Komu so namenjene kapsule Vitamin D3 2000?

  • Vsem odraslim in mladostnikom od 11. leta
  • Vsem, ki ste veliko v zaprtih prostorih in malo na dnevni svetlobi
  • Nosečnicam in doječim materam
  • Starostnikom
  • Mladostnikom od 11. leta naprej
40570-02-n-v1
plant-6
hexagon-left
40570-01-nbhst-v1

Hitra dejstva o izdelku

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Enostavna in priročna uporabe v obliki kapsule

Priporočena dnevna količina za odrasle je 1 mehka kapsula. Zaužijte s tekočino.

D3 ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k ohranjanju zdravih kosti, zob, delovanju mišic, prispeva k normalni ravni kalcija v krvi, absorpciji kalcija in fosforja.

Uživanje vitamina D priporočamo zlasti v hladnejših dneh in v temnejših mesecih.

hexagon-right-small
O izdelku

Sončni vitamin D3 (2000 UI) v kapsulah

1 mehka kapsula vsebuje 2000 IU vitamina D3. Vitamin D prispeva k imunosti, ohranjanju zdravih kosti, mišic in zob. Njegova primarna naloga je, da skrbi za normalne ravni kalcija in fosforja. S tem omogoča ohranjanje zdravih kosti, zob in mišic.

Strokovnjaki po vsem svetu pa ugotavljajo tudi, kako pomembno vlogo ima vitamin D pri normalnemu delovanju imunskega sistema. Ugotovili so, da se receptorji za vezavo vitamina D nahajajo v celicah najrazličnejših tkivih po vsem telesu, prav tako v večini celic imunskega sistema. Vitamin D z vezavo na določena zaporedja DNK uravnava izražanje genov, ki so pomembni za normalno delovanje imunskega sistema. Zadostne količine vitamina D so tako ključne za normalen imunski odziv.

40570-02-n-v1
40570-02-n-v1

Izognite se pomanjkanju vitamina D3

Raziskava na slovenski populaciji je pokazala, da kar 60 % Slovencev tudi v poletnih mesecih ne dosega zadostnih ravni vitamina D v krvi (manj kot 50 nmol/L). V zimskih mesecih, ko nastopi čas prehladov, pa se, zaradi manjše izpostavljenosti sončni svetlobi, ta delež poviša kar na 80 %. Skladno z naraščanjem števila študij o pomanjkanju vitamina D je vse bolj razširjeno tudi redno uživanje prehranskih dopolnil s tem pomembnim vitaminom.


Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehransko dopolnilo;kapsule;90 kapsul;90 dni redne uporabe;rok uporabe do 31. 1. 2024
LastnostiBrez umetnih barvil, Brez laktoze, Brez umetnih arom, Brez glutena, Brez konzervansov
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Način uporabe:

Priporočena dnevna količina za odrasle je 1 mehka kapsula, tik po obroku.

Sestavine

Olje žafranike, kapsula (želatina, sredstvo za ohranjanje vlage: glicerin, voda), vitamin D (holekalciferol)

Vitamin D

50 μg (1000% PDV)

PDV = priporočen dnevni vnos
Vprašanja strank
Imamo Slovenci res premalo vitamina D?
Raziskava na slovenski populaciji je pokazala, da kar 60 % Slovencev tudi v poletnih mesecih ne dosega zadostnih ravni vitamina D v krvi (manj kot 50 nmol/L). V zimskih mesecih, ko nastopi čas prehladov, pa se, zaradi manjše izpostavljenosti sončni svetlobi, ta delež poviša kar na 80 %. Skladno z naraščanjem števila študij o pomanjkanju vitamina D je vse bolj razširjeno tudi redno uživanje prehranskih dopolnil s tem pomembnim vitaminom.
Kaj so viri vitamina D?
Vitaminu D pravimo tudi sončni vitamin, saj ga naše telo proizvaja samo na naravni sončni svetlobi, predvsem v najtoplejšem delu leta. Če večino svojega časa preživite med štirimi stenami, boste morali za zadostno dnevno količino vitamina D poskrbeti z ustrezno prehrano. Najbolj poznani prehranski viri vitamina D so maščobne ribe, ribje olje, rumenjak, goveja jetra in maslo. Čeprav ti prehranski viri vsebujejo vitamin D, pa z njimi v telo redko vnesemo zadostne količine tega vitamina.
Kako vitamin D3 vpliva na imunski sistem?
Vitamin D prispeva k imunosti, ohranjanju zdravih kosti, mišic in zob. Njegova primarna naloga je, da skrbi za normalno raven kalcija in fosforja v krvi. S tem omogoča ohranjanje zdravih kosti, zob in mišic. Strokovnjaki po vsem svetu pa ugotavljajo tudi, kako pomembno vlogo ima vitamin D pri normalnemu delovanju imunskega sistema. Ugotovili so, da se receptorji za vezavo vitamina D nahajajo v celicah najrazličnejših tkiv po vsem telesu, prav tako pa v večini celic imunskega sistema. Vitamin D z vezavo na določena zaporedja DNK uravnava izražanje genov, ki so pomembni za normalno delovanje imunskega sistema. Zadostne količine vitamina D so tako ključne za normalen imunski odziv.
Komu priporočamo uživanje vitamina D?
Uživanje vitamina D priporočamo zlasti v hladnejših dneh in v temnejših mesecih. Skozi celo leto pa uživanje vitamin D priporočamo ljudem, ki večino svojega dneva preživijo v zaprtih prostorih in so zato malo izpostavljeni soncu; nosečnicam, doječim materam, otrokom, mladostnikom in starejšim ljudem.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:VITAMIN D3 2000
Vaša ocena

69

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
VITAMIN D3 2000
Prehransko dopolnilo kapsule 90 kapsul 90 dni redne uporabe rok uporabe do 31. 1. 2024
  • Vitamin D3 (2000 IU) v mehkih kapsulah (1000% PDV)
  • Vitamin D iz naravnega vira
  • Mehke kapsule, ki jih je lažje pogoltniti
SLO-5-procent-off-1290x1032px
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!