Pogoji nakupa in dostave

Nakup in pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine medex.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije ter mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine medex.si (v nadaljevanju “spletna trgovina medex”), ki jo upravlja Medex Trade d.o.o., Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju “ponudnik”), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne strani medex.si ter uporabnikov, ki izvršijo preko spletne strani medex.si nakup (v nadaljevanju: “kupec”).

Ponudnik:
Medex Trade d.o.o.
Linhartova cesta 49A
1000 Ljubljana
Davčna št.: SI 48469360
Matična št.: 9161830000

Spletna trgovina medex omogoča nakup visoko kakovostnih izdelkov blagovne znamke Medex in izdelkov priznanih blagovnih znamk proizvajalcev za katere je ponudnik distributer v Sloveniji (Krüger, D’arbo, OKF, Hahne, …) (v nadaljevanju: “blago”) na enostaven, hiter način po vsej Sloveniji po dostopnih cenah.

Dostopnost informacij na spletni strani medex.si

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu vselej dostopne naslednje informacije:

 • identiteta ponudnika (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktni podatki, ki uporabniku oziroma kupcu omogočajo komunikacijo s ponudnikom,
 • bistvene značilnosti blaga,
 • pogoji, stroški in možni načini dostave blaga,
 • jasno in nedvoumno določene cene in razviden prikaz, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
 • možni načini plačila,
 • časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročilo, potrditev prejema naročila, preveritev in potrditev naročila

Ko ponudnik prejme naročilo poslano s strani kupca, kupcu nemudoma potrdi sprejem naročila. To ni potrdilo, da je blago na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema blaga, ampak le obvestilo kupcu, da je ponudnik prejel naročilo in da je stekel postopek preveritve dobavljivosti blaga .

Po preveritvi dobavljivosti ponudnik pošlje kupcu potrdilo naročila s povezavo v e-pošti s podatki o roku in izvedbi dobave. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje po spletu potrditev naročila s strani kupca.

Cena

Vse cene na spletni strani so v evrih in vsebujejo DDV, razen če je na spletni strani izrecno napisano drugače. Znižana cena je znižana redna cena, po kateri se prodaja predstavljeni izdelek za določen ali nedoločen čas.

Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z objavljenimi možnimi oblikami plačila. Slike izdelkov so ilustrativne in nujno ne odražajo v celoti dejanskega stanja ponudbe.

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine medex spreminja in ažurira hitro in pogosto. Kljub izjemnemu trudu pri zagotavljanju najbolj ažurnih in točnih podatkov ponudnika v spletni trgovini medex, se lahko zgodi, da je podatek o ceni ali dobavljivosti napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena oz. status dobavljivosti spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Varstvo potrošnikov

Medex Trade d.o.o. prodaja blago prek spletne strani medex.si izključno potrošnikom. Zaradi specifičnosti in omejenosti blaga lahko kupec naroči z enim naročilom do največ 15 kosov istega izdelka.

Ponudnik ima pravico zavrniti spletno naročilo. O tem po lastni presoji odloča Medex. Zavrnitev naročila mora biti obrazložena in mora ponudnik o tem nemudoma obvestiti kupca.

Način plačila, dostava in stroški dostave

Plačilo blaga kupljenega v spletni trgovini Medex.si je mogoče po povzetju, prek sistema varnega plačevanja PayPal ali s podprto kreditno kartico prek sistema Stripe.

Vse izdelke kupcu dostavlja pogodbeni partner GLS Slovenia (v nadaljevanju: «dostavljalec») na kupčev naslov v Sloveniji, ki je naveden v naročilu.

Cena dostave znaša 3,95 EUR za posamezno naročilo, pri nakupu v vrednosti 45 EUR ali več, pa stroške dostave (embalažo, pakiranje, transport, poštnino) nosi ponudnik.

Rok dostave naročenega blaga je načeloma 2 – 3 delovne dni. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku.

V primerih, ko ponudnik pravočasno in v skladu s pogodbo odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave.

Dostava blaga

V primeru dostave s strani dostavne službe GLS je naslovnik dolžan prevzeti blago od kurirja na naslovu, kot ga je sam izbral v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa GLS.

Kupec oziroma naslovnik je dolžan ob prevzemu preveriti količino in kvaliteto blaga.

Kupec se izrecno zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov. Vse izdelke, ki so na zalogi, dostavimo v 2-3 delovnih dneh po prejemu Vašega naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Odstop od naročila

Kupec lahko po oddaji elektronskega naročila v 24 urah odstopi od naročila na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov [email protected].

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete. Pravico do dostopa od pogodbe kupec uveljavlja tako, da v roku 15 dni od prejema blaga pisno sporoči ponudniku na naslov [email protected], da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Kupec mora nato najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe vrniti blago originalno zapakirano, v nespremenjeni količini in nepoškodovano ter še neuporabljeno podjetju Medex Trade d.o.o. na naslov Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana. Stroške vračila blaga plača kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo kupnine

Če odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini in še neuporabljeno, skladno z zakonom vrnemo vsa opravljena plačila. Stroške vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od naročila ter vrnitvi blaga. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

Zavrnitev naročila

Spletna trgovina medex.si lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti, zavrne.

Hranjenje naročila

Oddano elektronsko naročilo oz. kupoprodajna pogodba je shranjena na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda na naš e-naslov [email protected] ali pisno na sedež podjetja.

Reklamacija

V Medexu skrbimo za kakovostne proizvode. V primeru, da ste prejeli izdelek, ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, ga bomo nadomestili z drugim ali vam na vašo željo vrnili denar. Nepoškodovanega, neuporabljenega in v originalni embalaži ga lahko vrnete v roku 15 dni od nakupa na naslov: Medex Trade d.o.o., Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana in vrnili vam bomo vaš denar. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila originalna embalaža ali varnostni pečat odstranjena oz. izdelek uporabljen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je poštni paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri podjetju Medex Trade. To storite tako, da na mail [email protected] pošljete sliko poškodovanega paketa in/ali izdelkov, priložite kopijo računa ter pripišete številko spletnega naročila. Skupaj z GLS bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Stroške pošiljanja reklamacij krije ponudnik preko GLS.


