All products

Bio gelée royale baby

Matični mleček z naravnimi vitamini B in C za otroke od 1 leta dalje.

Blagovna znamka: Medex
Oblika izdelka: raztopina
Namen izdelka: imunost
Pakiranje izdelka: 10 stekleničk po 9 ml; neto količina: 90 ml
14,39 EUR
DODAJ V

Bio Gelée royale baby je namenjen otrokom od 1. leta dalje.

Vse njegove sestavine so iz ekološke pridelave, saj vsebuje ekološko pridobljen matični mleček, naravne vitamine B in C v agavinem sirupu.

Agavin sirup odlikuje nizek glikemičen indeks (GI) in postaja vse bolj cenjeno živilo.

Dodatno kakovost izdelka zagotavljajo naravni vitamini B in C  ter standardizirana vsebnost 10 HDA (10-hidroksi-2-decenojska kislina) v matičnem mlečku.

  • 10 HDA je nenasičena maščobna kislina, ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje kot v matičnem mlečku, in je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka.
  • Vitamina C in B6 imata vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
  • Riboflavin (vitamin B2) prispeva k ohranjanju zdravih sluznic.

Skrbno izbrane sestavine so shranjene v stekleničkah, ki omogočajo neposredno uporabo, natančno odmerjanje ter, za razliko od plastične embalaže, ohranjajo kakovost izdelka.

Navodilo za uporabo:

Izdelek je namenjen otrokom od 1. leta dalje. Priporočena dnevna količina je vsebina: 
  • 1 stekleničke za otroke stare 1-3 let in
  • 2 steklenicki za otroke stare 4-6 let.
Otroci naj jo zaužijejo pred zajtrkom samostojno ali razredčeno z vodo. Priporočeno je najmanj 90-dnevno uživanje in po dvotedenskem premoru ponovno uživanje.

Rahlo pekoc okus izdelka in usedlina na dnu steklenicke sta posledici naravnih lastnosti sestavin.

Pred uporabo pretresite!

Opozorilo:
Osebam, alergičnim na matični mleček, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoraciti. Zaradi prisotnosti naravnih sestavin so možna manjša odstopanja v sestavi in videzu izdelka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembno se je držati smernic zdravega načina življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Sestavine: agavin sirup* 64 %, voda, tekoči izvleček propolisa*, sveži matični mleček*, uprašeni izvleček indijske kosmulje (Phyllanthus emblica)* - vir vitamina C, uprašeni izvleček mešanice navadne gvajave (Psidium guajava)*, svete bazilike (Ocimum sanctum)* in limone (Citrus limon)* - vir vitaminov B kompleksa, naravna aroma*.
*Iz ekološke pridelave.

Matični mleček
Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico – matico, ki skrbi za preživetje vrste. Matica je genetsko povsem enaka drugim čebelam, vendar je zaradi hranjenja zgolj z matičnim mlečkom skoraj dvakrat večja od čebel delavk, preživi kar 15 rodov čebel in je v čebeljem panju edina spolno razvita. Velja za najplodnejše bitje na planetu, saj na dan izleže tudi do 3000 jajčec, katerih skupna teža presega njeno lastno. V starem Egiptu so matični mleček uporabljali že faraoni, ki so ga imenovali »hrana bogov«, danes pa vemo, da njegova izjemnost temelji na vsebnosti edinstvene nenasičene maščobne kisline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kislina), ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje. Vsebnost 10 HDA je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

Vitamina C in B6 imata vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Riboflavin (vitamin B2) prispeva k ohranjanju zdravih sluznic.

Vsebnost Na 1 stekleničko
(9 ml = 11 g)
Na 2 steklenički
(18 ml = 22 g)
Vitamin C 12 mg 15 %*, 60 %**
 
24 mg 30 %*, 80 %***
Vitamin B1 0,2 mg 18 %*, 33 %** 0,4 mg 36 %*, 57 %***
Vitamin B2 0,39 mg 28 %*, 56 %** 0,78 mg 56 %*, 98 %***
Vitamin B6 0,39 mg 28 %*, 98 %** 0,78 mg 56 %*, 156 %***
Matični mleček
od tega 10 HDA: 
150 mg
2,1 mg
300 mg
4,2 mg

*PDV = priporočen dnevni vnos
**PDV = priporočen dnevni vnos po letih: 1-3 let
***PDV = priporočen dnevni vnos po letih: 4-6 let

Favourites