All products

Gelée royale junior

Za otroke od 3. leta dalje. 250 mg matičnega mlečka in naravna vitamina C in E ter naravni beta karoten.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost
Oblika izdelka: raztopina
Pakiranje izdelka: 10 stekleničk po 9 ml; neto količina: 90 ml
12,99 EUR
DODAJ V

Za otroke od 3. leta dalje. 250 mg matičnega mlečka in naravna vitamina C in E ter naravni beta karoten.

Matični mleček z naravnimi vitamini je več kot naravni ščit imunskega sistema otrok. 

Izdelek Gelée royale junior smo v Medexu razvili posebej za otroke.

Vsebuje 250 mg matičnega mlečka v eni steklenički, naravna vitamina C in E ter naravni beta karoten. Vitamini so skrbno izbrani in prilagojeni potrebam otrok.

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom (deluje kot antioksidant), vitamin A ima vlogo pri delovanju imunskega sistema ter pri ohranjanju vida.

Gelée royale junior je slastnega okusa, zaradi močne oranžne barve, ki je posledica vsebnosti naravnega beta karotena, pa je tudi privlačen na pogled.

Izbirčnost otrok odslej ne bo več razlog, da boste posegli po izdelkih, polnih barvil in umetnih arom, saj otroci Gelée royale junior naravnost obožujejo. Ponudite jim ga pred polnovrednim zajtrkom, kot nagrado za urno vstajanje ali pa skupaj z njimi »nazdravite« novemu dnevu in pri tem izberite zase enega od izdelkov Gelée royale za odrasle.

Izdelek je shranjen v stekleničke, ki so varne in enostavne za uporabo, hkrati pa ohranjajo in zagotavljajo tudi kakovost sestavin izdelka.

Priporočena dnevna količina je vsebina 1 stekleničke. Otroci naj jo zaužijejo pred zajtrkom, samostojno ali razredčeno z vodo. Priporočeno je najmanj 90-dnevno uživanje in po dvotedenskem premoru ponovno uživanje. Rahlo pekoč okus in usedlina na dnu stekleničke sta posledici naravnih lastnosti sestavin. Pred uporabo pretresite!

Za en mesec redne uporabe zadostujejo:
3 pakiranja (eno pakiranje zadostuje za 10 dni redne uporabe).

Opozorila:
Prekomerno uživanje izdelka lahko deluje odvajalno. Osebam, alergičnim na matični mleček, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi do 25 °C.

Sestavine: Voda, emulgator: sirup sorbitola, sveži matični mleček 2,5 %, uprašeni sok acerole (naravni vitamini C), vitamin E (α-tokoferil acetat, naravni vir: sojino olje), beta karoten v prahu (naravni provitamin A), naravna aroma.

Brez konzervansov, barvil in umetnih arom.

Vsebnost Na priporočeno dnevno količino
(1 steklenička = 9 ml)
% PDV*
Vitamin C 13 mg 16
Beta karoten (izražen kot vitamin A) 400 µg 50
Vitamin E 6 mg 50
Matični mleček
od tega
10 HDA
250 mg

3,5 mg

*PDV = priporočen dnevni vnos

Matični mleček
Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico - matico, ki skrbi za preživetje vrste. Matica je genetsko povsem enaka drugim čebelam, vendar je zaradi hranjenja zgolj z matičnim mlečkom skoraj dvakrat večja od čebel delavk, preživi kar 15 rodov čebel in je v čebeljem panju edina spolno razvita. Velja za najplodnejše bitje na planetu, saj na dan izleže tudi do 3000 jajčec, katerih skupna teža presega njeno lastno. V starem Egiptu so matični mleček uporabljali že faraoni, ki so ga imenovali »hrana bogov«, danes pa vemo, da njegova izjemnost temelji na vsebnosti edinstvene nenasičene maščobne kisline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kislina), ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje. Vsebnost 10 HDA je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

Vitamin C
Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin E
Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Vitamin A
Vitamin A ima vlogo pri delovanju imunskega sistema ter pri ohranjanju vida.

Priljubljeni