Politika zasebnosti in varovanje podatkov

Podjetje Medex Trade d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni prek spletnih strani www.medex.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretji osebi, razen v primeru, ko je zahteva podana v pisni obliki s strani državnih ustanov.

Če želite v spletni trgovini Medex opraviti nakup, potrebujemo naslednje podatke za plačilo:

 • ime
 • priimek
 • telefon
 • podatki o naslovu
 • kraj
 • poštna številka

To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila, in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu.

Podatki za dostavo so enaki kot podatki za plačilo.

Spletna trgovina medex lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine medex in opitimizacijo.

Varnost spletne trgovine

V spletni trgovini medex uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.

Odgovornost

Medex Trade d.o.o. ni odgovoren za posledice uporabe izdelkov, kupljenih prek spletne trgovine medex, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh izdelkov. Vsa vsebina na spletnih straneh www.medex.si je informativne narave in uporabna zgolj kot vir splošnih informacij ter ne more nadomestiti posveta z zdravnikom ali farmacevtom.

Medex Trade d.o.o. ni odgovoren za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oziroma infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina medex (npr. izpad delovanja medmrežja).

Medex Trade d.o.o. deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

Medex Trade d.o.o. se v vsakem trenutku po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ustrezni slikovni material, opise in navodila izdelkov. Kljub temu so fotografije izdelkov v spletni trgovini medex simbolične, dostopni tekstovni materiali pa informativne narave. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena določenemu izdelku.

Na morebitne napake nas lahko uporabniki v kateremkoli trenutku opozorijo, za kar jim bomo v spletni trgovini medex iskreno hvaležni.

Pritožbe in spori in uporaba prava

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov. Po vseh močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 01/475 75 00. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na e-poštni naslov [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani. Ponudnik in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Ponudnik lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine ponudnika, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletnih strani www.medex.si. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Medex Trade d.o.o. posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

Želimo vam prijetne in ugodne nakupe v naši spletni trgovini.

Vaš Medex Trade

Plačilo in dostava

Način plačila, dostava in stroški dostave

Kako lahko plačam naročene izdelke?

Izdelke, naročene v spletni trgovini Medex.si lahko plačate:

 • po povzetju (z gotovino ali bančno kartico*),
 • prek sistema varnega plačevanja PayPal ali
 • s kreditno kartico Visa, Mastercar, American Express prek sistema Stripe.

* Uporabite lahko kreditno ali debetno bančno kartico. Ob plačilu se obračuna strošek bančne provizije v višini 1,43 % vašega nakupa, za kar vam kurir GLS izda dodatni račun.

Koliko znašajo stroški dostave?

 • Ob nakupih v skupnem znesku pod 45 EUR znaša strošek dostave 3,95 EUR.

 • Pri nakupih nad 45 EUR vam strošek dostave podarimo, zato je za vas brezplačna.
   

Kako poteka dostava naročenih izdelkov?

Izdelke, naročene v spletni trgovini Medex.si, dostavlja dostavna služba GLS.

Dostava naročenih izdelkov se izvede v najkrajšem možnem času in je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Izdelke bomo poslali na naslov, ki ste ga navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku, zato priporočamo, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave.

Ko paket pripravimo, ga oddamo na GLS skupaj z naslovom, e-pošto in telefonsko številko.

 • GLS vam po elektronski pošti ali prek SMS-sporočila pošlje prvo obvestilo o predvideni dostavi in morebitni višini odkupnine.

 • Ko na dan dostave kurir skenira paket se avtomatično pošlje drugo obvestilo, v katerem se nahaja predviden 3-urni časovni okvir za dostavo. Vključuje tudi številko kurirja in oddelka za podporo uporabnikom.

GLS je zelo prilagodljiv. S kurirjem se lahko dogovorite za drug naslov dostave ali za prevzem paketa v GLS paketni trgovini oziroma na GLS paketomatu. Vam najbližji paketomat najdete TUKAJ.

Paketne trgovine so vključene v obstoječe trgovine ali bencinske servise. Paket je možno prevzeti v času obratovanja GLS paketne trgovine z veljavno osebno izkaznico ali potnim listom. GLS paketomati se nahajajo na območjih z visoko obiskanostjo in delujejo 24 ur na dan, 7 dni na teden. Paket dvignete s prejeto kodo za prevzem. V kolikor je paket z odkupnino, je možnost plačila zgolj s plačilno kartico, kjer se vam zaračunajo stroški provizije banke v višini 1,5% odkupnine. Navodila in video za prevzem paketa na paketomatu si lahko pogledate TUKAJ.

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo kurir GLS kurir pustil obvestilo o prispeli pošiljki. Na obvestilu je navedena številka paketa in telefonska številka dostavne službe GLS (01 500 11 90) ter njihov elektronski naslov ([email protected]). Za podrobnejše informacije o dostavi je GLS dosegljiv od ponedeljka do petka med 7:30 in 19:00 uro.

Splošni nabavni pogoji

1. Veljavnost 

Splošni nabavni pogoji Medex Trade d.o.o. (v nadaljevanju imenovani: “Splošni nabavni pogoji”)  veljajo izključno in v celoti za vsa naročila blaga, ki jih Medex d.o.o., Linhartova cesta 49a, Ljubljana (v nadaljevanju imenovan: “Kupec”) kupuje od dobavitelja blaga (v nadaljevanju imenovan: “Dobavitelj”).
 
Določbe ki veljajo v teh Splošnih nabavnih pogojih za naročila in dostavo blaga se uporabljajo smiselno tudi za naročila in izvedbo storitev, ki jih Kupec naroča pri izvajalcu storitev.  


2. Sprejem naročila ali sklenitev kupoprodajne pogodbe 

Kupec dostavi Dobavitelju pisno ali ustno naročilo, katerega se Dobavitelj obvezuje pisno sprejeti najkasneje v roku 5 (petih) dni od dneva prejema naročila, razen če ni dogovorjen krajši rok. Naročila in sprejemi naročil so lahko dani po pošti, faksu, ali z uporabo sistema elektronske izmenjave dokumentov.
 
