Komu je namenjen sirup Omega-3 junior?

  • Otrokom od 3. do 14. leta starosti
  • Otrokom, ki s hrano ne zaužijejo dovolj omega-3 maščobnih kislin
  • Neješčim in izbirčnim otrokom
  • Za možgane, razvoj vida, srca in imunski sistem ter izboljšanje celične funkcije
  • Z dnevnim vnosom otroci zaužijejo priporočenih 250 mg DHK in 50 mg EPK
  • Z dodanimi podpornimi vitamini, ki so pomembni za živčni sistem
32222-02-n-v1
plant-6
32222-03-n-v1

Hitra dejstva o sirupu Omega-3 junior

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Ker imajo zelo visok delež medu in so brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil. Sirup Omega-3 Junior iz Medexa vsebuje kar 74 % medu - ena steklenička sirupa tako vsebuje kar 143 gramov medu.

Otrokom od 3. do 14. leta starosti, ki s hrano ne zaužijejo dovolj omega-3 maščobnih kislin. Vsem neješčim otrokom, ki odklanjajo določeno skupino živil.

 DHK in EPK omega-3 nenasičene maščobne kisline so v optimalnem razmerju 5:1 (podobno kot v materinem mleku). Z dnevnim vnosom otroci zaužijejo 250 mg DHK, kolikor priporoča tudi EFSA, in 50 mg EPK.

Med služi kot naravno sladilo, je pa tudi ena od aktivnih sestavin v sirupu. Poleg sladkorjev vsebuje različne čebelje encime in funkcionalne beljakovine ter rastlinske bioflavonoide.

Sirup ima medeno osnovo, obogaten pa je s hruškinim in limoninim sokom, zaradi česar je odličnega okusa in popolnoma brez neprijetnega vonja po ribah.

Steklo nudi boljšo zaščito pred zunanjimi vplivi, zato v nasprotju s plastično embalažo dolgo ohranja okus in vonj izdelka ter omogoča boljše ohranjanje antioksidativne aktivnosti naravnih sestavin.

hexagon-right-small
O izdelku

Medeni sirup z omega-3 maščobnimi kislinami

Medeni sirup z omega-3 maščobnimi kislinami, ki so ključnega pomena za možgane, razvoj vida, srca in imunski sistem. Sirup vsebuje vir DHK in EPK, ki je v optimalnem razmerju 5:1 (podobno kot v materinem mleku), v dnevnem odmerku pa otroci zaužijejo 250 mg DHA in 50 mg EPK. Z dodanimi 400 IU vitamina D na dnevni odmerek ter drugimi vitamini, ki so pomembni za rast in razvoj otrok, živčnega sistema in podporno delujejo z omega-3 maščobnimi kislinami: A, B12, C in folatom. Sirup vsebuje kar 74 % medu in je brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil.

32222-02-n-v1
32222-03-n-v1

Omega-3 maščobne kisline so ključne

Omega-3 maščobne kisline imajo nepogrešljivo vlogo pri rasti in razvoju otroškega centralnega živčnega sistema, možganskega tkiva in vida. Zato je v otroštvu povečana potreba po vnosu omega-3 maščobnih kislin, ki pomembno vplivajo tudi na srce in ožilje.

Ljudje v svoji prehrani zaužijemo kar 77 % premalo rib, ki so vir omega-3 maščobnih kislin, kot je priporočeno. Ko ne moremo s prehrano zagotoviti zadostne količine omega-3 maščobnih kislin, lahko otrokom obroke dopolnjujemo z ribjim oljem, ki pa ga otroci pogosto neradi uživajo predvsem zaradi neprijetnega vonja in okusa. Sirup Omega-3 junior je odličnega okusa in brez vonja po ribah, na priporočeno dnevno količino (2 žlički = 10 ml) pa vsebuje 250 mg DHK in 50 mg EPK.


Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehransko dopolnilo;sirup;steklenička 140 ml;14 dni redne uporabe
LastnostiBrez umetnih barvil, Brez laktoze, Brez umetnih arom, Brez glutena, Brez konzervansov
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Način uporabe:

Otrok naj zaužije 10 ml (2 priloženi žlički) na dan po obroku.

Sestavine

Med 74 %, zgoščeni sok hruške, ribje olje 4,5 % (antioksidant: izvleček, bogat s tokoferolom), zgoščeni sok limone, naravne arome, vitamin C, emulgator: polisorbat 20, vitamin E (DL-α-tokoferil acetat), vitamin A (retinil palmitat), folat, vitamin D3, vitamin B12.

