Naši nasveti in zanimivosti

Čebelja matica: eno najosupljivejših bitij na planetu

Je največja v panju. Najplodnejša. Najdlje živi. Uživa le matični mleček, a prav zaradi čudežnega matičnega mlečka je, kar je. Spoznajte čebeljo matico, eno najosupljivejših bitij na planetu.

Preberi več

Zakaj je med tekoče zlato iz čebeljega panja?

Med je naravni sladki dar narave, ki nastaja s trudom marljivih čebel. Sestavlja ga okrog 200 različnih snovi, ki mu določajo okus, vonj, aromo in barvo. Preverite katere!

Preberi več

Pijmo kavo in čaj z medom

Pijete grenko ali sladko kavo? Imate raje črno, sladkano, z mlekom ali smetano? Ljubitelji kave so razvili nešteto raznolikih načinov uživanja tega toplega napitka. Bi poskusili kavo sladkano z medom?
 

Preberi več

Preverite med iz Medexa

Med, ki ga napolnimo v Medexu je preverjen, varen in kontrolirane kakovosti. Preverite med in se prepričajte!

Preberi več

Ustvarimo čebelam prijazen svet in ohranimo čebele!

Brez čebel ni življenja in brez čebelarjev je ogrožen obstoj čebel. Brez čebel pa je ogroženo človeštvo. 

Preberi več

12 dejstev o čebelah

Ste vedeli? Čebele so odgovorne za kar 1/3 svetovne proizvodnje hrane in so za kravo in prašičem tretje najpomembnejše živali za človeka. 

Preberi več

Zdravnik svetuje

Čebelarska zveza Slovenije je v sodelovanju s prim. Petrom Kapšem, dr. med., izdala knjižico z naslovom Zdravnik svetuje, v kateri so predstavljeni čebelji pridelki, njihove koristi in način uporabe. 

Preberi več

Kranjska čebela - sivka, avtohtona slovenska čebela

Čebelarji ji pravijo tudi kranjica oziroma sivka. Ker je medonosna čebela in doma iz Kranjske, je njeno latinsko ime Apis mellifera carnica. 

Preberi več

Priljubljeni