Z pisnim sprejemom naročila se določi  vrsta, količina, kakovost in cena blaga ter dobavni rok dostave blaga.
 
Vkolikor Dobavitelj pisno ne sprejme naročila v roku 5 (petih) dni po prejemu naročila, Kupec na naročilo ni več vezan.  
 
S pisno potrditvijo ali sprejemom naročila s strani Dobavitelja se smatra kupno razmerje med Kupcem in Dobaviteljem za sklenjeno.
 
Kupec in Dobavitelj se lahko tudi dogovorita da skleneta pisno kupoprodajno pogodbo, v takem primeru  postanejo Splošni nabavni pogoji sestavni del kupoprodajne pogodbe, razen če jih nista Kupec in Dobavitelj v celoti ali deloma izključila.
 
Poleg teh Splošnih nabavnih pogojev niso za Kupca zavezujoči nobeni drugi pogoji Dobavitelja, razen v primeru in v tistem delu za katerega bi Kupec in Dobavitelj izrecno dogovorila s kupoprodajno pogodbo.
 

3. Dobava blaga in dobavni roki

Dobavitelj se obvezuje dobaviti blago Kupcu v dogovorjenih količinah in kakovosti ter v dogovorjenih dobavnih rokih na namembni kraj, ki ga določi  Kupec skladno s standardom Incoterms 2020.
 
Dogovorjena količina, kakovost in dobavni roki blaga so za Dobavitelja obvezni in so bistvena sestavina naročila oziroma pogodbe.
 
Kakršnekoli spremembe od dogovorjene količine in/ali dogovorjene kvalitete blaga (predvsem odstopanja od dogovorjene proizvodne specifikacije blaga) in/ali dogovorjenih dobavnih rokov blaga so dovoljene le na podlagi predhodnega pisnega soglasja Kupca. To velja tudi v primeru višje sile ali kakršnih koli drugih okoliščinah, ki bi lahko tudi samo posredno vplivale na pravilno ali pravočasno izpolnitev naročila oziroma pogodbe pod pogojem da Dobavitelj o njihovem nastanku Kupca nemudoma pisno obvesti.
 
Dobavitelj mora blago, če ni drugače dogovorjeno, strokovno zapakirati v embalažo, ki ustreza trgovskim običajem. Odgovornost za poškodbe dobavljenega blaga zaradi pomanjkljive ali napačne embalaže v celoti nosi Dobavitelj.
 
Dobavitelj je dolžan k odpremljenemu blagu priložiti naslednjo dokumentacijo:

 1. dobavnico, ki vsebuje natančen opis vsebine pošiljke in skladnost z naročilom ter navedeno številko naročila,

 2. prevozni dokument glede na vrsto transporta (tovorni list, prevoznica),

 3. serijski analizni list, sledljiv z oznakami na vsaki embalažni enoti.

Dobavitelj se obvezuje k odpremljenemu blagu tudi priložiti vso dokumentacijo vezano na predpise o kontroli izvoza in carine.
 
Za zamudo pri izpolnitvi obveznosti bo Dobavitelj za vsak dan zamude plačal Kupcu pogodbeno kazen v višini 0,5% (pol odstotka) od vrednosti blaga, do največ 20% skupne vrednosti blaga.
 
Kupec ima pravico odkloniti delne dobave blaga, razen če je z naročilom ali pogodbo dogovorjeno drugače.
 
Kljub sprejemu zakasnele dobave obdrži Kupec vse pravice, ki mu gredo v primeru zamude Dobavitelja.
 

4. Cene in plačilni pogoji

Cene blaga so določijo v EUR in vkolikor ni drugače dogovorjeno vključujejo tudi vse stroške vezane na dobavo blaga do dneva izročitve blaga in davek na dodatno vrednost.
 
Dobavitelj izda račun najkasneje v roku 8 (osmih) dni od dneva izročitve blaga. Na računu morata biti obvezno navedeni: številka in datum naročilnice oziroma številka in datum kupoprodajne pogodbe in Kupčevo potrditev dobavnice.
 
Kupec se obvezuje izročeno blago plačati v roku določenem z naročilom oziroma pogodbo. Za datum izročitve blaga se šteje datum izročitve blaga skupaj z zahtevano dokumentacijo kot razviden iz kupčeve potrditve dobavnice.
 
Plačilo računa ne pomeni, da je bila dobava blaga opravljena v skladu z naročilom oziroma s pogodbo.
 
Če so bile na blagu ugotovljene napake, ki jih je Kupec pravočasno reklamiral, ima Kupec pravico da do odprave le-teh napak oz. do dokončnega sporazumnega dogovora med Kupcem in Dobaviteljem o odpravi teh napak, zadrži plačilo sorazmernega zneska računa.
 

5. Odgovornost za napake

Preverjanje kakovosti izročenega blaga izvede Kupec najkasneje v roku 8 (osmih) delovnih dni od dneva izročitve blaga.
 
V primeru da Kupec ob izročitvi blaga ugotovi odstopanja od dogovorjene količine blaga oziroma odkritja drugih očitnih napak na blagu mora izročeno blago nemudoma reklamirati s sestavo pisnega  reklamacijskega zapisnika, ki ga pošlje Dobavitelju zaradi takojšnje sporazumne odprave teh napak (npr. dostava analiznih listov v roku 2 (dveh) dni od datuma izročitve blaga), sicer bo smatral dobavo blaga za nepopolno.
 
Kupec je dolžan o ugotovitvi skritih napak blaga (to je napak ki jih pri običajnem pregledu ni bilo mogoče odkriti) Dobavitelja nemudoma pisno obvestiti, vendar  najkasneje v roku 8 (osmih) dni od dneva ko so bile skrite napake odkrite.
 
Kupec ima pravico da izbere način kako bo Dobavitelj odpravil napake blaga in  mu zato tudi določi rok za odpravo napak. Dobavitelj je dolžan nemudoma pristopiti k odpravi napak oziroma blago čim prej nadomestiti z drugim, ki ustreza naročenemu blagu in o odpravi napak nemudoma pismeno obvestiti Kupca.

