-20%
Vsi produkti

Kolagen flex +

(2 ocen)

Kolagen v prahu za vse, ki se soočajo z nelagodnostmi med gibanjem in za tiste, ki prekomerno obremenjujejo sklepe in hrbtenico ter kite in vezi. Patentirana oblika hidroliziranega in nativnega kolagena s hialuronsko kislino, silicijem in vitamini, z dodanim sokom pomaranče. Brez dodanih sladkorjev in sladil.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: regeneracija , kosti in hrustanec
Oblika izdelka: prah
Pakiranje izdelka: Pločevinka, 110 g
19,89 EUR 15,91 EUR
DODAJ V

Komu je namenjen Kolagen flex +?

Kolagen flex + priporočamo:
 • osebam z znaki obrabe hrustanca in pogostimi težavami s sklepi
 • starostnikom za ohranjanje gibljivih sklepov
 • vsem, ki prekomerno obremenjujejo sklepe in hrbtenico (pri športu, delu, ne glede na starost)
 • ljudem s prekomerno telesno težo
 
   

Kaj je Kolagen flex +?

Kolagen flex + v prahu je izdelek s hidroliziranim in nativnim kolagenom tipa II s hialuronsko kislino, silicijem in z vitamini, z dodanim sokom pomaranče za lajšanje težav s sklepi in hrbtenico.
     
   

Kako deluje?

Kolagen flex + je namenjen kot pomoč pri ohranjanju aktivnega življenjskega sloga v katerikoli starosti, tudi v mladosti. Vsebuje edinstveno kombinacijo patentiranega hidroliziranega kolagena Fortigel® in nativnega kolagena tipa II b-2Cool®. Prvi vsebuje kolagen, razgrajen na delce z velikostjo 3,2 kDa, ki se najbolje absorbirajo, drugi pa je v nerazgrajeni, naravni obliki, ki za delovanje ne potrebuje absorpcije, zato kombinacija deluje komplementarno. Hidrolizirani kolagen spodbuja sintezo lastnega kolagena, nativni kolagen tipa II pa preprečuje razgradnjo lastnega kolagena hrustanca. Izguba lastnega kolagena se začne pri 18-29 letih, po 40. letu človeško telo izgubi približno 1 % lastnega kolagena, pri 80 letih pa se proizvodnja lastnega kolagena zmanjša za 75 % v primerjavi z mladostniki. K temu prispevajo še drugi dejavniki, kot so prosti radikali v telesu, prehrana, kajenje, alkohol.
 
Kolagen v človeškem telesu najdemo v hrustancu, kosteh in kitah. Hrustanec je čvrsto in prožno tkivo, ki v sklepih blaži udarce in obremenitve ter zadržuje sklepno tekočino. S staranjem se količina kolagena v telesu zmanjšuje, proces regeneracije ni več dovolj učinkovit, naši sklepi se zaradi obremenitev z leti obrabljajo, kar pogosto prispeva k slabši kakovosti življenja. Zaradi tega se pogosto izogibamo aktivnostim, ki tovrstne težave sprožijo, kar še dodatno vpliva na naše zdravje.
 
Z napredovanjem obrabe hrustanca se lahko bolečina pojavi tudi v času mirovanja, kar lahko ovira naše vsakdanje aktivnosti. Obraba sklepnega hrustanca lahko vodi do različnih artritičnih obolenj. Med najpogostejšimi je osteoartritis, ki globalno prizadene kar 10 % ljudi med 40 in 49 letom, in kar 50 % starejših od 80 let. Za osteoartritis je značilno propadanje sklepnega hrustanca in kosti, kar vodi do vnetja in bolečin, otekanja, otrdelosti in slabše gibljivosti sklepov. 

      

Kakšen je mehanizem delovanja nativnega kolagena?

Nativni kolagen z ohranjeno trodimenzionalno strukturo po zaužitju v posebnih predelih črevesja spodbudi znižanje reaktivnosti imunskega sistema proti lastnemu kolagenu – ta mehanizem imenujemo oralna toleranca in ugodno deluje na prizadete sklepe, saj preprečuje razgradnjo lastnega kolagena.
   

        

   

Kako deluje hidrolizirani kolagen Fortigel®?

Hidrolizirani kolagen deluje prek zaloge osnovnih gradnikov (aminokislin) in spodbujanja sinteze kolagena hrustanca s kratkimi peptidi. Za njegovo delovanje je potrebna absorpcija, njegov glavni učinek pa je spodbujanje sinteze lastnega kolagena. Dnevni odmerek hidroliziranega kolagena je od 2,5-10 gramov.
 
Hidrolizirani kolagen Fortigel® je specifičen bioaktivni kolagen, ki hondrocite spodbuja k sintezi lastnega kolagena. Pridobljen je s posebno encimsko razgradnjo, povprečne velikosti 3,3 kDa, ki je optimalna za zaščito in obnovo sklepnega hrustanca. Fortigel® je hkrati kolagen, ki je v kliničnih raziskavah najbolje raziskan kolagen z delovanjem na sklepe (več kot 2500 oseb v 20 študijah).

  

Katere minerale in vitamine smo še dodali izdelku Kolagen flex +?

V izdelek Kolagen flex + smo dodali tudi patentirano obliko hialuronske kisline ExceptionHyal® Star. Hialuronska kislina je v človeškem telesu, poleg kolagena, eden izmed ključnih gradnikov sklepnega hrustanca. Zaradi sposobnosti vezave velikih količin vode deluje kot neke vrste mazivo za sklepe, za lepše drsenje in pripomore k blaženju udarcev, do katerih pride v sklepih ob obremenitvah in gibanju. Posebnost ExceptionHyal® Star je, da gre za hialuronsko kislino širokega spektra, torej z molekulami različnih velikosti, ki posnemajo spekter naravno prisotne hialuronske kisline v telesu in omogočajo bolj celostno ter učinkovito delovanje.
 
