.

Priporočen način uživanja:

Vsebino vrečke stresite v kozarec ter prelijete z 1 dcl vode, dobro premešajte in takoj popijte. 

Kako dolgo uživati za prve učinke?

Prve učinke boste opazili že po prvih parih dneh rednega uživanja. Ker je izdelek popolnoma naraven, za celovito podporo presnovi priporočamo dolgoročno neprekinjeno jemanje oziroma vsaj 3 mesece.

Sestavine

Fruktooligosaharidi, inulin iz korenine cikorije, jabolčni kis v prahu (jabolčna kislina, maltodekstrin), Fibriotics® (fermentirana mešanica 36 vrst sadja in zelenjave, maltodekstrin iz ekološke tapioke), čebelji cvetni prah, izvleček acerole (Malpighia glabra) v prahu, inaktivirane bifidobakterije (Bifidobacterium longum ES1 CECT 7347), naravna aroma, niacin (vitamin B3), pantotenska kislina (kalcijev D-pantotenat), vitamin B12 (cianokobalamin), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid) riboflavin (vitamin B2), tiamin (tiamin hidroklorid, vitamin B1), folna kislina (vitamin B9), biotin, sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid.

Vsebnost

Na 1 vrečko (6,6 g)*

Vitamin C

24 mg (30% PDV)

Niacin

4,8 mg (30% PDV*)

Pantotenska kislina

1,8 mg (30% PDV*)

Tiamin (vitamin B1)

0,33 mg (30% PDV*)

Riboflavin (vitamin B2)

0,42 mg (30% PDV*)

Vitamin B6

0,42 mg (30% PDV*)

Biotin

15 µg (30% PDV*)

Folna kislina

60,0 µg (30% PDV*)

Vitamin B12

 0,75 µg (30% PDV*)

Inaktivirane bifidobakterije (Bifidobacterium longum ES1 CECT 7347)

25 mg (min. 2,5 milijard bakterij)

Fermentirano sadje in zelenjava (Fibriotics®)

0,8 g

Fruktooligosaharidi

2,5 g

Mleti cvetni prah

500 mg

*PDV = priporočen dnevni vnos

Vprašanja strank
Kakšne posledice ima neuravnotežena črevesna mikrobiota?
Neuravnotežena črevesna mikrobiota ima tudi sistemske posledice, saj posredno vpliva na različne fiziološke funkcije, kot so kognitivno zdravje, koža, srčno-žilni sistem, delovanje jeter, in vpliva na razvoj sistemskega vnetja nizke stopnje, ki je glavni vzrok razvoja kroničnih bolezni.
Kakšne so slabosti tradicionalnih probiotikov?
Probiotiki, kljub njihovim potencialnim koristim, pogosto naletijo na izzive, kot so slabo preživetje skozi prebavni proces, težave s pripenjanjem na sluznico črevesja, varnostni pomisleki pri določenih skupinah ljudi z oslabljeno imunostjo ali kroničnimi boleznimi, kar lahko omeji njihovo učinkovitost pri vzdrževanju zdrave (uravnotežene) mikrobiote.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:POSTBEEOTIC™
Vaša ocena

70

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
POSTBEEOTIC™
Prehransko dopolnilo vrečke 20 x 6,6 g 20 dni redne uporabe
  • Inovativna in učinkovita podpora presnovi
  • Mešanica fermentiranega sadja in zelenjave
  • Inaktivirane bifidobakterije
SLO-5-procent-off-1290x1032px