Vsi produkti

Vitamin D3 1000

(6 ocena)

VITAMIN D3 1000 • Pršilo z vitaminom D3 (1000 IU)

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: kosti in hrustanec , imunost , zobje , mišice
Oblika izdelka: pršilo
Pakiranje izdelka: steklenička z 30 ml raztopine
5,89 EUR
DODAJ V

Pršilo VITAMIN D3 1000 za hitro in učinkovito absorpcijo vitamina D3 prek ustne sluznice! Brez konzervansov, umetnih arom in barvil. Odličnega okusa, z dodatkom propolisa.
 

Vitamin D in imunski sistem
Vitamin D prispeva k imunosti, ohranjanju zdravih kosti, mišic in zob. Njegova primarna naloga je, da skrbi za normalno raven kalcija in fosforja v krvi. S tem omogoča ohranjanje zdravih kosti, zob in mišic. Strokovnjaki po vsem svetu pa ugotavljajo tudi, kako pomembno vlogo ima vitamin D pri normalnemu delovanju imunskega sistema. Ugotovili so, da se receptorji za vezavo vitamina D nahajajo v celicah najrazličnejših tkiv po vsem telesu, prav tako pa v večini celic imunskega sistema. Vitamin D z vezavo na določena zaporedja DNK uravnava izražanje genov, ki so pomembni za normalno delovanje imunskega sistema. Zadostne količine vitamina D so tako ključne za normalen imunski odziv.

 
Zakaj vitamin D3 v pršilu?
Vitamin D3 1000 smo pripravili v pršilu, saj je to najbolj priročna oblika uživanja prehranskega dopolnila z vitaminom D3, ki hkrati zagotavlja hitro in učinkovito absorpcijo neposredno skozi ustno sluznico. To je tudi najlažja oblika uživanja vitamina D za starejše in otroke, ki imajo težave s požiranjem kapsul ali tablet. Naše pršilo je izvrstnega, osvežujočega okusa, ne vsebuje konzervansov, umetnih arom ali barvil. Prav tako ne vsebuje glutena, laktoze ali želatine. Je praktičen za uporabo, vzamete ga lahko kamorkoli in poskrbite za preskrbljenost s tem pomembnim vitaminom tudi na poti. Medexova pršila vsebujejo naravni vitamin D3, pridobljen iz maščobe ovčje volne (lanolina).


 
Učinki vitamina D
Zakaj uporabljati pršilo VITAMIN D3 1000? Učinki vitamina D so naslednji:
 • Vitamin D ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.
 • Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti, zob, delovanju mišic.
 • Vitamin D prispeva k normalni ravni kalcija v krvi, absorpciji kalcija in fosforja.
 
 
Ali imate dovolj vitamina D?
Vitaminu D pravijo namreč tudi sončni vitamin, saj ga naše telo proizvaja samo na naravni sončni svetlobi, predvsem v najtoplejšem delu leta. V kolikor večino svojega časa preživite med štirimi stenami, boste morali za zadostno dnevno količino vitamina D poskrbeti z ustrezno prehrano. Najbolj poznani prehranski viri vitamina D so maščobne ribe, ribje olje, rumenjak, goveja jetra in maslo. Čeprav ti prehranski viri vsebujejo vitamin D, pa z njimi v telo redko vnesemo zadostne količine tega vitamina. Raziskava na slovenski populaciji1 je pokazala, da kar 60 % Slovencev tudi v poletnih mesecih ne dosega zadostnih ravni vitamina D v krvi (manj kot 50 nmol/L). V zimskih mesecih, ko nastopi čas prehladov, pa se, zaradi manjše izpostavljenosti sončni svetlobi, ta delež poviša kar na 80 %. Skladno z naraščanjem števila študij o pomanjkanju vitamina D je vse bolj razširjeno tudi redno uživanje prehranskih dopolnil s tem pomembnim vitaminom.


 

Kdaj in komu priporočamo uživanje vitamina D?
Uživanje vitamina D priporočamo zlasti v hladnejših dneh in v temnejših mesecih. Skozi celo leto pa uživanje vitamin D priporočamo ljudem, ki večino svojega dneva preživijo v zaprtih prostorih in so zato malo izpostavljeni soncu; nosečnicam, doječim materam, otrokom, mladostnikom in starejšim ljudem.

Vabimo vas, da preverite tudi smernice za dopolnjevanje vitamina D Združenja Endokrinologov Slovenije.

Preglej smernice

 
Izdelek je trenutno na voljo tudi v:
 • trgovini Medex na Miklošičevi
 • različnih lekarnah po Sloveniji
 • drogerijah Tuš, Müller, DM
 • poslovalnicah Tuš, Špar in L'Eclerc


Proizvajalec: Medex d.o.o., Slovenija

...........................................................
Viri:
1 Hribar M, Hristov H, Gregorič M, et al. Nutrihealth Study: Seasonal Variation in Vitamin D Status Among the Slovenian Adult and Elderly Population. Nutrients. 2020;12(6):1838.. Dostopno prek: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7353282/
Priporočena dnevna količina:
Za odrasle in otroke od 11 let: 4 nanosi dnevno

Postopek priprave:
Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3- krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Razpršilo usmerite direktno v ustno votlino.

Priporočeno uživanje:
Priporočamo uživanje tik po obroku.
Porabite v treh mesecih po prvi uporabi.

Opozorilo:
 • Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.
 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 • Zaradi sestavin naravnega izvora so možna manjša odstopanja v videzu izdelka.
 • Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri temperaturi do 25°C.
Sestavine: emulgatorja: (sorbitol, glicerol), voda, fruktoza, vitamin D (holekalciferol),  tekoči izvleček propolisa, naravni aromi, zgoščeni sok limone, zgoščeni sok pomaranče,  antioksidant: alfa tokoferol, sredstvi za uravnavanje kislosti: (citronska kislina, kalijevi citrati)
 
Vsebnost Odrasli in otroci od 11. leta
(4 nanosi - 0,5 ml)
% PDV*
Vitamin D      25 μg (1000 IU)        500
Otroci 3 - 10 let
(2 nanosa - 0,25 ml)
% PDV**
Vitamin D 12,5 μg (500 IU)  250
*PDV = priporočen dnevni vnos za odrasle
**PDV = priporočeni dnevni vnos za otroke

Priljubljeni