All products

Bio maca, prah

Maca je edinstvena rastlina, ki v vulkanski prsti, bogati z minerali ter pomembnimi aktivnimi hranili, uspeva na nadmorski višini 3800 m in preživi tudi v najekstremnejših vremenskih razmerah.

Blagovna znamka: Medex
Oblika izdelka: prah
Pakiranje izdelka: pločevinka, neto količina: 200 g
Nakup možen samo v fizični trgovini.

Obrana in posušena na tradicionalen način je Bio maca v prahu pripravljena z največjo mero skrbnosti, ki zagotavlja ohranitev vseh naravnih hranilnih snovi in izdelku zagotavlja najvišjo kakovost.

V izdelku Bio maca so uporabljeni koreni rumene, rdeče in črne mace, ki se med seboj razlikujejo predvsem po okusu. Njihova mešanica daje izdelku poln in zato edinstven okus. Rumen koren ima sladek okus in je v Peruju najbolj razširjen in priljubljen, rdeč koren ima nežen in blag okus, črn koren s sladko-grenkim okusom pa se ponaša z najvišjo energijsko vrednostjo.

Maco so v naravi odkrili in poimenovali že stari Inki in jo uporabljali v vsakodnevni prehrani. Svež ali posušen koren rastline že več stoletij tradicionalno uživajo v Peruju, kjer predstavlja pomemben del lokalne prehrane.

Bio maca v prahu ima zaradi strogo nadzorovanega načina pridelave certifikat ekološke pridelave.

Priporočena dnevna količina je polovica priložene merice (5 g). Vsebino vmešajte v sok, jogurt, mleko, kosmiče, drugo tekočino ali jed. Priporoča se vsakodnevno uživanje, saj maca obogati prehrano s hranili, vitamini in minerali.

Za en mesec redne uporabe zadostuje:
1 pakiranje (eno pakiranje zadostuje za 40 dni redne uporabe).

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi do 25 °C.

100% koren rastline Maca (Lepidium meyenii) iz ekološke pridelave v prahu.

Hranilna vrednost* Na 100 g Na priporočeno dnevno količino (1/2 merice = 5 g)
Energijska vrednost 1416,39 kJ/333,8 kcal 70,8 kJ/16,7 kcal
Beljakovine 12 g 0,60 g
Ogljikovi hidrati 67,5 g 3,4 g
Maščobe 1,75 g 0,09 g

*Hranilna vrednost temelji na izračunu.

Priljubljeni