 • V nujnih primerih, predvsem  ko je to nujno zaradi preprečitve nastanka večje škode, lahko Kupec nemudoma odstopi od pogodbe in blago kupi na trgu ter  o tem nemudoma obvesti Dobavitelja, morebitne razlike v ceni od takega nadomestnega nakupa povečane za režijske stroške v višini 10%, pa zaračuna Dobavitelju.

Vse stroške in škodo nastalo v zvezi z odpravo napak blaga nosi Dobavitelj.
 
Če bi skrite napake na blagu bile ugotovljene šele potem ko je Kupec prodal blago tretji osebi in bi bilo zaradi tako ugotovljenih skritih napak blago vrnjeno Kupcu (ali je bila zaradi tega Kupcu znižana prodajna cena blaga ali bi Kupec doživel drugačno oškodovanje) mora Kupec o tem nemudoma obvestiti Dobavitelja in zahtevati od Dobavitelja povračilo vse tako nastale škode (vključno s stroški morebitnega odpoklica produktov iz trga).
 

6. Varovanje poslovnih skrivnosti

Kupec je dolžan varovati poslovne skrivnosti Dobavitelja, ki so označene kot poslovna skrivnost in vse s tem povezane dokumente, ki jih pridobi od Dobavitelja in jih lahko uporablja izključno za pogodbene namene ter jih brez predhodnega pisnega soglasja Dobavitelja ne sme posredovati tretjim pravnim ali fizičnim osebam.
 
Kupec in Dobavitelj se obvezujeta da bosta vse komercialne podrobnosti s katerimi sta se seznanili med sklenitvijo in izvedbo poslovnega odnosa po posameznih naročilih in pogodbah obravnavali in varovali kot poslovno skrivnost.
 

7. Varstvo podatkov

Za razmerje med Kupcem in Dobaviteljem veljajo določbe slovenskega zakona o varstvu osebnih podatkov.
 

8. Pravo in reševanje sporov

Za razmerje med Kupcem in Dobaviteljem velja slovenska zakonodaja ob izključitvi zakona o mednarodnem zasebnem pravu in postopku (ZMZPP, Uredba Rim 1) in ob izključitvi Prodajnega prava ZN.
 
Kupec in Dobavitelj si bosta prizadevala vse morebitne spore reševati na miren način in s sporazumevanjem. Če do sporazuma ne bi prišlo sta Kupec in Dobavitelj sporazumna, da je za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.
 

9. Končne določbe

V primeru, da bi posamezna določila teh “Splošnih nabavnih pogojev” postala neveljavna, veljavnost preostalih določb ostane nespremenjena.


 

Medex d.o.o.
 
Ljubljana, 01.05.2020

GDPR v Medexu

Izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo z nami v nadzoru uporabe osebnih podatkov

Uredba EU je izboljšala varstvo osebnih podatkov. Z njo v Medexu sprejemamo spremembe, ki so izboljšale vašo izkušnjo z nami. Odgovorno ravnanje in skladno delovanje z zakonodajo z vašimi osebnimi podatki je za Medex več kot izvrševanje zakonodaje, je naša zaveza in obljuba!

Želimo vam predstaviti, kako je uredba vplivala na bolj varno in odgovorno ravnanje z vašimi osebnimi podatki, kako se kot podjetje zavezujemo k zaupanju in spoštovanju vaše zasebnosti ter kako spremembe s številnimi ugodnostmi koristijo vsem.
 

Kaj je GDPR in kakšne spremembe prinaša za posameznika?

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. Skladno z navedenim sta Evropski parlament in Svet leta 2016 sprejela novo splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov, ki začne veljati s 25. 5. 2018.  Nova splošna uredba velja za vsa podjetja, ki uporabljajo ali kakorkoli obdelujejo osebne podatke državljanov EU. Splošna uredba postavlja enotna pravila za varstvo osebnih podatkov v EU, nekatera vsebinska in postopkovna vprašanja pa bodo v Sloveniji urejena tudi v novem Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).

Po novi uredbi bo posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, moral podati izrecno privolitev v obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, prav tako pa bodo posamezniku predstavljeni nameni, na katere se bo njegova privolitev nanašala.
 

Kako smo v Medexu pripravljeni na varstvo osebnih podatkov? 

V Medexu spoštujemo zasebnost naših uporabnikov, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z veljavno zakonodajo ter internimi akti družbe. Skladno z navedenim bomo v Medexu posameznika, ki bo podal privolitev za obdelavo svojih osebnih podatkov, podučili o posameznem namenu uporabe danih osebnih podatkov kot tudi z vsemi ostalimi pravicami, ki jih ima skladno z veljavno zakonodajo.

V ta namen imamo v Medexu izbranega tudi pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov, s katerim lahko  posameznik kadarkoli stopil v stik, glede vseh vprašanj povezanih z obdelavo njegovih osebnih podatkov in uresničevanjem njegovih pravic na podlagi veljavnih predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.
 

Kaj lahko z uvedbo ukrepov GDPR pričakujejo naši uporabniki?

 • Lasten nadzor nad svojimi osebnimi podatki,
 • enostavno spreminjanje svojih osebnih podatkov, 
 • zahteva za popravek, 
 • zahteva za izbris, 
 • prenos podatkov na drugo podjetje ali ustanovo, 
 • možnost obveščanja o obdelavah podatkov,
 • izrecne in jasne privolitve za kaj podjetje podatke uporablja, 
 • obveščanje o ponudbi produktov in storitev zainteresiranim uporabnikov,
 • manj nepotrebnega obveščanja.

 

Kaj sledi?

Maja 2018 ste prejeli obvestilo preko različnih komunikacijskih kanalov (e-pošta, SMS, prodajno mesto) z navodili za pregled in ureditev soglasij za obdelavo vaših osebnih podatkov. V kolikor se na to sporočilo niste odzvali, smo vaše podatke iz našega sistema izbrisali.
 
Za dodatna vprašanja nam lahko pošljete sporočilo na [email protected]
Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je Tina Brlec. 

Politika zasebnosti 

Vprašanje varstva podatkov obravnavamo resno in želimo zagotoviti, da je vaša zasebnost pri uporabi naših strani vedno zaščitena. V naslednji politiki zasebnosti bomo razložili, kako se obdelujejo vaši podatki.

