-20%
Vsi produkti

Travniški med Zlati panj, 450 g

Zlati panj je med slovenskega porekla. Nosi znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost
Oblika izdelka: med
Pakiranje izdelka: steklen kozarec 450 g
8,39 EUR 6,71 EUR
Nakup do odprodaje zalog možen samo v fizičnih trgovinah.

Travniški med blagovne znamke Zlati panj pridelajo čebele iz nektarja ali medičine različnega travniškega cvetja. Med je slovenskega porekla in preverjene kakovosti.

Njegovo kakovost dokazuje znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti. Kakovost izdelka dokazuje znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti. Višja kakovost se zagotavlja in vzdržuje z dodatnimi kontrolami proizvodnje in končnega izdelka na prodajnih policah, ki jih opravlja neodvisen certifikacijski organ, ki je imenovan s strani MKO Republike Slovenije. Travniški med Zlati panj izpolnjuje zahtevo, da vsebuje manj kot 18 % vode, vsebnost HMF pa je pod 15 mg na kg medu. (Po Pravilniku o medu lahko med vsebuje največ 20 % vode in 40 mg HMF na kg medu.) Voda in HMF sta dve glavni in ključni lastnosti za določanje kakovosti medu.

Cvetlični med je lahko svetlo rumene do rjave barve. Ima srednje do precej intenziven okus in prijeten vonj po travniku in zeliščih. Dokaj hitro kristalizira, pri čemer je kristalizacija lahko le delna. Zaradi svojega blagega okusa je še posebej priljubljen pri otrocih in starejših.

Travniški med blagovne znamke Zlati panj je vsestransko uporaben, predvsem kot namaz na kruhu ter pri pripravi peciva, lahkih mesnih jedi, solat in raznih napitkov. Lahko ga vmešate tudi v toplo vodo, mleko ali čaj. Pri tem pazite le, da napitki niso prevroči, sicer se najpomembnejše učinkovine medu izgubijo.

Naravni med se strjuje, s segrevanjem do 40 °C pa postane ponovno tekoč in pri tem ohrani naravne lastnosti in učinkovine.

Hranite v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Točeni travniški med slovenskega porekla.

Med
Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi in je bogato hranilo in lepotilo.

Priljubljeni