Komu je namenjen magnezij + D3?

  • Zmanjševanju utrujenosti in izčrpanost ter sproščanje energije pri presnovi
  • Normalnemu delovanju živčnega sistema
  • Magnezij in vitamin D dodatno prispeva k delovanju mišic, ohranjanju zdravih kosti in zob
  • Vitamin B6 in ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov
komu-je-namenjen-propolis-defense
plant-6
hexagon-left
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Hitra dejstva o Magneziju + D3

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Magnezij in vitamin D sta bistveni hranili za fiziološko funkcijo različnih organov. Magnezij, vitamina D kalcija in fosfor z vzajemnim delovanjem vplivajo na rast in vzdrževanje kosti.
Magnezij lahko uživamo kadar koli čez dan. Ena vrečka Magnezija +D3 zadostuje priporočenemu dnevnemu vnosu, kar odraslim posmeznikom ob zdravem življenjskem slogu in ob uravnoteženi raznovrstni prehrani popolnoma zadostuje.
Zmanjšuje mišične krčee, zmajšuje utrujenost in izčrpanost, lahko pomaga pri glavobolu ali migreni.
Če uživate antibiotike, zaviralce protonske črpalke, diuretike, inhibitorje ACE (pri visokem krvnem tlaku) in odvajala, ne uživajte magnezija hkrati z njimi. Upoštevajte 2-3 urni časovni presledek.
Predelani izdelki (mesni izdelki, brezalkoholne pijače … ) s fosfati ob obrokih z magnezijem izničijo korist magnezija, ker fosfati tvorijo vez z magnezijem in ga telo ne more absorbirati.
hexagon-right-small
O izdelku

Zaužijte dovolj magnezija

Magnezij + D3 je napitek, ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter normalnemu delovanju živčnega sistema in mišic. Magnezij je esencialni mineral, ki ga naše telo ne proizvaja samo, temveč ga vanj vnašamo z uravnoteženo prehrano. Težko bi našli proces, v katerem magnezij ni vsaj posredno udeležen, saj služi kot strukturni del kosti in zob.


Magnezij sodeluje pri delovanju več kot 300 presnovnih encimov in je vključen v številne fiziološke procese, ki sodelujejo pri proizvodnji energije, sintezi beljakovin, nukleinskih kislin, transportu ionov. 


Magnezij je mineral, ki torej podpira na stotine kemičnih reakcij v telesu, vendar ga mnogi dobijo manj, kot ga potrebujejo. Po ocenah strokovnjakov več kot 60 % posameznikov, ki skrbijo za zdravo prehrano, se sooča s pomanjkanjem magnezija.

32416-02-n-v1
medexov magenzij plus d3 v obliki praška

Zakaj je Magnezi + D3 učinkovit?

Magnezij + D3 ima edinstveno kombinacijo Mg + D3+B2+B6, ki učinkovito odpravlja težave pri pomanjkanju magnezija ter je odličnega okusa, brez sladil.


Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehransko dopolnilo;prah;20 vrečk;20 dni redne uporabe
LastnostiVegansko, Brez laktoze, Brez glutena, Brez konzervansov
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Priporočen dnevni odmerek:

1 vrečka

Vsebino vrečke stresite v kozarec in dodajte 1,5 dl vode.

Pri povečani potrebi po magneziju lahko odmerek povečamo na 2 vrečki dnevno.

Sestavine

Magnezijev citrat, fruktoza, dekstroza, sredstvi za uravnavanje kislosti (citronska kislina, natrijevi karbonati), zgoščen pomarančni sok v prahu 2,9 % (maltodekstrin, zgoščen sok pomaranče), naravna aroma pomaranče (maltodekstrin, stabilizator: gumi arabikum, sladkor), barvilo: karoteni, vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), vitamin B2 (riboflavin), vitamin D (holekalciferol), sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid.

Magnezij

 300 mg (80% PDV)

Riboflavin (vitamin B2)

1,6 mg (114% PDV)

Vitamin B6

1,4 mg (100% PDV)

Vitamin D

10 µg (200% PDV)

PDV = priporočen dnevni vnos
Vprašanja strank
V kakšnih primerih moram biti pozoren pri jemanju magnezija?
Če uživate prehransko dopolnila z visokimi odmerki kalcija 1000 mg, je le-tega je najbolje zaužiti zjutraj, magnezij pa zvečer. Če uživate zdravila, ne uživajte magnezija hkrati z njimi. Upoštevajte 2-3 urni časovni presledek. To velja za antibiotike, zaviralce protonske črpalke, diuretike, inhibitorje ACE (pri visokem krvnem tlaku) in odvajala.
Kdaj je potreben večji vnos magnezija?
Večji vnos magnezija je potreben, kadar je povečano njegovo izločanje z urinom, ki je lahko posledica nekaterih zdravil (zdravila za odvajanje vode, nekateri antibiotiki). Večji vnos je potreben tudi pri starejših ljudeh, ki imajo zmanjšano sposobnost nadomeščanja magnezija iz tkiv. Večji vnos priporočamo tudi vsem, ki pogosto pijete alkohol, kofein in uživate prečiščene sladkorje. Alkohol, kofein, sladkor namreč povečajo izločanje magnezija prek ledvic.
Kakšni so znaki pomanjkanja magnezija?
Znaki pomanjkanja magnezija so: mišični krči, nenehna utrujenost, pomanjkanje motivacije za delo in učenje zbujanje ponoči, depresivnost, migrenski glavoboli, trzanje očesa, neredno bitje srca - aritmija, močna želja po čokoladi, akne, ekcemi in druge težave s kožo, lomljivi nohti, povečana občutljivost na hrup.
Zakaj magnezij pri povečani športni aktivnosti?
Velika telesna obremenitev med športom pospešuje izgubo magnezija, ki jo primarno povzroča povečano znojenje. Predvsem pri visoki temperaturi in vlažnosti je lahko izguba tekočine velika (do 2 l na uro). Nezadostna oskrba z magnezijem lahko zmanjša mišično funkcijo, s tem pa narašča nagnjenost k trganju in nategnjenosti mišičnih vlaken. Magnezij prispeva k delovanju mišic, ravnotežju elektrolitov in sproščanju energije pri presnovi. Pri povečani športni aktivnosti pa ne smemo pozabiti na nadomeščanje izgubljene tekočine. Z napitkom Magnezij + D3 bomo poskrbeli za hidracijo in zadostno vrednost magnezija. Ob povečani športni aktivnosti lahko zaužijemo 2 vrečki oziroma 600 mg magnezija.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:MAGNEZIJ + D3
Vaša ocena

69

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
MAGNEZIJ + D3
Prehransko dopolnilo prah 20 vrečk 20 dni redne uporabe
  • 300 mg magnezija iz magnezijevega citrata
  • Dodani vitamini D in B2, B6
  • Odličnega okusa, s sokom pomaranče
SLO-5-procent-off-1290x1032px
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!