-20%
Vsi produkti

Gelée royale junior

(12 ocena)

Za podporo imunskemu sistemu najmlajših od 3. leta dalje. Gelée royale junior z 250 mg matičnega mlečka in z naravnima vitaminoma C in E ter naravnim beta karotenom. Pakirano v priročni stekleni embalaži, brez konzervansov.

Blagovna znamka: Medex
Oblika izdelka: raztopina
Namen izdelka: imunost
Pakiranje izdelka: 10 stekleničk po 9 ml; neto količina: 90 ml
13,49 EUR 10,79 EUR
DODAJ V

Komu je namenjen Gelée royale junior?

Gelée royale junior priporočamo:

 • Otrokom od 3. do 14. leta starosti.
 • Za neješče otroke oziroma vse tiste otroke, ki odklanjajo določena živila (predvsem sadje in zelenjavo) in imajo neuravnoteženo prehrano.
 • Predvsem ob sezonskih spremembah, denimo ob začetku vrtca in šole, ali ob intenzivni telesni in duševni aktivnosti.
      

Zakaj za podporo imunskemu sistemu izbrati Gelée royale junior z vitamini iz Medexa?

 • Ker vsebuje 250 mg matičnega mlečka.
 • Ker so naravni vitamini A, C in E skrbno izbrani za potrebe otrok.
 • Ker je njegova uporaba zaradi praktičnega pakiranja v fiolah izredno preprosta.
 • Ker ne vsebuje konzervansov in barvil.
 • Ker vsebuje samo naravno prisotne sladkorje, zaradi česar je prijazen tudi za zobe.
 • Ker je odličnega okusa, ki ga otroci naravnost obožujejo.
 • Ker je pakiran v stekleno embalažo, ki je trajnostna in nudi boljšo zaščito izdelka pred zunanjimi vplivi. Steklo hkrati omogoča boljše ohranjanje antioksidativne aktivnosti naravnih sestavin v izdelku in večjo stabilnost vitaminov za rok trajanja.
    

    
Kaj je Gelée royale junior?

Gelée royale junior je naš vodilni izdelek z matičnim mlečkom za otroke. Matični mleček ima kompleksno sestavo, ki je ne najdemo nikjer drugje v naravi. Ima izjemno vsebnost edinstvenih aktivnih učinkovin, zaradi česar je tudi odličen dodatek otroški prehrani. Med drugim vsebuje 10-hidroksi decenojsko kislino (10-HDA), čebelje encime in izjemne beljakovine, zato je resnično je kraljevi dar čebeljega panja. Prav te redke beljakovine, ki jih proizvajajo čebelje žleze mladih čebel, imajo pomembno vlogo pri delovanju kognitivnega sistema čebel. Hkrati je ta bogati čebelji zaklad edini vir protimikrobne beljakovine, imenovane rojalizin. 

Najpomembnejša maščobna kislina matičnega mlečka je 10-HDA, ki je za razliko od živalskih in rastlinskih maščobnih kislin kratkoverižna (8-10 atomov ogljika). Priznana je zaradi svojih blagodejnih učinkov na črevesno sluznico čebel in deluje protimikrobno. Matični mleček je tudi edini vir prehrane za ličinke matice, ki se hitro razvijajo in rastejo, saj pospešuje njen razvoj. Matični mleček kot materino mleko krepi imunost čebeljih družin, matica se tako razvije v 15 dneh, čebela delavka pa v 21 dneh, ker ličinka čebele delavke ni ves čas hranjena z matičnim mlečkom. Matični mleček je med drugim odgovoren tudi za velikost matice (je kar 1,5-krat večja od čebele delavke), njeno dolgoživost (živi kar 40-krat dlje od čebele delavke) in plodnost - je namreč edina plodna čebela.

Vrednost 10-HDA je glavni parameter kakovosti matičnega mlečka - kakovostni matični mleček ima namreč višjo raven 10-HDA, zato je pomembno, da izberete tistega, ki je standardiziran na 10-HDA za celoten rok trajanja. V Medexu smo vrednost 10-HDA v izdelkih standardizirali in slednje jamčimo pod pečatom preverjene kakovosti.

