Komu je namenjen Collagen flex curcumin?

  • Vsem, ki potrebujete učinkovito podporo za normalno delovanje hrustanca in kosti
  • Vsem s prekomerno telesno težo, zaradi katere so kosti in hrustanec bolj obremenjeni
  • Vsem, ki se srečujete z nelagodjem v sklepih med telesno aktivnostjo in po njej
  • Rekreativcem in športnikom, ki pogosto obremenjujete sklepe
  • Vsem, ki zaradi nelagodja v sklepih pogrešate svobodo gibanja
  • Vsem, ki prisegate na učinkovite naravne rešitve
collagen_flex_curcumin_v2
plant-6
hexagon-left
collagen_flex_curcumin_v1

Hitra dejstva o Collagen flex curcuminu

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Ker ima nativni kolagen tipa II ohranjeno trodimenzionalno strukturo in drugačen mehanizem delovanja kot hidrolizirani kolagen, je priporočena dnevna količina le 40 mg.
Ker se kurkuma v ljudskem zdravilstvu uporablja že od nekdaj, saj vsebuje močne antioksidante – kurkuminoide, za katere pa je značilna slaba absorpcija. Izdelek vsebuje izvleček kurkume CAVACURMIN®, ki omogoča kar 40-krat večjo biorazpoložljivost kurkuminoidov.
V kapsulah Collagen flex curcumin uporabljamo izvleček bambusa kot naravni vir silicija.
Hialuronska kislina je naravno prisotna v sklepnem hrustancu in mu omogoča lepše drsenje. Sposobna je vezati tudi do 1000-krat več vode, glede na lastno maso, ob tem pa tvori gost in viskozen gel.
Gre za hialuronsko kislino širokega spektra, torej z molekulami različnih velikosti, ki posnemajo spekter naravno prisotne hialuronske kisline v telesu.
hexagon-right-small

Collagen flex curcumin

listi-desno-drugi
O izdelku

Zanesljiva podpora hrustancu in kostem

Collagen flex curcumin je najbolje prodajano naravno prehransko dopolnilo za podporo hrustanca in kosti v slovenskih lekarnah po viru IMS HEALTH® Market Research and Reports Repository; IQVIA.

Collagen flex curcumin vsebuje nativni (nedenaturiranim) kolagen kurkumo, hialuronsko kislino, silicijem ter vitaminoma D in C za podporo normalnemu delovanju hrustanca in kosti. Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca in kosti, vitamin D pa prispeva k ohranjanju zdravih kosti in delovanju mišic ter k normalni absorpciji kalcija in fosforja.


Hrustanec je čvrsto in prožno tkivo, ki v sklepih blaži udarce in obremenitve ter zadržuje sklepno tekočino. S staranjem se količina kolagena v telesu zmanjšuje, naši sklepi se zaradi obremenitev z leti obrabljajo. Zaradi nelagodja v sklepih se pogosto tudi izogibamo aktivnostim, ki to nelagodje sprožijo, kot na primer različne športne aktivnosti, kar dodatno slabo vpliva na naše zdravje.


Z napredovanjem obrabe sklepnega hrustanca se lahko pojavijo občasne ali stalne težave tudi v času mirovanja, ki ovirajo naše vsakdanje aktivnosti.

32455-02-n-v1
32455-03-n-v1

Učinkovita kombinacija patentiranih sestavin

Collagen flex curcumin vsebuje patentirane sestavine s kliničnimi študijami: nativni kolagen tip Collavant®n2 (iz piščančjega hrustanca) in hialuronsko kislino ExceptionHyal® Star (širokega spektra). Poleg tega še visoko biorazpoložljive kurkuminoide Cavacurmin®, enkapsuliran ekstrakt brez aditivov s 40-krat višjo absorpcijo.


Glede na učinkovitost absorpcije je količina v našem izdelku enaka 1200 mg klasičnega ekstrakta s 95 % curcumina. Dodali pa smo še podporne vitamine in minerale: silicij, vitamin D, vitamin C.


Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehransko dopolnilo;40 kapsul;20 dni redne uporabe; 0,89 EUR/dan
LastnostiBrez umetnih barvil, Brez laktoze, Brez umetnih arom, Brez glutena, Brez konzervansov
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Priporočen dnevni odmerek:

2 kapsuli

Dve kapsuli spijte na tešče z zadostno količino vode.

