3 1
Vsi produkti

Collagen flex curcumin

(4 ocena)

Za podporo normalnemu delovanju hrustanca in kosti. Patentirana oblika kolagena s kurkumo, hialuronsko kislino, vitamini in silicijem v kapsuli. Učinkovita kombinacija patentiranih sestavin, potrjenih s kliničnimi študijami.

Izkoristite akcijo! Ob nakupu 3 izdelkov četrti GRATIS + BREZPLAČNA POŠTNINA!

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: kosti in hrustanec , regeneracija , sklepi
Oblika izdelka: kapsule
Pakiranje izdelka: neto količina: 40 kapsul
19,89 EUR
DODAJ V


Komu je namenjen Collagen flex curcumin?

Collagen flex curcumin priporočamo vsem:
 • ki potrebujete podporo za normalno delovanje hrustanca in kosti
 • ki se – ne glede na starost – srečujete z nelagodjem v sklepih med in po izvajanju fizičnih aktivnosti (rekreativci, športniki)
 • s prekomerno telesno težo, zaradi katere so kosti in hrustanec bolj obremenjeni
 

Kaj je Collagen flex curcumin?

Collagen flex curcumin je izdelek z nativnim kolagenom (nedenaturiranim) s kurkumo, hialuronsko kislino, vitamini in silicijem v kapsuli za podporo normalnemu delovanju hrustanca in kosti.

Kolagen predstavlja 30 % vseh beljakovin v človeškem organizmu in je tako najbolj zastopana beljakovina v našem telesu. Najdemo jo v hrustancu, kosteh in kitah. Hrustanec je čvrsto in prožno tkivo, ki v sklepih blaži udarce in obremenitve ter zadržuje sklepno tekočino. S staranjem se količina kolagena v telesu zmanjšuje, proces regeneracije ni več dovolj učinkovit, naši sklepi se zaradi obremenitev z leti obrabljajo. Pri nekaterih hitreje, pri drugih počasneje, dejstvo pa je, da so težave s sklepi danes eden izmed najpogostejših razlogov za slabšo kvaliteto življenja.

Zaradi bolečin v sklepih se pogosto tudi izogibamo aktivnostim, ki te bolečine sprožijo, kot na primer različne športne aktivnosti, kar dodatno slabo vpliva na naše zdravje. Z napredovanjem obrabe se lahko pojavi občasna ali stalna bolečina tudi v času mirovanja, ki ovira naše vsakdanje aktivnosti.

 

Kako deluje?

Pri vnetju sklepov lahko sodeluje tudi naš imunski sistem, ki zaradi prevelike reaktivnosti napade lastne sestavine hrustančnega tkiva, kot je kolagen. V izdelku Collagen flex curcumin je patentirana oblika nativnega oz. nedenaturiranga kolagena tipa II b-2cool® (iz piščančjega hrustanca). Ima ohranjeno trodimenzionalno strukturo in je po sestavi enak kolagenu, ki ga najdemo v sklepih. Nativni kolagen ima drugačen mehanizem delovanja kot hidrolizirani kolagen, zato ga je za doseganje želenega učinka treba zaužiti precej manj. Klinične študije kažejo na učinkovitost nativnega kolagena b-2cool že pri dnevnem odmerku 40 mg.

Izdelku je dodan tudi enkapsuliran ekstrakt korenine kurkume. Kurkuma ni le priljubljena začimba, značilna za azijsko kuhinjo, temveč tudi zdravilna rastlina, ki se že stoletja uporablja v ljudskem zdravilstvu. Njena bogato rumena korenina vsebuje močne antioksidante – kurkuminoide, glavne aktivne snovi kurkume, za katere pa je značilna zelo slaba absorpcija. Tudi iz klasičnih alkoholnih
izvlečkov korenine se kurkuminoidi zelo slabo absorbirajo (< 0,02 %), zato je treba za učinek zaužiti velike količine izvlečka.

Collagen flex curcumin zato vsebuje izvleček kurkume CAVACURMIN®, pridobljen po posebnem patentiranem postopku, ki omogoča kar 40-krat večjo biorazpoložljivost kurkuminoidov in je eden izmed najboljših na trgu. Z dnevnim odmerkom 200 mg izvlečka lahko zato dosežemo podobne učinke, kot če bi zaužili šestkrat več klasičnega, visoko koncentriranega izvlečka.

V Collagen flex curcumin smo dodali tudi patentirano obliko hialuronske kisline ExceptionHyal® Star. Hialuronska kislina je v človeškem telesu, poleg kolagena, eden izmed ključnih gradnikov sklepnega hrustanca. Zaradi sposobnosti vezave velikih količin vode deluje kot neke vrste mazivo za sklepe, za lepše drsenje in pripomore k blaženju udarcev, do katerih pride v sklepih ob obremenitvah in gibanju. Posebnost ExceptionHyal® Star je, da gre za hialuronsko kislino širokega spektra, torej z molekulami različnih velikosti, ki posnemajo spekter naravno prisotne hialuronske kisline v telesu in omogočajo bolj celostno ter učinkovito delovanje.
        

Za normalno delovanje sklepov je zelo pomemben tudi silicij. Je sicer tretji najpogostejši element v sledovih v človeškem telesu (takoj za cinkom in železom), v sklepih pa ima vlogo povezovanja kolagenskih vlaken in vzdrževanja njihove čvrstosti in elastičnosti. Zelo pomemben je tudi za pravilno mineralizacijo kosti (trdnost).

