Komu je namenjen Pegasti badelj?

  • Vsem, ki občutite znake zamaščenih jeter (utrujenost, napihnjenost ...)
  • Vsem, ki jeste predelano in mastno hrano (sladkor, sol, ocvrta hrana, veliko belega kruha, riža, testenin ...)
  • Vsem, ki imate rahlo povišan holesterol in/ali trigliceride
  • Vsem, ki pogosto uživate alkohol
  • Vsem s prekomerno telesno težo ali debelostjo
  • Vsem s sedečim življenjskim slogom
komu-je-namenjen-propolis-defense
plant-6
hexagon-left
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Hitra dejstva o izdelku Pegasti badelj

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Kapsule Pegasti badelj iz Medexa so enostavne za uživanje, njihovo stalno kakovost pa zagotavljamo s standardizirano vsebnostjo silimarina v izvlečku pegastega badlja in holina. Holin ima vlogo pri delovanju jeter in prispeva k presnovi maščob.
Jetra so največji organ za presnovo in čiščenje odpadnih snovi iz človeškega telesa. Predelajo vso hrano, ki jo absorbirajo iz črevesja, in očistijo kri, ki poleg hranil vsebuje tudi številne škodljive snovi, kot so strupi, bakterije, konzervansi, alkohol, zdravila.
Avstrijski strokovnjaki s farmacevtskih inštitutov vsako leto izberejo zdravilno rastlino leta in na samem vrhu njihovega izbora za leto 2021 se je znašel ravno pegasti badelj za zaščito jeter.
Kapsule so enostavne za uživanje, njihovo stalno kakovost pa zagotavljamo s standardizirano vsebnostjo silimarina v izvlečku pegastega badlja in holina.
Holin ima vlogo pri delovanju jeter in prispeva k presnovi maščob.
hexagon-right-small

Pegasti badelj

listi-desno-drugi
O izdelku

Zaščitite svoja jetra

Zamaščenost jeter je težava pri 24 % Evropejcev. Zamaščena jetra ne morejo opravljati več svojih nalog enako uspešno kot sicer, kar lahko pripelje do različnih zapletov.


Zamaščena jetra dejansko pomenijo, da je v njih več maščobnih celic, kot bi jih smelo biti, in sicer več kot 5 %. Zamaščenost jeter lahko zmanjšamo le s korenito spremembo življenjskega sloga. V ospredju so predvsem ukrepi, kot so denimo uravnotežena prehrana, zmanjšanje telesne teže in skrb za redno telesno aktivnost.

medexov pegasti badelj
pegasti badelj za jetra

Zakaj izbrati Pegasti badelj iz Medexa?

Jetra so največji organ za presnovo in čiščenje odpadnih snovi iz človeškega telesa. Predelajo vso hrano, ki jo absorbirajo iz črevesja, in očistijo kri, ki poleg hranil vsebuje tudi številne škodljive snovi, kot so strupi, bakterije, konzervansi, alkohol, zdravila.


Jetra so del prebavil, zato nanje vpliva vse, kar pojemo in popijemo. Nepravilna prehrana (premastna, sladka, slana hrana, industrijsko predelana ..), kajenje ter uživanje alkohola, še posebno v kombinaciji s stresnim življenjem, jetra zelo bremenijo.


Učinke kapsul Pegasti badelj (podpora delovanja jeter in njihovega razstrupljevalnega učinka) lahko opazimo zaradi izvlečka pegastega badlja s standardizirano vsebnostjo silimarina, najbolj aktivne sestavine pegastega badlja, in holina, ki ima vlogo pri delovanju jeter in prispeva k presnovi maščob.


Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehransko dopolnilo;kapsule;30 kapsul;15 dni redne uporabe
LastnostiBrez umetnih barvil, Brez laktoze, Brez umetnih arom, Brez glutena, Brez konzervansov
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Priporočen dnevni odmerek:

Dve kapsuli dnevno z 2 dl tekočine.

Obe kapsuli lahko vzamete naenkrat, priporočamo uživanje pred obrokom.

Za optimalni učinek uživajte kapsule 3 mesec: toliko časa jetra potrebujejo za obnovo. Kapsule lahko uživate brez prekinitve daljše časovno obdobje.

Sestavine

Rižev škrob, suhi izvleček pegastega badlja - Silybum marianum (maltodekstrin), holin bitartrat, želatinska ovojnica, sredstva proti sprijemanju: smukec, silicijev dioksid in magnezijeve soli maščobnih kislin.

Suhi izvleček pegastega badlja

250 mg

od tega: silimarin

200 mg

Holin

82,5 mg

Vprašanja strank
Kakšne so kontraindikacije ob sočasnem jemanju drugih zdravil?
Ni interakcije z eutiroxom, hidrokortizonom … Silimarin pa lahko poveča ali okrepi delovanje določenih zdravil: metadon, zdravila za srce: flekainid, propafenon, antibiotikov: eritromicin, rifampin, antikonvulzijskih zdravil: karbamazepin, antidepresivov: šentjanževka, bupropion, paroksetin, fluoksetin, fluvoksetin, nefazodon, sertralin, in venlafaksin, antihistaminikov: astemizol, terfenadin, antimikotikov: itrakonazol, ketokonazol, snovi, ki spodbujajo peristaltiko prebavil: cisaprid, zdravil z ergot alkaloidi: ergotamin, antipsihotikov: klozapin, pimozid, pomirjeval in uspaval: zolpidem, triazolam, midazolam, lorazepam, zdravil za zniževanje lipidov (statini): fluvastatin, lovastatin, pravastatin, simvastatin in cerivastatin, zdravil po presaditvi: ciklosporin, takrolimus, zdravil proti parazitom oz. antimalariki: atovakvon.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:PEGASTI BADELJ
Vaša ocena

69

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
PEGASTI BADELJ
Prehransko dopolnilo kapsule 30 kapsul 15 dni redne uporabe
  • Prehransko dopolnilo za ustrezno presnovo maščob in normalno delovanje jeter
  • S standardizirano vsebnostjo silimarina v izvlečku pegastega badlja in holinom
  • Dvojna spodbuda za jetra - pegasti badelj in holin
SLO-5-procent-off-1290x1032px
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!