 
1. DOSTOPNI PODATKI BREZ OSEBNIH PODATKOV

Za izboljšanje ponudbe naše spletne strani zbiramo in hranimo nekatere dostopne podatke brez osebnih podatkov.

Ko zahtevate datoteko z našega spletnega mesta, so podatki o dostopu zbrani in shranjeni kot privzeti.

Ti podatki vključujejo:
 • stran, s katere je bila zahtevana datoteka,
 • ime datoteke,
 • datum in uro zahteve,
 • čas, porabljen na strani,
 • količina prenesenih podatkov,
 • status dostopa (to je, če je bila datoteka prenesena ali ni bila najdena itn.), n
 • naslov IP računalnika, ki ga je zahteval,
 • opis vrste in različice uporabljenega spletnega brskalnika,
 • nameščeni operacijski sistem in nastavljeno ločljivost.

 
Ti podatki se analizirajo za notranje statistične namene in za tehnično upravljanje spletne strani; se v celoti ali delno ne prenesejo na tretje osebe. Ti anonimni podatki so shranjeni ločeno od osebnih podatkov in v nobenem primeru niso povezani z vašimi osebnimi podatki, kar pomeni, da nobena povezava s posamezno osebo ni mogoča.

 

2. PRIDOBIVANJE IN SHRANJEVANJE OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki se zbirajo samo, če jih prostovoljno delite z nami. Naslednji osebni podatki se večinoma zbirajo kot del vašega naročila ali registracije novega uporabnika:
 • Ime in priimek,
 • naslov,
 • elektronski naslov,
 • telefonska številka.
Podatki o plačilu, kot vaš PayPal račun ali številka kreditne kartice, se prav tako zbirajo kot del naročila.

Pri prijavi na naše e-novice (newsletter) se zbirajo naslednji osebni podatki:
 • Ime
 • Vaš e-poštni naslov.
 
Razkriti osebni podatki (naslov, ime, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, Pay Pal podatki, številka kreditne kartice) se hranijo zakonito in v skladu z določbami zakonodaje. Vaši podatki se vedno obravnavajo zaupno.

3. UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Vaši osebni podatki se bodo uporabljali le za obdelavo naročil, razen če podate soglasje za nadaljnjo uporabo. Vendar pa je za dostavo naročenih izdelkov potreben prenos vaših podatkov o naslovu na pooblaščeno dostavno službo. Dolžni so, da vaše podatke obravnavajo kot zaupne in jih uporabljajo samo za namene dostave.

Za obdelavo plačila bodo vaši podatki o plačilu preneseni na plačilno storitev (npr. Pay Pal ali Stripe), ki jo določimo. Prenosa na tretje osebe ne izvajamo. Vendar smo dolžni v skrajnem primeru na zahtevo organom pregona predložiti vaše podatke, če zahtevajo podatke kot del svojih zakonskih pooblastil (na primer kazenski pregon).

Zbranih podatkov za namene oglaševanja ali raziskovanja trga mnenja ne uporabljamo brez vašega soglasja.

4. E-NOVICE (NEWSLETTER)

Ko se prijavite za naše novice, se strinjate, da lahko vaš e-poštni naslov uporabimo za lastne oglaševalske namene. Vaše soglasje k shranjevanju in uporabi vašega e-poštnega naslova za pošiljanje e-novic lahko kadarkoli prekličete, npr. tako da pošljete e-poštno sporočilo na naslov: [email protected] ali pa se odjavite od e-novic.

 
5. PIŠKOTKI

Prodajna spletna stran uporablja piškotke, da olajša uporabo spletne strani. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih vaš spletni brskalnik shrani na vaš računalnik. Če ponovno odprete ustrezno stran, piškotki omogočajo prepoznavo vašega računalnika. Nastavitve shranjevanja piškotkov lahko kadar koli spremenite v nastavitvah brskalnika in izberete možnost »ne sprejmem piškotkov«. Vendar pa bi radi poudarili, da to pomeni, da morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij našega spletnega mesta.

6. INFORMACIJE, POPRAVEK, BLOKIRANJE IN IZBRIS

Kadarkoli lahko zahtevate brezplačne podatke o shranjenih osebnih podatkih. Prav tako imate pravico zaprositi za popravek, blokiranje ali brisanje podatkov. Če je izbris dovoljen s pravnimi ali pogodbenimi obveznostmi hrambe, bomo blokirali podatke.

Na vašo zahtevo bomo kadarkoli posredovali popolne in brezplačne informacije o podrobnostih, shranjenih o vas ali vaši družbi, popravili podatke, blokirali podatke ali jih izbrisali ter odgovorili na vsa vprašanja o zbiranju, shranjevanju in uporabi svoje podatke. Obrnete se lahko tudi na našo pooblaščenko glede varstva podatkov:

Tina Brlec
[email protected]
+386 1 475 75 00
 

7. PREVERJANJE PLAČILNE SPOSOBNOSTI

Preverjanja plačilne sposobnosti oziroma t.i. credit check-a za nakupe prek spletne strani ne izvajamo. Ker pa je redna praksa tujih strani, vam nudimo osnovno pojasnilo, kaj se pri preverjanju zgodi.

Credit check lahko vključuje vrednost verjetnosti (rezultat), ki se izračuna na podlagi znanstveno dokazanega matematičnega statističnega procesa in za katerega se uporabljajo podatki o naslovu. Vaši zakoniti interesi se upoštevajo v skladu z zakonskimi določili. 

8. VARNOST PODATKOV

Ker je varnost vaših podatkov za nas pomembna, posredujemo vaše osebne podatke prek varne SSL povezave. Če se osebni podatki zbirajo, je prenos podatkov šifriran z uporabo postopka SSL. Vaši osebni podatki se potem posredujejo prek interneta z vsaj 256-bitnim SSL-jem. Šifriranje SSL ščiti vaše osebne podatke od dostopa tretjih oseb. SSL (Secure Socket Layer) je protokol za šifriranje sporočil na internetu, ki ponuja še posebej visoke ravni varnosti.

