Komu je namenjen sveži matični mleček?

  • Vsem, ki želite okrepiti svoj imunski sistem
  • Vsem, ki želite poskrbeti za ravnovesje telesa in duha
  • Vsem, ki zase najraje izberete najdragocenejše iz narave
  • Vsem, ki prisegate na kar najbolj nepredelane sestavine v izdelkih
  • Vsem, ki cenite izjemno dragocenost in učinkovitost matičnega mlečka
komu-je-namenjen-propolis-defense
plant-6
hexagon-left
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Hitra dejstva od svežem matičnem mlečku

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Ker Medexov matični mleček zagotavlja standardizirano vsebnost edinstvene maščobne kisline 10-HDA za celoten rok trajanja izdelka.
Matični mleček je ena najbogatejših snovi v naravi zaradi izjemne vsebnosti edinstvenih aktivnih sestavin: 10-hidroksi decenojske kisline (10-HDA), čebeljih encimov in beljakovin. Lahko bi ga poimenovali kar kraljevi dar čebeljega panja.
Uživajte ga na tešče, pod jezikom, s priloženo žličko za pravilno odmerjanje.
Izdelek po odprtju hranite v hladilniku in ga porabite v 30 dneh.
Steklo nudi boljšo zaščito pred zunanjimi vplivi, zato v nasprotju s plastično embalažo dolgo ohranja okus in vonj izdelka ter omogoča boljše ohranjanje antioksidativne aktivnosti naravnih sestavin.
hexagon-right-small
O izdelku

Podprite in okrepite svoje telo

Obremenjujoč življenjski slog je dandanes prisoten pri številnih zaposlenih posameznikih. Premalo gibanja, stres, pomanjkanje spanca, neuravnotežena in predelana prehrana, povečano uživanje sladkorja, prekomerna telesna teža, nezdrave navade kot so kajenje in uživanje alkohola oslabijo imunski sistem ter povečujejo vnetne procese v telesu, ki se lahko sčasoma razvijejo v kronična obolenja.

Kako matični mleček vpliva na zdravje?

Matični mleček je nedvomno najdragocenejši pridelek iz čebeljega panja zato je njegova tradicionalna raba danes podkrepljena s študijami, ki prinašajo izjemne rezultate. Fakulteta za vede o zdravju Univerze na Primorskem je v sodelovanju z Medexom izvedla raziskavo o učinkih uživanja matičnega mlečka na ljudi (Petelin s sod., 2019). V raziskavi je bilo ugotovljeno, da ima neprekinjeno jemanje 2000 mg matičnega mlečka dnevno vsaj 2 meseca bistvene koristi pri zdravju ljudi, saj vsebuje edinstven kompleks aktivnih snovi, med katerimi je maščobna kislina 10 HDA, ki je ni nikjer drugje v naravi. Ravno ta kislina je ključno merilo kakovosti matičnega mlečka, zato smo jo v Medexovi liniji Gelée royale standardizirali, da lahko jamčimo kakovost in učinkovitost izdelka. Uživanje 2000 mg dnevno se svetuje predvsem pri povečanih potrebah, 1 gram pa je dovolj za splošno krepitev imunskega sistema.

medexov sveži matični mleček v kozarčku brez dodanih konzervansov

Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehransko dopolnilo;gel;steklen kozarec 30g;30 dni redne uporabe;
LastnostiBrez dodanega sladkorja, Naravno, Brez laktoze, Iz čebeljega panja, Brez glutena, Brez konzervansov
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Priporočen dnevni odmerek:

Ena priložena žlička (1 g).

Zaužijte ga zjutraj na tešče, tako da ga raztopite pod jezikom. Hranite ga v hladilniku in ga po odprtju porabite v 30 dneh.

Opozorila:

Osebam, alergičnim na matični mleček, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kratkotrajno izdelek shranjujte v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi do 25 °C. Za dolgotrajno shranjevanje priporočamo, da izdelek hranite v hladilniku.

Po odprtju shranjujte lonček z matičnim mlečkom v hladilniku na največ 4 °C in ga porabite v 30 dneh.

Sestavine

100 % sveži matični mleček

Vprašanja strank
Kako nastane matični mleček?
Proizvajajo ga čebele dojilje, stare 5–12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico – matico, ki skrbi za preživetje vrste. Čeprav je čebelja matica genetsko povsem enaka drugim čebelam v panju, je zaradi rednega uživanja matičnega mlečka vse življenje skoraj dvakrat večja od drugih čebel, postane najplodnejše bitje na svetu in preživi kar 15 rodov čebel. Čebelja matica ni pomembna samo zaradi širjenja zaroda čebeljega panja, je tudi pomemben vir življenja za širše okolje. Prav vrednost matičnega mlečka, s katerim dojilje hranijo matico, namreč ohranja čebeljo vrsto že več kot 40 milijonov let. Neizmerno bogastvo matičnega mlečka pa cenimo tudi ljudje, saj se zavedamo, da je zaklad iz čebeljega panja pomembno dopolnilo prehrani.
Kaj je glavno merilo kakovosti matičnega mlečka?
Glavno merilo kakovosti matičnega mlečka je vsebnost 10-hidroksi decenojske kisline (10-HDA). V Medexovih izdelkih je standardizirana.
Zakaj je matični mleček kraljevska hrana?
Matični mleček ni le superživilo po svoji sestavi, temveč ima tudi funkcijo epigenetskega programiranja. Čeprav je matica, čebelja kraljica, genetsko povsem enaka drugim čebelam v panju, zaradi svoje prehrane postane največja, najdlje živeča in (poleg trotov) edina plodna čebela v panju.
V čem je še razlika med delavko in matico?
Razlika med čebelo delavko in matico je posledica prehrane in prostora, ki jima je bil dodeljen med razvojem od jajčeca do izlega. Ličinka matice se razvija v razkošni celici, kjer se lahko celo premika, razvoj čebele delavke pa poteka v majhni šesterokotni celici. Ličinka čebele delavke je deležna najboljše hrane, matičnega mlečka, samo prve tri dni, nato pa se hrani samo še s cvetnim prahom, pomešanim z medom. Hrana čebelje matice pa je ves čas čisti matični mleček.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:SVEŽI MATIČNI MLEČEK V KOZARČKU
Vaša ocena

70

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
SVEŽI MATIČNI MLEČEK V KOZARČKU
Prehransko dopolnilo gel steklen kozarec 30g 30 dni redne uporabe
  • 100 % naravni čebelji pridelek
  • Primeren za odrasle, otroke ter za vegetarijance
SLO-5-procent-off-1290x1032px
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!