Dodani vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca, kosti in žil, vitamina E in C pa imata vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
 
Za normalno delovanje sklepov je zelo pomemben tudi dodani silicij, ki ima v sklepih vlogo povezovanja kolagenskih vlaken in vzdrževanja njihove čvrstosti in elastičnosti. Zelo pomemben je tudi za pravilno mineralizacijo kosti (trdnost).

   

Zakaj izbrati Kolagen flex + iz Medexa?

 • Ker vsebuje patentirane sestavine s kliničnimi študijami: Hidrolizirani kolagen Fortigel®, nativni kolagen b-2cool®, hialuronsko kislino ExceptionHyal® Star.
 • Ker se ponaša z dvojnim delovanjem.
 • Ker vsebuje količine aktivnih sestavin, ki so podprte s kliničnimi študijami.
 • Ker ima dodane podporne vitamine in minerale za delovanje sklepov.
 • Ker je brez dodanih sladkorjev, konzervansov, umetnih arom in barvil.
 • Ker je prijetnega okusa – vsebuje pomarančni sok v prahu.
   
 

Kdaj v dnevu priporočamo uživanje Kolagen flex +?

Uživanje izdelka Kolagen flex + priporočamo na tešče – pred prvim obrokom v dnevu.

   
 

Kako dolgo moram uživati izdelek?

Priporočamo redno vsakodnevno uporabo vsaj tri mesece, sicer pa je izdelek namenjen za dolgoročno uporabo (neprekinjeno).

   
   

Koliko kolagena moram zaužiti za vidne učinke?

Za doseganje učinkov je treba zaužiti toliko patentiranega kolagena, kolikor so ga uživali testiranci v kliničnih raziskavah, kjer so dokazali koristen učinek. Ta odmerek znaša 40 mg nativnega kolagena tip II b-2cool® in 5 g hidroliziranega kolagena Fortigel®. Dnevni odmerek Collagen flex + vsebuje ravno takšno količino obeh omenjenih kolagenov.

   
 

Spoznajte celotno linijo Kolagen flex iz Medexa

V Medexu imamo na voljo širok nabor izdelkov s kolagenom za različne potrebe in problematike. Kolagen flex izdelki so namenjeni vsem, ki imajo težave s sklepi.

Pri izbiri pravega izdelka zase si lahko pomagate s spodnjo tabelo.
      

Ne naročate prek spleta? Poiščite Kolagen flex + v fizični trgovini!


Poleg Medexove spletne trgovine Kolagen flex + najdete še v Medex fizični trgovini na Miklošičevi 30 v Ljubljani ali v:
 • lekarnah
 • hipermarketih Mercator
 • hipermarketih Interspar
 • trgovinah Tuš
 • drogerijah Tuš
 • E.Leclercu
     
V primeru dodatnih vprašanj: nas pokličite na 080 1210, nam pišite na info@medex.si ali pa nas kontaktirajte prek Facebooka in Instagrama. Naša ekipa je tu, da vam pomaga.
     
 

Boleči in togi sklepi: vzroki in rešitve


Zdravje sklepov je bila v preteklosti tema predvsem za starejšo populacijo. Danes pa se zavedamo, da lahko za delovanje svojih sklepov v kasnejših letih svojega življenja, največ naredimo prav zdaj. Zato smo za vas pripravili najpogostejše vzroke za tovrstne težave in rešitve, kako si lahko pomagate že danes.

Preberi več: Pomoč pri bolečih in togih sklepih
   
Proizvajalec: Medex d.o.o., Linhartova 49a, 1000 Ljubljana
Priporočena dnevna količina:
 • Priporočena dnevna količina 1 priložena merica (5,5 g).

Postopek priprave:
 • Raztopite prah v 1,5 dcl vode in zaužijte.

Priporočeno uživanje:
 • Za vidne učinke priporočamo redno uporabo vsaj 12 tednov. Primerno za neprekinjeno vsakodnevno uporabo.
 • Priporočamo uživanje na tešče.
  
Opozorilo:
 • Osebam, alergičnim na katero izmed sestavin, uporabe ne priporočamo.
 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Pomembno se je držati smernic zdravega načina življenja.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 • Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri temperaturi do 25°C in porabite v 2 mesecih po prvem odprtju.
Sestavine: 
Hidrolizirani goveji kolagen Fortigel® v prahu, 2,3 % zgoščenega pomarančnega soka v prahu (maltodekstrin, zgoščen sok pomaranče 1,2 %), vitamin C (Laskorbinska kislina), nativni piščančji kolagen tip II b-2Cool®, hialuronska kislina (natrijev hialuronat), izvleček bambusa (Bambusa vulgaris – naravni vir silicija), vitamin E (DL-α-tokoferil acetat), naravna aroma pomaranče.
    
 
Vsebnost Na priporočeno dnevno
količino (5,5 g – 1 merica)
%PDV*
Hidrolizirani kolagen Fortigel® 5 g
Nativni kolagen b-2Cool® 40 mg
Hialuronska kislina 30 mg
Vitamin C 100 mg 125 %
Vitamin E 18 mg 150 %
Silicij 40 mg
 
*PDV = priporočen dnevni vnos

Priljubljeni