Gelée royale junior je hkrati obogaten še z vitamini in minerali za podporo imunskemu sistemu najmlajših.

Izdelek je slastnega okusa, zaradi močne oranžne barve, ki je posledica vsebnosti naravnega beta karotena, pa je tudi privlačen na pogled. Izbirčnost otrok tako zdaj ne bo več razlog, da boste posegali po izdelkih, polnih barvil in umetnih arom, saj otroci Gelée royale junior naravnost obožujejo. Ponudite jim ga pred polnovrednim zajtrkom, kot nagrado za hitro vstajanje ali pa skupaj z njimi »nazdravite« novemu dnevu in pri tem izberite zase enega od izdelkov Gelée royale za odrasle.

Izdelek je shranjen v stekleničke, ki so varne in enostavne za uporabo, hkrati pa ohranjajo in zagotavljajo tudi kakovost sestavin izdelka.

        

Kako deluje?

 • Matični mleček je naravno uravnotežen in bogat kompleks hranilnih snovi, ki delujejo v medsebojni sinergiji.
 • Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispeva k zmanjševanju utrujenosti ter izčrpanosti.
 • Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom (deluje kot antioksidant).
 • Vitamin A ima vlogo pri delovanju imunskega sistema ter pri ohranjanju vida.

         
    

Delovanje matičnega mlečka pri otrocih

Matični mleček je priporočljiv tako za otroke kot za odrasle, še posebej odlično dopolnilo pa je ravno za otroke in najstnike, saj pogosto ne izberejo prehrane, bogate z vitamini in minerali. Matični mleček med drugim spodbuja apetit, rast in razvoj, predvsem pa imunski sistem.

Matični mleček:

 • Spodbuja apetit pri neješčih otrocih.
 • Stimulira imunski sistem.
 • Zmanjšuje utrujenost in izčrpanost, povečuje odpornost na stres.
 • Povečuje fizično vzdržljivost in zmogljivost.
 • Nevroprotektivno izboljšuje oziroma vzdržuje kognitivne funkcije.
 • Znižuje skupni holesterol in trigliceride.
 • Deluje antioksidativno, ščiti celice pred oksidativnim stresom.
 • Ima protivnetno delovanje.
 • Izboljšuje krvno sliko, stimulira eritropoezo.
 • Ima protibakterijsko, fungicidno in protivirusno delovanje.
    


Kakšna je vloga vitaminskih in zeliščnih dodatkov?

Pomanjkanje posameznih hranil lahko spremeni imunski odziv telesa.1 Vsaka stopnja imunskega odziva pa temelji na prisotnosti številnih mikrohranil, med drugim vitamina C, vitamina A, vitamina D, vitamina B6, vitamina B12, cinka, selena, železa in beljakovin (vključno z aminokislinami). Hranila najdemo v različnih rastlinskih in živalskih živilih, imunskemu sistemu pa pomagajo na več načinov. Med drugim delujejo kot antioksidant za zaščito zdravih celic, podpirajo rast in aktivnost imunskih celic

Epidemiološke študije ugotavljajo, da imajo tisti otroci, ki so slabo hranjeni, večje tveganje za bakterijske, virusne in druge okužbe.

Starši, ki pa svojega otroka kljub vsem zvijačam ne uspejo prepričati k uživanju uravnoteženih obrokov, pa za zadostni vnos mikrohranil lahko posežejo po prehranskih dopolnilih.
     
   

Zakaj smo izdelku dodali ravno vitamine A, C in E?

 • Vitamin A ima vlogo pri presnovi železa, ohranjanju vida, delovanju imunskega sistema, zdravih sluznic in kože. Tveganju za pomanjkanje vitamina A so najbolj izpostavljeni otroci s pogostimi okužbami.
 • Naravni vitamin C, ki je pridobljen iz acerole, je glavni pomočnik pri krepitvi imunskega sistema, ima pomembno vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Poleg tega prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, delovanju živčnega sistema in povečuje absorpcijo železa.
 • Naravni vitamin E, pridobljen iz sojinega olja ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
    
    

Kakšne so prednosti vitamina A v obliki beta karotena?

