Komu je namenjeno pršilo Vitamin D3 4000?

  • Vsem odraslim in mladostnikom od 11. leta
  • Vsem, ki ste veliko v zaprtih prostorih in malo na dnevni svetlobi
  • Nosečnicam in doječim materam
  • Starostnikom
  • Mladostnikom od 11. leta napreja
32441-02-n-v1
plant-6
hexagon-left
32441-02-n-v1

Hitra dejstva o izdelku

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Pršilo je najbolj priročna oblika uživanja prehranskega dopolnila z vitaminom D3. To je tudi najlažja oblika uživanja za starejše in otroke, ki imajo težave s požiranjem kapsul ali tablet.

Za odrasle in otroke od 11. leta: 4 nanosi dnevno (4000 IU). 1 nanos = 1000 IU. 4 nanosi = 4000 IU. Preprosto ga napršimo v usta.

Oblika pršila zagotavlja hitro in učinkovito absorpcijo neposredno skozi ustno sluznico. Ugodno vpliva na imuski sistem.

Pršilo je izvrstnega, osvežujočega okusa, ne vsebuje konzervansov, umetnih arom ali barvil. Prav tako ne vsebuje glutena, laktoze ali želatine.

Strokovnjaki po vsem svetu ugotavljajo, da ima vitamin D zelo pomembno vlogo pri normalnemu delovanju imunskega sistema.

hexagon-right-small
O izdelku

Sončni vitamin D3 (4000 UI) v pršilu

Pršilo VITAMIN D3 4000 za hitro in učinkovito absorpcijo vitamina D3 prek ustne sluznice! Brez konzervansov, umetnih arom in barvil. Odličnega okusa, z dodatkom propolisa.

Vitamin D3 4000 smo pripravili v pršilu, saj je to najbolj priročna oblika uživanja prehranskega dopolnila z vitaminom D3, ki hkrati zagotavlja hitro in učinkovito absorpcijo neposredno skozi ustno sluznico. To je tudi najlažja oblika uživanja vitamina D za starejše in otroke, ki imajo težave s požiranjem kapsul ali tablet.

Naše pršilo je izvrstnega, osvežujočega okusa, ne vsebuje konzervansov, umetnih arom ali barvil. Prav tako ne vsebuje glutena, laktoze ali želatine. Je praktično za uporabo, vzamete ga lahko kamorkoli in poskrbite za preskrbljenost s tem pomembnim vitaminom tudi na poti. Medexova pršila vsebujejo naravni vitamin D3, pridobljen iz maščobe ovčje volne (lanolina).

32441-02-n-v1
32441-02-n-v1

Vitamin D3 in imunski sistem

Vitamin D prispeva k imunosti, ohranjanju zdravih kosti, mišic in zob. Njegova primarna naloga je, da skrbi za normalno raven kalcija in fosforja v krvi. S tem omogoča ohranjanje zdravih kosti, zob in mišic. Strokovnjaki po vsem svetu pa ugotavljajo tudi, kako pomembno vlogo ima vitamin D pri normalnemu delovanju imunskega sistema.

Ugotovili so, da se receptorji za vezavo vitamina D nahajajo v celicah najrazličnejših tkiv po vsem telesu, prav tako pa v večini celic imunskega sistema. Vitamin D z vezavo na določena zaporedja DNK uravnava izražanje genov, ki so pomembni za normalno delovanje imunskega sistema. Zadostne količine vitamina D so tako ključne za normalen imunski odziv.Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehransko dopolnilo;pršilo;steklenička 30 ml;60 dni redne uporabe
LastnostiBrez umetnih barvil, Brez laktoze, Brez umetnih arom, Brez glutena, Brez konzervansov
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Način uporabe:

Priporočena rutina za odrasle: 4 nanosi dnevno. Priporočamo uživanje tik po obroku.

Priporočen odmerek za otroke: od 11. leta: 4 nanosi dnevno (4000 IU). Priporočamo uživanje tik po obroku.

Pred uporabo dobro pretresite. Razpršilo usmerite direktno v ustno votlino. Priporočamo uživanje tik po obroku.

Sestavine

Emulgatorja: (sorbitol, glicerol), voda, fruktoza, škrob, srednjeverižni trigliceridi, vitamin D (holekalciferol), tekoči izvleček propolisa 0,5%, naravni aromi, zgoščeni sok limone, zgoščeni sok pomaranče, antioksidant: (alfa tokoferol, natrijev askorbat), sredstvi za uravnavanje kislosti: (citronska kislina, kalijevi citrati).

Vitamin D

100 μg (2000% PDV)
PDV = priporočen dnevni vnos za odrasle
Vprašanja strank
Imamo Slovenci res premalo vitamina D?
Raziskava na slovenski populaciji je pokazala, da kar 60 % Slovencev tudi v poletnih mesecih ne dosega zadostnih ravni vitamina D v krvi (manj kot 50 nmol/L). V zimskih mesecih, ko nastopi čas prehladov, pa se, zaradi manjše izpostavljenosti sončni svetlobi, ta delež poviša kar na 80 %. Skladno z naraščanjem števila študij o pomanjkanju vitamina D je vse bolj razširjeno tudi redno uživanje prehranskih dopolnil s tem pomembnim vitaminom.
Kaj so viri vitamina D?
Vitaminu D pravimo tudi sončni vitamin, saj ga naše telo proizvaja samo na naravni sončni svetlobi, predvsem v najtoplejšem delu leta. Če večino svojega časa preživite med štirimi stenami, boste morali za zadostno dnevno količino vitamina D poskrbeti z ustrezno prehrano. Najbolj poznani prehranski viri vitamina D so maščobne ribe, ribje olje, rumenjak, goveja jetra in maslo. Čeprav ti prehranski viri vsebujejo vitamin D, pa z njimi v telo redko vnesemo zadostne količine tega vitamina.
Kako vitamin D3 vpliva na imunski sistem?
Vitamin D prispeva k imunosti, ohranjanju zdravih kosti, mišic in zob. Njegova primarna naloga je, da skrbi za normalno raven kalcija in fosforja v krvi. S tem omogoča ohranjanje zdravih kosti, zob in mišic. Strokovnjaki po vsem svetu pa ugotavljajo tudi, kako pomembno vlogo ima vitamin D pri normalnemu delovanju imunskega sistema. Ugotovili so, da se receptorji za vezavo vitamina D nahajajo v celicah najrazličnejših tkiv po vsem telesu, prav tako pa v večini celic imunskega sistema. Vitamin D z vezavo na določena zaporedja DNK uravnava izražanje genov, ki so pomembni za normalno delovanje imunskega sistema. Zadostne količine vitamina D so tako ključne za normalen imunski odziv.
Komu priporočamo uživanje vitamina D?
Uživanje vitamina D priporočamo zlasti v hladnejših dneh in v temnejših mesecih. Skozi celo leto pa uživanje vitamin D priporočamo ljudem, ki večino svojega dneva preživijo v zaprtih prostorih in so zato malo izpostavljeni soncu; nosečnicam, doječim materam, otrokom, mladostnikom in starejšim ljudem.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:PRŠILO Z VITAMINOM D3 4000
Vaša ocena

70

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
PRŠILO Z VITAMINOM D3 4000
Prehransko dopolnilo pršilo steklenička 30 ml 60 dni redne uporabe
  • Vitamin D3 4000 UI v najpriročnejši obliki - pršilu (2000 % PDV)
  • Naravni vir vitamina D3, pridobljen iz maščobe ovčje volne (lanolina)
  • S propolisom in odličnega okusa - brez konzervansov, umetnih arom in barvil
SLO-5-procent-off-1290x1032px
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!