Prav tako našo spletno stran in druge sisteme zagotavljamo s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi za preprečevanje izgube, izbrisa, dostopa, spreminjanja ali razširjanja podatkov s strani nepooblaščenih oseb. Kljub rednim pregledom pa popolna zaščita pred nevarnostjo kljub temu ni mogoča.

Naša spletna stran gostuje na strežnikih Amazon Web Services, ki so locirani v Dublinu, Irska. Podrobnejše informacije o lokaciji zaradi varnosti niso na voljo. 

9. SPLETNA ANALITIKA & RETARGETIRANJE

9.1 UPORABA ORODJA GOOGLE ANALYTICS

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletnega analitike, ki jo ponuja Google, Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja "piškotke", ki so tekstovne datoteke, nameščene na vašem računalniku, da bi spletnemu mestu pomagali analizirati, kako uporabljate spletno mesto.

Podatke, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi spletnega mesta, na spletna mesta Googlu posreduje in jih shranjuje na strežnikih v ZDA. Če je na tej spletni strani aktivirana anonimizacija IP-ja, bo vaš naslov IP najprej onemogočil Google v državi članici Evropske unije ali v drugi državi pogodbenici v sporazum o evropskem gospodarskem prostoru. Samo v izjemnih primerih bo vaš polni IP naslov prenesen na Googlov strežnik v ZDA in tam skrajšan. Upoštevajte, da ta spletna stran uporablja Google Analytics z razširitvijo "_anonymizeIp ()", zato se IP naslov obravnava le v okrnjeni obliki, kar pomeni, da je preprečena osebna identifikacija.

Google bo v imenu upravljavca te spletne strani uporabil te podatke za ocenjevanje vaše uporabe spletnega mesta, pripravo poročil o dejavnostih spletnih strani za operaterje spletnih mest in drugih operaterjev, ki se nanašajo na spletno dejavnost in uporabo interneta. Naslov IP, ki ga brskalnik prenese v storitev Google Analytics, ni povezan z drugimi Googlovimi podatki. Piškotke lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v vašem brskalniku, vendar upoštevajte, da morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta.
Poleg tega lahko Google preprečite zbiranje podatkov, ki jih ponuja piškotek, in so povezani z vašo uporabo spletnega mesta (vključno z naslovom IP), ter obdelavo teh podatkov s strani Google s prenosom in namestitvijo vtičnika brskalnika, ki je na voljo prek sledite povezavi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.


Več informacij o pogojih uporabe in zasebnosti najdete na:  http://www.google.com/analytics/terms in https://www.google.de/intl/en/policies/. Upoštevajte, da je na tem spletnem mestu Google Analytics razširjen s kodo "gat._anonymizeIp ();" da zagotovite anonimizirano zbirko vašega IP-naslova (tako imenovano IP maskiranje).

9.2. UPORABA STORITVE GOOGLE INC. REMARKETING

Na naši spletni strani uporabljamo funkcijo »Remarketing«, ki jo ponuja Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«). Ta funkcija nam omogoča, da preusmerimo uporabnike, ki so na ciljno usmerjen način obiskali našo spletno mesto prek natančnega oglaševanja na straneh Googlovega partnerskega omrežja. Osebne oglase, ki temeljijo na zanimanjih, se lahko nato prikažejo na drugih spletnih mestih, ki jih lahko uporabnik obišče v Google Prikaznem omrežju. Piškotki se uporabljajo za prikaz teh oglasov. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene v uporabniškem računalniku. Te besedilne datoteke pomagajo zbrati anonimne podatke o uporabi spletnega mesta, ki jih ni mogoče izslediti posamezniku.

Googlu lahko trajno onemogočite uporabo piškotkov s klikom na naslednjo povezavo ter s prenosom in namestitvijo razpoložljivega vtičnika: https://www.google.com/settings/ads/plugin. Lahko pa tudi onemogočite uporabo piškotkov pri ponudnikih drugih ponudnikov tako, da odprete stran za deaktiviranje omrežne oglaševalske akcije na naslovu http://www.networkadvertising.org/choices/ in upoštevate podrobnejše informacije, ki jih tam dobite o opustitvi.
Podatke o vrsti, obsegu in namenu zbiranja, uporabe in nadaljnje obdelave ali uporabe podatkov, ki jih ponuja Google, najdete tudi informacije o vaših pravicah in nastavitvah za zaščito zasebnosti uporabnikov v Googlovih pravilih o zasebnosti na http://www.google.com/privacy/ads/ .

10. VTIČNIKI DRUŽBENIH OMREŽIJ

Naša spletna stran združuje vtičnike (programe) družbenih omrežij Facebook, Instagram, LinkedIn in YouTube.
 

10.1. FACEBOOK

Od Facebook-a uporabljamo gumb »podobno«, gumb »deljenje« in »družabni vtičnik«. Te vtičnice upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA. Lahko jih prepoznate po ustreznem logotipu Facebook. Več informacij o Facebook-ovih družabnih vtičnicah najdete na https://developers.facebook.com/docs/plugins/.


Če obiskovalec odpre stran našega spletnega mesta, ki vsebuje to vrsto vtičnika, se med brskalnikom obiskovalca in strežniki Facebook vzpostavi povezava. Facebook sprejema in shrani podatke (vključno z IP-naslovom in ID-jem piškotka), ki omogočajo Facebooku, da prepozna, katero stran spletnega mesta je obiskovalec odprl. To se zgodi, ne glede na to, ali je vtičnik Facebook v stiku z ali ne. Če obiskovalec sodeluje z vtičnikom Facebook ali pusti komentar, bodo ustrezni podatki preneseni na Facebook v ZDA in tam shranjeni. Če je obiskovalec prijavljen v Facebook, ko se to zgodi, se lahko posredovani podatki dodelijo določenemu računu. Facebook uporablja piškotke tako za registrirane kot za neregistrirane uporabnike.
Vrsta, obseg in namen zbiranja, uporabe in druge obdelave ali uporabe podatkov s strani Facebooka ter pravic in možnosti za zaščito zasebnosti uporabnika najdete v pravilniku o zasebnosti za Facebook (https://www.facebook.com/about/privacy) in prilagojeni. Poleg zgoraj navedenega so natančni postopki obdelave podatkov, obdobja shranjevanja in nameni nejasni.
Ta spletna stran uporablja komunikacijsko orodje "Conversion Tracking Pixel", ki ga je objavil Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA ("Facebook"). V ta namen integriramo tako imenovane piksle na Facebooku. Ko si ogledate ali kliknete oglas na Facebooku, vas bomo označili kot obiskovalca našega spletnega mesta in na vaši spletni strani bomo sledili vašim dejavnostim. Ujeti podatki so anonimni, to pomeni, da ne bomo mogli ogledati osebnih podatkov posameznih uporabnikov in posebej ne moremo povezati dejavnosti na naši spletni strani z nobenim posameznikom; bomo lahko analizirali samo oglase za statistične in / ali tržne raziskave. Vendar pa bodo zajete podatke shranili in obdelali prek Facebooka in jih lahko povezali s svojim Facebook profilom. Facebook je nato upravičen uporabljati te podatke v skladu s Facebook Policy Policy https://www.facebook.com/about/privacy
Imate možnost, da dovolite ali zavrnete Facebook in njegove partnerje, da prikazujejo oglase na Facebooku in zunaj njega kot del vaših osebnih nastavitev profila na Facebooku. Uporabo storitve "Conversion Tracking Pixel" lahko zavrnete na svojem Facebook profilu:https://www.facebook.com/settings/?tab=ads


