Ambasadorju čebelarstva

Tadej Pogačar in Medex: skupaj za čebelam prijazen svet

Datum :28.02.2022

Združili smo moči s Tadejem Pogačarjem, trenutno vodilnim kolesarjem na svetovni lestvici, ki s svojimi športnimi dosežki, vrednotami in osebnostjo navdušuje ves svet. Postal je ambasador čebel, čebeljih pridelkov in čebelam prijaznega sveta.
 
Martin Kandus in Tadej Pogačar predstavljata zavezo za čebelam prijazen svet.   

Na posebnem dogodku na Expu 2020 v Dubaju smo podpisali zavezo, da bomo skupaj: 
  • širili zavedanje o pomembnosti čebel kot opraševalk, odgovornih za tretjino svetovne proizvodnje hrane,
  • zmanjševali lakoto in revščino s povečevanjem pridelkov,
  • opolnomočili ženske s širjenjem čebelarstva
  • ter spodbujali zdrav življenjski slog.
Tadej Pogačar je o odločitvi povedal: »Ljudi preprosto moramo ozavestiti, kako pomembne so čebele za človeka in trajnostni razvoj. Dejstvo, da me ljudje poznajo, pomeni, da lahko močneje zastavim svoj glas za tisto, v kar verjamem. Poleg tega čebelje pridelke uporabljam že od otroštva. Mislim, da ni Slovenca, ki mu mama ali babica ne bi ponudila medu pri vnetem grlu, medenih sirupov proti kašlju in propolisa za hitrejše celjenje odrgnin in manjših ran. To je praktično del naše tradicije. Zaupam čebelam, zaupam čebeljim pridelkom in zaupam Medexu. Zato sem še toliko bolj navdušen nad skupnim ambasadorstvom čebelam prijaznega sveta.«


V Tadeju prepoznali ambasadorja čebel


Prav zaradi Tadejevih vrednot, osebnostnih lastnosti in življenjskega sloga smo v njem prepoznali odličnega partnerja pri širjenju ideje o čebelam prijaznem svetu.

Vabimo vas k ogledu dogodka, na katerem smo našo skupno iniciativo predstavili javnosti. Tadej je na dogodku v Expu 2022 predstavil tudi svoj najnovejši kratek film o kolesarskih poteh v Sloveniji ter nam zaupal, da bo po končani kolesarski karieri razmislil tudi o čebelarskem poklicu.
 

Oglej si Facebook live-stream

 
Tadej Pogačar z navijači na Expu 2022
Tadej Pogačar wearing yellow shirt - Fly like a bee

"Mislim, da ni Slovenca, ki mu mama ali babica ne bi ponudila medu pri vnetem grlu, medenih sirupov proti kašlju in propolisa za hitrejše celjenje odrgnin in manjših ran. To je praktično del naše tradicije."


Sodelujte pri licitaciji Tadejevega dresa


Zadnje dejanje posebnega dogodka na Expu 2020 v Dubaju je tudi tiha licitacija dresa Tadeja Pogačarja. Celoten izkupiček bo šel Junakom 3. nadstropja, društvu staršev otrok zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku. Tadejev dres je mogoče dražiti vse do izteka Expa, torej do 31. marca 2022, po e-pošti . Vabimo vas k sodelovanju!

Licitacija dresa Tadeja Pogačarja na Expu 2022
 

Arhiv novic

Priljubljeni