Vitamin C

30 mg (37,5% PDV)

Vitamin E

5 mg (41,7% PDV)

Vitamin A

400 µg (41,7% PDV)

Vitamin D

10 µg (200% PDV)

Folat

50 µg (25% PDV)

vitamin B12

0,7 µg (28% PDV)

Ribje olje

0,6 g

od tega: DHK

250 mg

od tega: EPK

50 mg

PDV = priporočen dnevni vnos
Vprašanja strank
Kako delujejo vitamini, ki so dodani sirupu?
Vitamin A ima vlogo pri presnovi železa in pri ohranjanju vida. Vitamin B12 prispeva k delovanju živčnega sistema, k normalnemu psihološkemu delovanju, k zmanjšani utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk. Vitamin C prispeva k delovanju živčnega sistema in k normalnemu psihološkemu delovanju ter ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob in ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. V sirupu omega-3 Junior je vitamin v naravni obliki D3 (holekalciferol), ki se dobro absorbira v telo. Folat prispeva k nastajanju krvi. Prispeva tudi k normalnemu psihološkemu delovanju in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Kaj so omega-3 maščobne kisline in zakaj so tako pomembne?
Omega-3 nenasičene maščobne kisline so pomembne pri sintezi eikozanoidnih hormonov, ki vplivajo na reproduktivne funkcije, uravnavajo strjevanje krvi, krvni tlak in telesno temperaturo. Vplivajo tudi na normalen razvoj ter delovanje možganov in živčevja. Po nekaterih smernicah naj bi maščobe predstavljale do 30 % zaužite energije, pri čemer nasičenih ne bi smelo biti več kot 10 %. Med nenasičene maščobne kisline sodijo tudi omega-3, ki jih uvrščamo med esencialne maščobne kisline – to pomeni, da jih telo ni zmožno samo sintetizirati, zato jih je treba v telo vnesti s prehrano. Velik prehranski vir omega-3 predstavljajo predvsem »mastne« ribe, ki pa jih otroci ne zaužijejo dovolj.
Kdaj so omega-3 maščobne kisline najpomembnejše?
Omega-3 maščobne kisline imajo nepogrešljivo vlogo pri rasti in razvoju otroškega centralnega živčnega sistema, možganskega tkiva in vida, predvsem v zadnjem trimesečju nosečnosti in prva leta otrokovega razvoja. Zato je takrat povečana potreba po vnosu omega -3 maščobnih kislin, pomembno pa vplivajo tudi na srce in ožilje. Ljudje v svoji prehrani zaužijemo kar 77 % premalo rib, ki so vir omega-3 maščobnih kislin, kot je priporočeno. Priporočljiva dnevna količina za otroke stare od 2 do 18 let je enaka kakor za odraslo populacijo, to je uživanje mastnih rib enkrat do dvakrat tedensko. Ko ne moremo s prehrano zagotoviti zadostne količine omega-3 maščobnih kislin, pa lahko otrokom obroke dopolnjujemo z ribjim oljem, ki pa ga otroci pogosto neradi uživajo predvsem zaradi neprijetnega vonja in okusa.
Kako se tvorijo omega-3 maščobne kisline?
Omega-3 maščobne kisline sodijo v skupino esencialnih maščobnih kislin, kar pomeni, da jih naše telo ne zmore tvoriti samo in jih moramo zaužiti s pomočjo hrane. Poznamo tri tipe omega-3 maščobnih kislin: ALK, EPK in DHK. Naše telo mora najprej ALK maščobno kislino pretvoriti v EPK in DHK, ta pretvorba pa je zelo neučinkovita, saj se pretvori zelo nizek odstotek. Pri endogeni sintezi DHK je najpomembnejši korak pretvorba EPK v DHK, na katero v veliki meri vpliva vnos EPK in DHK s hrano. DHK se po isti biokemijski poti lahko tvori tudi iz EPK, ki jo zaužijemo z morsko hrano. Zaradi tega rastlinska olja, bogata z omega-3 (z ALK), niso najboljša izbira za nadomeščanje omega-3 maščobnih kislin. Hkrati na pretvorbo močno vplivata tudi starost in spol.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:SIRUP OMEGA-3 JUNIOR
Vaša ocena

70

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
SIRUP OMEGA-3 JUNIOR
Prehransko dopolnilo sirup steklenička 140 ml 14 dni redne uporabe
  • Vir DHK in EPK omega-3 nenasičenih maščobnih kislin v optimalnem razmerjem 5:1
  • Vsebuje 74 % medu (v eni steklenički je kar 143 gramov medu)
  • Za možgane, razvoj vida, srca in imunski sistem ter izboljšanje celične funkcije
SLO-5-procent-off-1290x1032px
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!