S staranjem se vsebnost silicija v sklepih zmanjšuje in sovpada s starostnim propadanjem sklepnega kolagena. Bogat vir silicija so žitarice, moški pa ga največ zaužijejo s pivom. V kapsulah Collagen flex curcumin uporabljamo izvleček bambusa kot naravni vir silicija, ki pripomore k zdravju sklepov in kosti.

Dodani vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti in k delovanju mišic ter k normalni absorpciji kalcija in fosforja, vitamin C pa ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca in kosti.
       

Zakaj izbrati Collagen flex curcumin iz Medexa?

 • Ker vsebuje patentirane sestavine s kliničnimi študijami: nativni kolagen tip II b-2cool® (iz piščančjega hrustanca) in hialuronsko kislino ExceptionHyal® Star (širokega spektra).
 • Ker vsebuje visoko biorazpoložljive kurkuminoide Cavacurmin®, enkapsuliran ekstrakt brez aditivov s 40-krat višjo absorpcijo. Glede na učinkovitost absorpcije je količina v našem izdelku enaka 1200 mg klasičnega ekstrakta s 95% curcumina
 • Ker smo mu dodali še podporne vitamine in minerale: silicij, vitamin D, vitamin C.
    
    


Kdaj v dnevu priporočamo uživanje Collagen flex curcumina?

Učinek Collagen flexa curcumin je najboljši, če ga uživate na tešče. Zato priporočamo, da ga vzamete pred prvim jutranjim obrokom.
 

Kako dolgo moram uživati izdelek?

Priporočamo redno vsakodnevno uporabo za dobo 3 mesecev. Izdelek pa je primeren tudi za daljšo neprekinjeno vsakodnevno uporabo.
    

Koliko kolagena moram zaužiti za vidne učinke?

Za doseganje učinkov je treba zaužiti toliko patentiranega nativnega kolagena tipa II b-2cool®, kolikor so ga uživali testiranci v kliničnih raziskavah, kjer so dokazali koristen učinek. Ta odmerek znaša 40 mg nativnega kolagena tip II b-2cool®, kolikor ga je tudi v dnevnem odmerku Collagen flex curcumina.
     

Kakšna je razlika med nativnim in hidroliziranim kolagenom?

Pri nativnem kolagenu je ohranjena 3D-struktura. Je nerazgrajen, delci so večji kot 350 kDa. Nativni kolagen deluje prek imunskega sistema – oralne tolerance, zato za delovanje absorpcija ni potrebna. Dnevni odmerek nativnega kolagena je manjši od 100 mg.

Hidrolizirani kolagen pa je razgrajen na manjše peptide velikosti 2–4 kDa. Deluje prek zaloge osnovnih gradnikov (aminokislin) in spodbujanja sinteze s kratkimi peptidi. Za njegovo delovanje je potrebna absorpcija. Dnevni odmerek hidroliziranega kolagena je od 2,5–10 gramov.

  

    

Spoznajte celotno linijo izdelkov Kolagen flex iz Medexa

V Medexu imamo na voljo širok nabor izdelkov s kolagenom za različne potrebe in problematike. Kolagen flex izdelki so namenjeni vsem, ki iščete podporo normalnemu delovanju hrustanca in kosti.

Pri izbiri pravega izdelka zase si lahko pomagate s spodnjo tabelo.

Rešitev za težave s sklepi

       
 

Ne naročate prek spleta? Collagen flex curcumin poiščite v lekarni!

Poleg Medexove spletne trgovine Collagen flex curcumin najdeš še v Medex fizični trgovini na Miklošičevi 30 v Ljubljani ali v lekarnah po vsej Sloveniji.


V primeru dodatnih vprašanj: nas pokličite na 080 1210, nam pišite na info@medex.si ali pa nas kontaktirajte prek Facebooka in Instagrama. Naša ekipa je tu, da vam pomaga.


Proizvajalec: Medex d.o.o., Linhartova 49a, 1000 Ljubljana

Uporabljeni viri:
Cui A, Li H, Wang D, Zhong J, Chen Y, Lu H. Global, regional prevalence, incidence and risk factors of knee osteoarthritis in population-based studies. EClinicalMedicine. 2020;29-30:100587. Published 2020 Nov 26. doi:10.1016/j.eclinm.2020.100587
 
Priporočena dnevna količina:
 • Priporočena dnevna količina sta dve kapsuli.

Postopek priprave:
 • Kapsuli spijte z zadostno količino vode.

Priporočeno uživanje:
 • Collagen flex curcumin uživajte na tešče.

Opozorilo:
 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 • Če pride do znakov preobčutljivosti, izdelek prenehajte uporabljati.
 • Shranjujte v temnem in suhem prostoru do 25 °C.
Sestavine:
Enkapsuliran izvleček kurkume CAVACURMIN® (Curcuma longa kurkuminoidi, γ-ciklodekstrini), želatinska kapsula, rižev škrob, vitamin C (askorbinska kislina), izvleček bambusa (Bambusa vulgaris, naravni vir silicija), hialuronska kislina ExceptionHYAL® Star, nativni kolagen b-2cool®, vitamin D3 (holekalciferol), sredstvi proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin in silicijev dioksid.
 
Vsebnost 2 kapsuli % PDV*
Nativni kolagen b-2cool® 40 mg
Enkapsuliran izvleček kurkume CAVACURMIN®

od tega kurkuminoidi
200 mg

30 mg
Hialuronska kislina ExceptionHYAL® Star 50 mg
Vitamin C 80 mg 100 %
Vitamin D 10 µg 200 %
Silicij iz bambusa 40 mg
 
*PDV = priporočen dnevni vnos

Priljubljeni