-20%
Vsi produkti

Ceramidi, kapsule

(16 ocena)

Ceramidi, vitamini A, C, E in cink v kapsuli.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: nega telesa , nega kože
Oblika izdelka: kapsule
Pakiranje izdelka: 20 kapsul; neto količina: 7,2 g
16,89 EUR 13,51 EUR
DODAJ V
Kaj so ceramidi?
Ceramidi so telesu lastne maščobne molekule, ki so v vrhnji plasti kože in zapolnjujejo prostore med korneocitami. To so mrtve celice, ki nastanejo iz celic povrhnjice - keratinocit - in tvorijo roženo plast kože ter jo ščitijo pred mehanskimi, kemičnimi in mikrobiološkimi poškodbami. Korneocite lahko vežejo do trikratno količino vode in tako skrbijo za primerno hidracijo zgornjih plasti kože. Ceramidi pa delujejo kot tesnilo med korneocitami in preprečujejo izgubo te vode.

S staranjem količina ceramidov v koži začne upadati, kar dodatno pospešijo že našteti okoljski dejavniki. Pomanjkanje ceramidov povzroči suho in srbečo kožo, občutek zategovanja kože, raskavost in gubice.
    
Ali veste, zakaj se koža vedno ne zmore rehidrirati sama?
Skozi kožo na dnevni ravni vsi izgubljamo vodo - moški in ženske, ne glede na starost in tip kože. Koža je neprestano v interakciji z zunanjim okoljem. V normalnih pogojih se lahko sama rehidrira, vendar ji nekateri zunanji dejavniki to vztrajno preprečujejo. Onesnažen zrak, UV žarki, čezmerna uporaba šamponov in mil, suh in hladen zrak, tobak, alkohol, utrujenost, stres in staranje pospešujejo izgubo vode v koži, koža pa ni več sposobna obnavljati svojih naravnih vlažilnih kapacitet, zato postane suha. Pri njenem vlaženju vam lahko pomagajo tudi Ceramidi.
    
Kako delujejo Ceramidi?
Ceramidi Ceramosides™, vitamini A, C, E in cink v kapsuli prispevajo:
  • k izboljšanju hidracije kože
  • k izboljšanju elastičnosti kože.

Prvi učinki so vidni po 15 dneh:
  • Vitamin A in cink prispevata k ohranjanju zdrave kože.
  • Vitamin C, E in cink imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
  • Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože.
   
Rastlinski ceramidi Ceramosides™
Znanstveniki so odkrili način za pridobivanje rastlinskih ceramidov iz polnozrnate pšenice v obliki izvlečka Ceramosides™. Gre za patentiran prečiščen izvleček, iz katerega je odstranjen alergen gluten, ne vsebuje GMO in je primeren za vegane.

Standardiziran je na sfingolipide in DGDG (digalaktozil digliceridi), ki so glavne aktivne snovi v izvlečku. Uživanje ceramidov CeramosidesTM skozi krvni obtok prinaša v kožo nove ceramide, kar pomaga obnoviti vodno bariero in zapolniti razpoke v koži, poleg tega pa naj bi vplival na zmanjšanje razgradnje kolagena in elastina. Učinki so vidni na koži celega telesa, ne samo na obrazu.
    
Kako je dokazan učinek Ceramosides™?
Učinek ceramidov CERAMOSIDES ™ je znanstveno dokazan v dveh kliničnih študijah. Najnovejše randomizirano, dvojno slepo in s placebom nadzorovano klinično preskušanje je pokazalo izjemne rezultate uživanja 30 mg ceramidov CERAMOSIDES ™ dnevno že po 15 dneh.

Ugotovili so za 13 % zmanjšano trans-epidermalno izgubo vode in povečanje vlažnosti kože za več kot 16 % v primerjavi s placebom v samo 15 dneh, po 2 mesecih uživanja pa je vlažnost narasla za 21 % v primerjavi s placebom oz. za 36 % v primerjavi z izhodiščnim stanjem. Prav tako so že po 15 dneh ugotovili zmanjšanje gub za 9 % v primerjavi s placebom, po 2 mesecih pa kar za 18 %. Po 15 dneh se je za 18 % izboljšala tudi elastičnost kože, po dveh mesecih uživanja pa kar za 26 % v primerjavi s placebom oz. za 36 % v primerjavi z izhodiščnim stanjem.
    
Izdelek je na voljo tudi v naslednjih fizičnih trgovinah:
  • DM
  • Müller
  • Hipermarket Mercator
  • Tuš drogerija

Proizvajalec: Medex d.o.o., Slovenija
Priporočena dnevna količina:
ena kapsula.

Postopek priprave:
Kapsulo zaužijete skupaj z 2 dcl vode. 

Priporočeno uživanje:
Priporočamo redno uporabo vsaj 60 dni. Prvi učinki so vidni po 15 dneh. Eno pakiranje zadostuje za 20 dni uporabe.
Sestavine: Rižev škrob, rastlinska ovojnica (hidroksipropilmetil celuloza, zgoščeni sok vijoličnega korenja), vitamin C (L- askorbinska kislina), cinkov glukonat, pšenični ceramidi (CeramosidesTM), vitamin E (alfa tokoferol acetat), vitamin A (retinil palmitat), sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin.
 
Vsebnost Na priporočeno dnevno količino
(1 kapsula = 365 mg)
% PDV*
Koncentriran ekstrakt ceramidov Ceramosides™   30 mg 45% 
Vitamin C 36 mg 45%
Vitamin E 5,4 mg 45%
Vitamin A 320 µg 40%
Cink 4,5 mg 45%

*PDV = priporočen dnevni vnos

Priljubljeni