Naša zgodba

Moč čebel. Dokazi znanosti.

ZALJUBLJENI v čebele. PREDANI izboljševanju življenja ljudi. ZAVEZANI ustvarjanju čebelam in ljudem prijaznega sveta.

Medex je družinsko podjetje, ki je že skoraj 70 let s strastjo povezano s čebelami. Kot pionirji apiterapije izboljšujemo življenja ljudi z naravnimi, učinkovitimi in inovativnimi prehranskimi dopolnili na osnovi čebeljih pridelkov in drugimi darovi neokrnjene narave.

Tradicionalno rabo čebeljih pridelkov nadgrajujemo s klinično podprtimi inovacijami – iz narave v laboratorije in k ljudem! Z uresničevanjem trajnostnega poslanstva soustvarjamo svet, ki je prijazen nepogrešljivim čebelam, odgovornim kar za tretjino svetovne proizvodnje hrane, in ljudem – vsem, ne le peščici

quote-symbol

Ljudem prinašamo najboljše iz narave

»Medexovi izdelki temeljijo na vrednotah podjetja, ki s prepletom tradicije in inovativnost moč naravnih čebeljih pridelkov povezuje s sodobno znanostjo. Še naprej bomo v svoje izdelke, ki so standardizirani, vključevali samo preverjene sestavine v pravih odmerkih, ki potrošnikom zagotavljajo učinkovitost. Geslo Moč čebel. Dokazi znanosti. se mora zrcaliti v vsakem izdelku.«

divider

Aleša Mižigoj, direktorica

o-nas-ceo
hexagon-right
hexagon-right-small
hexagon-left-small
accordion-tab-o-nas
Tradicija kot izhodišče. Inovativnost kot vodilo.
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.
Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standradih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.
Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-right-small
certificate-1
Višja kakovost - znak rdeče lastovke
white-hexagon-plus
2-HALAL-MARK

HALAL

white-hexagon-plus
certificate-3
Excellent SME
white-hexagon-plus
certificate-4
IFS Food
white-hexagon-plus
certificate-5
Ekološka predelava
white-hexagon-plus
Naše vrednote

▪  povezanost z naravo

▪  tradicija in izkušnje

▪  znanje in inovativnost

▪  učinkovitost, kakovost in varnost

▪ spoštovanje in zaupanje

▪  trajnostna naravnanost

horizontal-banner-tab-o-nas
Vizija in poslanstvo
Naše vrednote so naravno, znanje, izkušnje, inovativnost, tradicija, slovensko.
plant-8

Čutimo svoje korenine, a gledamo naprej

Z uresničevanjem svojega poslanstva, spoštovanjem tradicije in izkušenj, razvojno-inovativno naravnanostjo ter s trdnim sodelovanjem smo postali eden vodilnih evropskih proizvajalcev prehranskih dopolnil na osnovi čebeljih pridelkov in drugih naravnih sestavin. Toda svet je še velik – gremo naprej!

Poslanstvo

S ponudbo naravnih, kakovostnih in varnih prehranskih dopolnil skrbimo za zdravje in dobro počutje v vseh življenjskih obdobjih ter izboljšujemo kakovost življenja naših uporabnikov.

Vizija

  • Imeli bomo vodilno vlogo v razvoju, proizvodnji in trženju naravnih, kakovostnih in varnih prehranskih dopolnil v Evropi in svoje poslovanje razširili tudi na neevropske trge.

Vodstvo

Lastnica in direktorica družinskega podjetja Medex je Aleša Mižigoj, predana voditeljica, strastna zagovornica čebelam in ljudem prijaznega sveta, borka za enakost spolov in enakopravnost vseh ljudi, dobrodelnica in filantropistka.

vodstvo-ceo
Aleša Mižigoj

CEO

Ker je Aleša Mižigoj rojena v družini, ki je zaznamovala naš prostor z razvojem apiterapije in širšo uporabo čebeljih pridelkov, ji je bilo zavedanje o koristnosti čebel za okolje in zdravje človeka položeno v zibelko. Po diplomi na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je najprej stopila na lastno podjetniško pot. Leta 2000 je svojo pot nadaljevala v družinskem podjetju Medex kot direktorica prodaje na domačem in tujem trgu, konec leta 2001 pa je prevzela mesto predsednice uprave. Pod njenim vodstvom se je podjetje Medex iz srednje velikega podjetja razvilo v vodilno evropsko podjetje na področju prehranskih dopolnil na osnovi čebeljih pridelkov, ki je prisotno ne le na številnih evropskih trgih, ampak svoje poslovanje širi na vse več celin sveta.

plant-9

Kdo je kdo v Medexu

V Medexu se zgledujemo pri čebelji družini, tudi ko gre za sodelovanje – vsak od nas ima jasno določeno vlogo, a cilje lahko dosegamo le skupaj. Holding Medex sestavljajo podjetja Medex GROUP, (vodstvo in splošne službe), Medex PROIZVODNJA (raziskave, razvoj in proizvodnja izdelkov) ter Medex TRADE (marketing, distribucija in prodaja).