Pro vitamin A oziroma beta karoten je predhodnica vitamina A, ki ga najdemo tako v hrani rastlinskega kot živalskega izvora. Ta “pro vitamin” se po potrebi (le v tisti količini, ki jo telo potrebuje) pretvori v vitamin A. Ravno zaradi te oblike, ki se zgolj po potrebi pretvori v vitamin A, ni tveganja za preveliko odmerjanje ali toksičnost. Hkrati je izredno pomemben tudi pri podpori zdravih oči in vida. 

Poleg pro vitamina vitamin A v hrani najdemo še v obliki retinola, ki je predstopnja vitamina A - slednjo obliko najdemo zgolj v izdelkih živalskega izvora.

    
Ne nakupujete prek spleta? Gelée royale junior lahko najdete tudi v naslednjih fizičnih trgovinah:

 • Drogerija DM
 • Tuš in Tuš drogerija
 • Lekarne
 • Drogerija Müller
 • Hipermarket Mercator
 • Hipermarket Spar
 • E.Leclerc
      
V primeru dodatnih vprašanj: nas pokličite na 080 1210, nam pišite na info@medex.si ali pa nas kontaktirajte prek Facebooka in Instagrama. Naša ekipa je tu, da vam pomaga.
   

Proizvajalec: Medex d.o.o., Linhartova 49a, 1000 Ljubljana
 

Uporabljeni viri

Chandra RK. Nutrition and the immune system: an introduction. The American journal of clinical nutrition. 1997 Aug 1;66(2):460S-3S

Priporočamo za uporabo od 3. leta naprej.

Priporočena dnevna količina je vsebina 1 stekleničke. Otroci naj jo zaužijejo pred zajtrkom, samostojno ali razredčeno z vodo. Priporočamo vsakodnevno uporabo vsaj 3 mesece. Rahlo pekoč okus in usedlina na dnu stekleničke sta posledici naravnih lastnosti sestavin. Pred uporabo pretresite!

Za en mesec redne uporabe zadostujejo:
3 pakiranja (eno pakiranje zadostuje za 10 dni redne uporabe).

Opozorila:
Prekomerno uživanje izdelka lahko deluje odvajalno. Osebam, alergičnim na matični mleček, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi do 25 °C.

Sestavine: Voda, emulgator: sirup sorbitola, sveži matični mleček 2,5 %, uprašeni sok acerole (naravni vitamini C), vitamin E (α-tokoferil acetat, naravni vir: sojino olje), beta karoten v prahu (naravni provitamin A), naravna aroma.

Brez konzervansov, barvil in umetnih arom.

Vsebnost Na priporočeno dnevno količino
(1 steklenička = 9 ml)
% PDV*
Vitamin C 13 mg 16
Beta karoten (izražen kot vitamin A) 400 µg 50
Vitamin E 6 mg 50
Matični mleček
od tega
10 HDA
250 mg

3,5 mg

*PDV = priporočen dnevni vnos

Matični mleček
Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico - matico, ki skrbi za preživetje vrste. Matica je genetsko povsem enaka drugim čebelam, vendar je zaradi hranjenja zgolj z matičnim mlečkom skoraj dvakrat večja od čebel delavk, preživi kar 15 rodov čebel in je v čebeljem panju edina spolno razvita. Velja za najplodnejše bitje na planetu, saj na dan izleže tudi do 3000 jajčec, katerih skupna teža presega njeno lastno. V starem Egiptu so matični mleček uporabljali že faraoni, ki so ga imenovali »hrana bogov«, danes pa vemo, da njegova izjemnost temelji na vsebnosti edinstvene nenasičene maščobne kisline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kislina), ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje. Vsebnost 10 HDA je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

Vitamin C
Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin E
Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Vitamin A
Vitamin A ima vlogo pri delovanju imunskega sistema ter pri ohranjanju vida.

Priljubljeni