Nastavitve piškotkov

Kaj so piškotki (cookies)

Spletišče v brskalnik računalnika obiskovalca oziroma uporabnika odloži tako imenovani "piškotek". Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in kaj ga zanima v teh obiskih. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani, npr. ime obiskovane spletne strani, ki jih opravi v spletišču. Vsebina piškotka se shrani v računalniku uporabnika v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki jo uporabnik obiskuje.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki

To so piškotki, ki so vedno omogočeni in potrebni, da so osnovne funkcionalnosti strani mogoče. Vključujejo piškotke, ki omogočajo, da je vaše brskanje po naši strani nemoteno, tudi če med brskanjem obiščete kakšno drugo spletno mesto. Pomagajo, da vaša prijava in odjava poteka nemoteno in gladko hkrati pa pripomore k večji varnosti in je v skladu s predpisi. Izvedbeni in funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo izboljšanje funkcionalnosti našega spletnega mesta. Omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti. Pomagajo nam izboljšati hitrost delovanja spletnega mesta oz. vašega brskanja po spletu, pomagajo nam si zapomniti spletna mesta, ki jih uporabljate več ter so nam v pomoč pri povezovanju z vašimi socialnimi omrežji. Pomagajo nam ugotoviti npr. katere Medex izdelke oz. izdelke na spletišču bi vam lahko priporočili po ugodnih cenah. Z odjavo od teh piškotkov se bo delovanje brskanja po spletišču lahko upočasnilo, oglasna sporočila ne bodo ustrezna hkrati pa se ne boste mogli učinkovito povezovati z vašimi socialnimi omrežji Facebook, Twitter in drugimi. Ciljni ali oglaševalski piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije, ki zagotavljajo boljše prilagajanje oglaševanja vašim interesom tako na naših spletiščih, kot na spletiščih izven Medex. Pridobljeni podatki so anonimni, kar pomeni, da niso pridobljeni v kakršnikoli povezavi z vašimi osebnimi podatki, ki ste jih morda zaupali na našem spletišču. Z odjavo od teh piškotkov, oglasna sporočila za vas ne bodo ustrezna vašim preferencam.

Naziv: medex
Veljavnost: do konca seje
Opis: Piškotek shrani sejo uporabnika. V seji se shranjujejo podatki o uporabniku, termin dostave, cena poštnine, tip dostave in izbrani logistični center.

Naziv: medex_*[rememberme]
Veljavnost: do konca seje ali 30 dni.
Opis: Piškotek je namenjen za prijavo uporabnika v spletno trgovino.

Naziv: medex_*[Cart][Id]
Veljavnost: do konca seje.
Opis: V seji uporabnika hrani ID košarice.

Naziv: medex_*[Promotions].
Veljavnost: 1 mesec.
Opis: hrani pa podatke o prikazanih popupih.

Dodatni piškotki (Google Analytics)

__utma
Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Uporablja za razlikovanje med uporabnikom in sejo. Piškotek je ustvarjen med izvajanjem javascript knjižnice, ko ni obstoječih __ utma piškotkov v obstoju.

__utmb & __utmc
Veljavnost piškotka 30 min. Uporabljen za določitev nove seje/obiska. Piškotek je ustvarjen med izvajanjem javascript knjižnice, ko ni obstoječih __utmb ali __utmc piškotkov v obstoju. Piškotek je posodobljen vsakič, ko podatki poslani Google Analytics.

__utmz
Veljavnost piškotka 6 mesecev. Shranjuje vir prometa ali oglaševalsko akcijo, ki opredeljuje kako je uporabnik prišel na stran. Piškotek je posodobljen vsakič, ko podatki poslani Google Analytics.

__utmv
Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Uporabljen za shranjevanje variabilnih podatkov na ravni obiskovalca. Piškotek je ustvarjen, če razvijalec uporabi _setCustomVar metodo z poljubno variablo na ravni obiskovalca. Piškotek je tudi uporabljen pri _setVar metodi. Piškotek je posodobljen vsakič, ko so podatki poslani Google Analytics.

_gat
Veljavnost: 1 minuta
Opis: Uporablja se za optimizacijo zahtevkov do analitičnega orodja Google Analytics.

_ga
Veljavnost: 2 leti
Opis: Statistika obiska spletne strani, pri čemer se podatki obdelujejo anonimno. Podatki niso na voljo tretjim osebam.

_gid
Veljavnost: 1 dan
Opis: Statistika obiska spletne strani, pri čemer se podatki obdelujejo anonimno. Podatki niso na voljo tretjim osebam.

Naziv: medex_*[Analytics]
Veljavnost: do konca seje.
Opis: Piškotek se uporablja za beleženje nekaterih dogodkov, ki se pošiljajo na Google Analytics.

