Matični mleček z vitamini iz Medexa - pomembno je, kaj daš vaseNajboljše iz čebeljega panja za podporo vašemu imunskemu sistemu!

Matični mleček ima edinstveno sestavo in v njem najdemo snovi, ki jih ni nikjer drugje v naravi. Je najdragocenejši pridelek iz čebeljega panja, saj skrbi za širjenje čebelje družine. Matični mleček je namreč izloček mladih čebel dojilj, s katerimi prve dni razvoja hranijo ličinke, da se te lahko razvijejo v čebele. Celo življenje pa se z matičnim mlečkom hrani le čebelja matica. Čeprav je genetsko povsem enaka drugim čebelam v panju, je zaradi uživanja matičnega mlečka skozi vse življenje skoraj dvakrat večja od drugih čebel, postane najplodnejše bitje na svetu in preživi kar 15 rodov čebel.


Košček čebeljega panja
 
Čebela, cvetni prah in matični mleček

Dragocenost matičnega mlečka se skriva v njegovi kompleksni sestavi. Med sestavinami je tudi 10-hidroksi decenojska kislina (10-HDA), ki jo v naravi najdemo izključno v matičnem mlečku. Poleg tega vsebuje še različne bioaktivne peptide, glikoproteine, hormone in manjše molekule, za katere so znane najrazličnejše pomembne biološke aktivnosti. Aktivnosti, ki čebelji matici pomagajo postati tako pomemben vir življenja ne le njenega panja, ampak tudi širšega okolja. Čebele namreč vplivajo na tretjino vse svetovne proizvodnje hrane.


9ml čebeljega zaklada na dan!

Matični mleček je človeku dandanes dostopen v različnih oblikah. Lahko uživamo sveži matični mleček, ki ga moramo hraniti v hladilniku. Matični mleček pa je lahko tudi liofiliziran (sušen z zmrzovanjem pod vakuumom), s čimer ohrani kvaliteto, postane pa bolj obstojen in se lahko uporablja tudi v raztopini ali kapsulah. Gelée royale steklenice iz Medexa vsebujejo 9ml raztopine, v kateri se nahaja čudežni čebelji zaklad. Matičnemu mlečku smo glede na namembnost posameznega izdelka dodali še ustrezne vitamine, ki dopolnjujejo raznolike potrebe vašega imunskega sistema.
 
Satje z medom

Izberite svoj zaklad!

S pečatom preverjene kakovosti iz Medexa so izdelki Gelée royale 100 % originalni, plod dolgoletnega razvoja in preučevanja v Medexu, izdelani skrbno in po vaši meri. Izdelke Gelée royale smo zasnovali tako, da je njihov pozitivni učinek na imunski sistem in dobro počutje uporabnika res največji. Življenjski stil in z njim povezane potrebe posameznika se spreminjajo glede na
  • starost in
  • izpostavljenost posameznika različnim psihofizičnim situacijam.
Zato svojim potrebam prilagodite tudi izbiro pravega matičnega mlečka iz linije Gelée royale.

Ne pozabite, da za krepitev imunskega sistema pretežno lahko poskrbimo zlasti z ustrezno in uravnoteženo izbiro živil, zadostnim vnosom tekočine ter veliko kakovostnega spanca. Preventivno lahko svojo rutino okrepite z izdelki Gelée royale, ki smo jih v Medexu skrbno razvili posebej z mislijo na vas. Matični mlečki z vitamini so primerni za vse generacije!
Gelée royale super v stekleničkah, embalaža
Gelée royale super
Namen: za najstnike od 15. leta dalje, odrasle z aktivnim življenjskim slogom
Dodani vitamini: D

Preizkusi
Gelée royale super v kapsulah, embalaža
Gelée royale super + D v kapsulah
Namen: za najstnike od 15. leta dalje, odrasle z aktivnim življenjskim slogom
Dodani vitamini: D

Preizkusi
Bio Gelée royale forte v stekleničkah, embalaža
Bio Gelée royale forte
Namen: za odrasle z močnimi fizičnimi in psihičnimi obremenitvami
Dodani vitamini: C

Preizkusi
Bio Gelée royale forte v kapsulah, embalaža
Bio Gelée royale forte v kapsulah
Namen: za odrasle in starejše z močnimi fizičnimi in psihičnimi obremenitvami
Dodani vitamini: /

Preizkusi
Gelée royale junior v stekleničkah, embalaža
Gelée royale junior
Namen: za otroke med 3. in 10. letom
Dodani vitamini: A + C + E

Preizkusi
100% sveži matični mleček
Gelée royale, 100% sveži matični mleček
Namen: za vse generacije
Dodani vitamini: /

Preizkusi  
Spletna trgovina

Medex priporoča

Priljubljeni