All products

Bio točeni gozdni med, 450 g

Bio točeni gozdni med je med iz ekološke pridelave.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost
Oblika izdelka: med
Pakiranje izdelka: steklen kozarec 450 g
Nakup možen samo v fizični trgovini.

V Medexu skrbimo za brezkompromisno zagotavljanje vseh standardov, ki omogočajo, da pride do vas neokrnjen in preverjene kakovosti.

Bio točeni gozdni med je temno rjave barve in zelo aromatičen. V njem se prepletajo arome gozdnega rastja, zato slovi po uravnoteženosti okusov po smoli, orehih, lešnikih, zeliščih, karamelu, suhem sadju. Od drugih vrst medu se razlikuje po posebni kemijski sestavi, saj je gozdni med naravna mešanica nektarskega in maninega medu. Lahko je moten ali bister ter tudi kristaliziran.

Posebnost Bio medu je skrbno izbrana paša čebel. Čebelarji skrbno izbirajo lokacijo čebelnjaka in čebelam omogočijo pašo v čistem okolju, ki ni obremenjeno s toksini, kjer ni avtocest in ostalih cest, industrijskih obratov ali kakršnihkoli drugih onesnaževalcev okolja. Panji in čebelnjaki so nameščeni tako, da je čebeljim družinam omogočen dostop do paše na naravnem rastlinju ali na območjih ekološke obdelave zemljišč, ki jim zagotavljajo dovolj virov hrane ter neoporečne pitne vode. Čebelarji morajo za pridelavo bio medu uporabljati ekološke satnice, pozimi morajo čebele hraniti na izbran način, pri zatiranju čebeljih škodljivcev pa lahko uporabljajo le ekološko sprejemljiva sredstva.

Bio točeni gozdni med iz Medexa ima ekološki certifikat, ki potrjuje skladnost pridelave, predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov z veljavnimi predpisi za ekološko kmetijstvo.

Bio točeni gozdni med lahko jeste z žlico, odlično se poda k črnemu kruhu, skutnim jedem, nepogrešljiv je v omakah in polivkah.

Naravni med se strjuje, s segrevanjem do 40 °C pa postane ponovno tekoč in pri tem ohrani naravne lastnosti in učinkovine.

Hranite v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Točeni gozdni med iz ekološke pridelave.

Med
Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi in je bogato hranilo in lepotilo.

Priljubljeni