Komu je namenjen Kolagen flex +?

  • Vsem, ki potrebujete učinkovito podporo za normalno delovanje hrustanca in kosti
  • Starejšim, ki iščete rešitev za nelagodje v sklepih
  • Vsem s prekomerno telesno težo, zaradi katere so kosti in hrustanec bolj obremenjeni
  • Rekreativcem in športnikom, ki pogosto obremenjujete sklepe
  • Vsem, ki zaradi nelagodja v sklepih pogrešate svobodo gibanja
  • Vsem, ki prisegate na učinkovite naravne rešitve
komu-je-namenjen-propolis-defense
plant-6
hexagon-left
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Hitra dejstva o Kolagen flex +

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Vsebuje edinstveno komplementarno kombinacijo patentiranega hidroliziranega kolagena Fortigel® in nativnega kolagena tipa II b-2Cool®, ki za delovanje ne potrebuje absorpcije.
Kolagen Fortigel® je razgrajen na delce z velikostjo 3,2 kDa, ki se najbolje absorbirajo. Delovanje pa komplementarno dopolnjuje nativni kolagen tipa II b-2Cool® v nerazgrajeni, naravni obliki.
Hidrolizirani kolagen spodbuja sintezo lastnega kolagena, nativni kolagen tipa II pa preprečuje razgradnjo lastnega kolagena v hrustancu.
Zaradi sposobnosti vezave velikih količin vode deluje kot neke vrste mazivo za sklepe, za lepše drsenje.
Gre za hialuronsko kislino širokega spektra, torej z molekulami različnih velikosti, ki posnemajo spekter naravno prisotne hialuronske kisline v telesu in omogočajo učinkovitejše delovanje.
hexagon-right-small
O izdelku

Za ohranitev aktivnega življenjskega sloga

Kolagen flex + je namenjen kot pomoč pri ohranjanju aktivnega življenjskega sloga v katerikoli starosti, tudi v mladosti.


Vsebuje edinstveno kombinacijo patentiranega hidroliziranega kolagena Fortigel® in nativnega kolagena tipa II b-2Cool®. Prvi vsebuje kolagen, razgrajen na delce z velikostjo 3,2 kDa, ki se najbolje absorbirajo, drugi pa je v nerazgrajeni, naravni obliki, ki za delovanje ne potrebuje absorpcije, zato kombinacija deluje komplementarno.

medexov kolagen flex plus z dodanimi vitamini C, E in silicijem za hrustrance in kosti v prahu
medexov prašek kolagen flex plus z dodanimi vitamini C, E in silicijem za hrustrance in kosti

Patentirane sestavine s kliničnimi študijami

100 % nativni kolagen tipa II b-2 cool je pridobljen s patentiranim postopkom iz piščančjega hrustanca, kar omogoči ohranitev njegove trodimenzionalne, nerazgrajene oblike. Hidrolizirani kolagen Fortigel® je specifičen bioaktivni kolagen, pridobljen je s posebno encimsko razgradnjo.


V izdelek Kolagen flex + smo dodali tudi patentirano obliko hialuronske kisline ExceptionHyal® Star katere posebnost je, da molekule različnih velikosti posnemajo spekter naravno prisotne hialuronske kisline v telesu. Dodali pa smo še podporne vitamine in minerale: silicij, vitamin E, vitamin C.


Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehransko dopolnilo;prah;pločevinka 110 g;20 dni redne uporabe
LastnostiBrez umetnih barvil, Brez sladil, Brez laktoze, Brez umetnih arom, Brez glutena
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Priporočen dnevni odmerek:

Priloženo merico prahu (5,5 g) raztopite v 1,5 dcl vode in zaužijte.

Za vidne učinke priporočamo redno uporabo vsaj 12 tednov. Primerno za neprekinjeno vsakodnevno uporabo.

Priporočamo uživanje na tešče.

Sestavine

Hidrolizirani goveji kolagen Fortigel® v prahu, 2,3 % zgoščenega pomarančnega soka v prahu (maltodekstrin, zgoščen sok pomaranče 1,2 %), vitamin C (L-askorbinska kislina), nativni piščančji kolagen tip II b-2Cool®, hialuronska kislina (natrijev hialuronat), izvleček bambusa (Bambusa vulgaris – naravni vir silicija), vitamin E (DL-α-tokoferil acetat), naravna aroma pomaranče.

Hidrolizirani kolagen Fortigel®

5 g

Nativni kolagen b-2Cool®

40 mg

Hialuronska kislina

30 mg

vitamin C

100 mg (125% PDV)

Vitamin E

18 mg (150% PDV)

silicij

40 mg

PDV = priporočen dnevni vnos
Vprašanja strank
Pogosto čutim nelagodje v sklepih. Zakaj?
Kolagen kot strukturna beljakovina sestavlja tudi hrustanec, kosti in kite – torej naše sklepe. S starostjo se količina kolagena v sklepih zmanjšuje, zaradi česar se sklepi obrabljajo. Pogoste poškodbe, visoke ali ponavljajoče obremenitve sklepov (npr. pri športu, na delovnem mestu, pri prekomerni telesni teži) ali določena artritična obolenja lahko znatno prispevajo k hitrejši obrabi sklepov.
Kaj je (osteo)artritis?
Artritis je najpogostejši vzrok za bolečine v sklepih. Artritis je vnetje sklepov, ki lahko vodi v bolečino ali deformacijo sklepov, nastane pa zaradi obrabljanja hrustanca. Simptomi se navadno razvijejo postopoma. Obraba hrustanca je namreč naraven proces, saj s staranjem hrustanec hitreje razpada in ima manj možnosti za obnovo. Bolečina pa se lahko pojavi tudi hitro, nenadno. To se zgodi v primeru infekcije ali poškodbe sklepa. Kronično, nepretrgano bolečino v sklepih imenujemo osteoartritis.
Koliko nativnega kolagena je treba zaužiti za vidne učinke?
Za doseganje učinkov je treba zaužiti toliko patentiranega nativnega kolagena tipa II b-2cool®, kolikor so ga uživali testiranci v kliničnih raziskavah, kjer so dokazali koristen učinek. Ta odmerek znaša 40 mg nativnega kolagena tip II b-2cool®, kolikor ga je tudi v dnevnem odmerku Collagen flex curcumina.
Kakšno vlogo imata dodana vitamina C in E ter silicij?
Vitamin C  ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca in kosti, vitamina E in C pa imata oba vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Za normalno delovanje sklepov je zelo pomemben tudi dodani silicij, ki ima v sklepih vlogo povezovanja kolagenskih vlaken in vzdrževanja njihove čvrstosti in elastičnosti. Zelo pomemben je tudi za pravilno mineralizacijo kosti (trdnost).
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:KOLAGEN FLEX +
Vaša ocena

69

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
KOLAGEN FLEX +
Prehransko dopolnilo prah pločevinka 110 g 20 dni redne uporabe
  • Patentirana oblika hidroliziranega govejega kolagena Fortigel®
  • Patentirana oblika nativnega kolagena tipa II b-2Cool
  • Hialuronska kislina ExceptionHyal® Star, silicij in vitamini
SLO-5-procent-off-1290x1032px
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!