All products

Apisirup junior

Mlajši brat legendarnega Apisirupa, ki mu zaupate že desetletja.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: grlo , imunost
Oblika izdelka: sirup
Pakiranje izdelka: steklenička s 140 ml sirupa
7,49 EUR
DODAJ V

Mlajši brat legendarnega Apisirupa, ki mu zaupate že desetletja. Je odličnega okusa, zato ga otroci z veseljem popijejo tudi v dneh, ko so slabše razpoloženi.

Apisirup junior dopolnjuje skupino naših izdelkov, ki so po sestavi posebej prilagojeni otrokom. Tudi sirup, ki z dodanim niacinom poskrbi za normalno delovanje sluznic, je narejen na medeni osnovi, učinek niacina pa dopolnjujejo propolis na vodni osnovi, timijan, slez in vitamin C.

Apisirup junior je odličnega okusa, zato ga bodo otroci z veseljem popili tudi v dneh, ko bodo sicer slabše razpoloženi. Na redno uporabo pa jih bo spomnila čebelica Sivka, ki s svojim ščitom nagovarja z embalaž izdelkov junior. Brez pomislekov boste Apisirup junior svojemu otroku ponudili tudi starši, saj razen medu nima dodanih drugih sladkorjev in je brez kakršnih koli aditivov.

Priporočena dnevna količina je 15 ml (3 žličke po 5 ml). Otroci naj zaužijejo 1 žličko sirupa 3-krat na dan. Pred uporabo dobro pretresite. V primeru strjevanja zaradi naravne kristalizacije medu sirup segrejte do 40 °C. Pri tem bo ohranil vse naravne učinkovine.

Za en mesec redne uporabe zadostujejo:
3 pakiranja (eno pakiranje zadostuje za 9 dni redne uporabe).

Opozorila:
Osebam, alergičnim na katerokoli od sestavin, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembno se je držati smernic zdravega načina življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Zaradi sestavin naravnega izvora lahko pride do manjših odstopanj v sestavi in videzu izdelka.

Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi do 25 °C.

Med 88 %, izvleček timijana v prahu (Thymus vulgaris) 1,3 %, tekoči izvleček propolisa 1 %, vitamin C (L-askorbinska kislina), izvleček sleza v prahu (Althaea officinalis), niacin.

Vsebnost Na priporočeno dnevno količino (3 žličke = 15 ml= 21 g)
Niacin 2,4 mg 34,31; 242; 203; 18,5-164; 16-13,35 *
Vitamin C 12 mg 201; 17,12; 153; 13,34; 125 *
Propolis 150 mg
Slez 10 mg
Timijan 200 mg
Med 18,5 g

* % PDV = priporočen dnevni vnos po letih: 13 leta, 24-6 let, 37-9 let, 410-12 let, 513-14 let

Med

Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi ter je tako bogato hranilo.

Vitamini
Niacin prispeva k ohranjanju zdravih sluznic.

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Priljubljeni