Naziv: cx_id
Veljavnost: dve leti od zadnjega obiska
Opis: Storitev BehaviourExchange (v nadaljevanju: BehaviourExchange) uporablja piškotke za zbiranje analitičnih in uporabniških podatkov za lastne potrebe, s ciljem izboljšanja izkušnje uporabnika. S pomočjo piškotkov BehaviourExchange zbira tehnične podatke (o vrsti naprave, operacijskemu sistemu, internetnemu brskalniku oziroma domeni, preko katere ste prišli na spletno stran), s pomočjo katerih lahko oblikujemo in nadgrajujemo našo storitev tako, da je čim bolj bolj učinkovita in prijazna uporabnikom. BehaviourExchange piškotki pošljejo neosebne podatke in ne razkrivajo vaše identitete, temveč zbirajo splošne podatke o obisku in načinu uporabe spletne strani, ki uporablja našo storitev.
Navedene tehnične in neosebne podatke zbiramo za lastne tržne raziskave in za izboljšanje uporabniške izkušnje. Uporaba teh piškotkov nikakor ni povezana z vašim morebitnim uporabniškim profilom ali vašimi konkretnimi naročili na določeni spletni strani. Podatkov, pridobljenih s pomočjo piškotkov ne prodajamo, niti jih ne delimo z drugimi, razen, če to ni zakonsko zahtevano s strani pristojnih državnih organov.

Dodatni piškotki (Facebook)

_fbp
Veljavnost: 90 dni
Opis:Spremljanje ogledov vsebin spletne strani z namenom prikazovanja oglasov, ki so prilagojeni posamezniku.
 

Dodatni piškotki (Klaviyo)

__kla_id
Veljavnost: Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti.
Opis: Beleži klike iz Klaviyo maila na spletno stran.

KL_FORMS_MODAL
Veljavnost: Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti.
Opis: Sproži se ob vpisu na novice.
 

Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov
Ali se strinjate, da spletno mesto uporablja piškotke?

Trenutno izbrano : se strinjam

Se strinjam Se ne strinjam

Dostava blaga
V primeru dostave s strani dostavne službe GLS je naslovnik dolžan prevzeti blago od kurirja na naslovu, kot ga je sam izbral v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa GLS.

Kupec oziroma naslovnik je dolžan ob prevzemu preveriti količino in kvaliteto blaga.

Kupec se izrecno zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov. Vse izdelke, ki so na zalogi, dostavimo v 2-3 delovnih dneh po prejemu Vašega naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.
Vračilo kupnine
Če odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini in še neuporabljeno, skladno z zakonom vrnemo vsa opravljena plačila. Stroške vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od naročila ter vrnitvi blaga. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.
Zavrnitev naročila
Spletna trgovina medex.si lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti, zavrne.
Odstop od naročila
Kupec lahko po oddaji elektronskega naročila v 24 urah odstopi od naročila na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov [email protected]

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete. Pravico do dostopa od pogodbe kupec uveljavlja tako, da v roku 15 dni od prejema blaga pisno sporoči ponudniku na naslov [email protected], da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Kupec mora nato najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe vrniti blago originalno zapakirano, v nespremenjeni količini in nepoškodovano ter še neuporabljeno podjetju Medex d.o.o. na naslov Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana. Stroške vračila blaga plača kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Hranjenje naročila
Oddano elektronsko naročilo oz. kupoprodajna pogodba je shranjena na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda na naš e-naslov [email protected] ali pisno na sedež podjetja.

Vračilo blaga in reklamacije

V Medexu skrbimo za kakovostne proizvode. V primeru, da ste prejeli izdelek, ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, ga bomo nadomestili z drugim ali vam na vašo željo vrnili denar. Nepoškodovanega, neuporabljenega in v originalni embalaži ga lahko vrnete v roku 15 dni od nakupa na naslov: Medex d.o.o., Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana in vrnili vam bomo vaš denar. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila originalna embalaža ali varnostni pečat odstranjena oz. izdelek uporabljen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Vračilo poškodovanih pošiljk
V primeru, da je poštni paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri podjetju Medex. To storite tako, da na mail [email protected] pošljete sliko poškodovanega paketa in/ali izdelkov, priložite kopijo računa ter pripišete številko spletnega naročila. Skupaj z GLS bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Stroške pošiljanja reklamacij krije ponudnik preko GLS.
Politika zasebnosti in varovanje podatkov

Podjetje Medex d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni prek spletnih strani www.medex.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretji osebi, razen v primeru, ko je zahteva podana v pisni obliki s strani državnih ustanov.

Če želite v spletni trgovini Medex opraviti nakup, potrebujemo naslednje podatke za plačilo:
▪  ime
▪  priimek
▪  telefon
▪  podatki o naslovu
▪  kraj
▪  poštna številka

To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila, in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu.

Podatki za dostavo so enaki kot podatki za plačilo.

Spletna trgovina medex lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine medex in opitimizacijo.

Varnost spletne trgovine
V spletni trgovini medex uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.
Pritožbe, spori in uporaba prava
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov. Po vseh močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 01/475 75 00. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na e-poštni naslov [email protected] Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani. Ponudnik in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.
Spremembe splošnih pogojev poslovanja
Ponudnik lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine ponudnika, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletnih strani www.medex.si. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Medex d.o.o. posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

Želimo vam prijetne in ugodne nakupe v naši spletni trgovini.

Vaš Medex
Odgovornost
Medex d.o.o. ni odgovoren za posledice uporabe izdelkov, kupljenih prek spletne trgovine medex, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh izdelkov. Vsa vsebina na spletnih straneh www.medex.si je informativne narave in uporabna zgolj kot vir splošnih informacij ter ne more nadomestiti posveta z zdravnikom ali farmacevtom.

Medex d.o.o. ni odgovoren za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oziroma infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina medex (npr. izpad delovanja medmrežja).

Medex d.o.o. deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

Medex d.o.o. se v vsakem trenutku po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ustrezni slikovni material, opise in navodila izdelkov. Kljub temu so fotografije izdelkov v spletni trgovini medex simbolične, dostopni tekstovni materiali pa informativne narave. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena določenemu izdelku.

Na morebitne napake nas lahko uporabniki v kateremkoli trenutku opozorijo, za kar jim bomo v spletni trgovini medex iskreno hvaležni.