Uživajte vsaj 2 meseca, za ohranjanje učinkov pa neprekinjeno dlje časa.

Sestavine

Enkapsuliran izvleček kurkume CAVACURMIN® (Curcuma longa kurkuminoidi, γ-ciklodekstrini), želatinska kapsula, rižev škrob, vitamin C (askorbinska kislina), izvleček bambusa (Bambusa vulgaris, naravni vir silicija), hialuronska kislina ExceptionHYAL® Star, nativni kolagen Collavant®n2, vitamin D3 (holekalciferol), sredstvi proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin in silicijev dioksid.

Nativni kolagen Collavant®n2

40 mg

Enkapsuliran izvleček kurkume CAVACURMIN®

200 mg

Od tega kurkuminoidi

30 mg

Hialuronska kislina ExceptionHYAL® Star

50 mg

Vitamin C

80 mg (100% PDV)

Vitamin D

10 µg  (200% PDV)

silicij iz bambusa

40 mg

PDV = priporočen dnevni vnos
Vprašanja strank
Koliko nativnega kolagena je treba zaužiti za vidne učinke?
Za doseganje učinkov je treba zaužiti toliko patentiranega nativnega kolagena tipa II b-2cool®, kolikor so ga uživali testiranci v kliničnih raziskavah, kjer so dokazali koristen učinek. Ta odmerek znaša 40 mg nativnega kolagena tip II b-2cool®, kolikor ga je tudi v dnevnem odmerku Collagen flex curcumina.
Kakšna je razlika med nativnim in hidroliziranim kolagenom?
Pri nativnem kolagenu je ohranjena 3D-struktura. Je nerazgrajen, delci so večji kot 350 kDa. Nativni kolagen deluje prek imunskega sistema – oralne tolerance, zato za delovanje absorpcija ni potrebna. Dnevni odmerek nativnega kolagena je manjši od 100 mg. Hidrolizirani kolagen pa je razgrajen na manjše peptide velikosti 2–4 kDa. Deluje prek zaloge osnovnih gradnikov (aminokislin) in spodbujanja sinteze s kratkimi peptidi. Za njegovo delovanje je potrebna absorpcija. Dnevni odmerek hidroliziranega kolagena je od 2,5–10 gramov.
Zakaj je kurkuma tako pomembna sestavina?
Kurkuma ni le priljubljena začimba, značilna za azijsko kuhinjo, temveč tudi zdravilna rastlina, ki se že stoletja uporablja v ljudskem zdravilstvu. Njena bogato rumena korenina vsebuje močne antioksidante – kurkuminoide, glavne aktivne snovi kurkume, za katere pa je značilna zelo slaba absorpcija. Tudi iz klasičnih alkoholnih izvlečkov korenine se kurkuminoidi zelo slabo absorbirajo (< 0,02 %), zato je treba za učinek zaužiti velike količine izvlečka. Izvleček kurkume CAVACURMIN® je pridobljen po posebnem patentiranem postopku, ki omogoča kar 40-krat večjo biorazpoložljivost kurkuminoidov. Z dnevnim odmerkom 200 mg izvlečka lahko zato dosežemo podobne učinke, kot če bi zaužili šestkrat več klasičnega, visoko koncentriranega izvlečka.
Kakšno vlogo imata dodana vitamina C in D ter silicij?
Dodani vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti in k delovanju mišic ter k normalni absorpciji kalcija in fosforja, vitamin C pa ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca in kosti. Za normalno delovanje sklepov je zelo pomemben tudi dodani silicij, ki ima v sklepih vlogo povezovanja kolagenskih vlaken in vzdrževanja njihove čvrstosti in elastičnosti. Zelo pomemben je tudi za pravilno mineralizacijo kosti (trdnost).
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:COLLAGEN FLEX CURCUMIN
Vaša ocena

70

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
COLLAGEN FLEX CURCUMIN
Prehransko dopolnilo 40 kapsul 20 dni redne uporabe 0,89 EUR/dan
  • Učinkovita naravna podpora hrustancu in kostem – za svobodo in užitek gibanja
  • Trojna moč delovanja: nativni kolagen, hialuronska kislina in kurkumin
  • 6 sestavin s klinično dokazanim učinkom v optimalni kombinaciji in odmerkih
SLO-5-procent-off-1290x1032px
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!