Komu so namenjene BetaGlukan kapsule?

  • Odraslim in mladostnikom od 14. leta za dolgoročno urjenje imunskega sistema
  • Vsem z oslabljenim imunskim sistemom
  • Športnikom z rednimi fizičnimi aktivnostmi
  • Obremenjenim posameznikom (stres, zahtevna služba, veliko obveznosti …)
32412-01-nbhst-v1
plant-6
hexagon-left
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Hitra dejstva o izdelku

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Beta-glukane naše telo zazna kot tuje molekule, zaradi česar z uživanjem izdelkov z beta-glukani imunski sistem stimuliramo. Posledično je v stalni pripravljenosti in se hitreje odzove ob morebitni okužbi. Beta-glukani delujejo po principu cepiva, kot trenerji imunskega sistema.

Beta-glukani so naravne molekule, ki jih sestavljajo verige glukoznih enot. Najdemo jih v glivah, bakterijah, algah, žitaricah.

Ne. Wellmune® je eden izmed najbolj raziskanih beta-glukanov, ki ga podpirajo številne klinične študije. Vsebuje visoko prečiščene beta-(1,3/1,6)-D-glukane, pridobljene iz celičnih sten kvasovk.

Beta-glukane telo zazna kot tuje molekule, kar vodi v stalno pripravljenost imunskega sistema. Aktivirane celice imunskega sistema se po principu cepiva ob infekciji hitreje odzovejo.

So. So namreč brez sladkorja in umetnih sladil.

Ker oba dolgoročno podpirata delovanje imunskega sistema.

hexagon-right-small
O izdelku

Patentiran beta-glukani Wellmune®, z dodanimi vitamini in minerali

Beta-glukani so naravne molekule, ki jih sestavljajo dolge in razvejane verige med seboj povezanih glukoznih enot. Najdemo jih v glivah, bakterijah in algah, prisotni pa so tudi v žitaricah.
Pozneje so ugotovili tudi, da pri tem niso vsi beta-glukani enako učinkoviti, temveč je to odvisno predvsem od njihove razvejanosti. Najučinkovitejši so tisti, ki vsebujejo pretežno 1,3 in 1,6 glikozidne vezi, kot jih najdemo v beta-glukanih iz gliv. Na drugi strani beta-glukani iz žitaric, ki vsebujejo pretežno 1,3 in 1,4 glikozidne vezi, takega učinka nimajo.
Za učinkovito delovanje je zelo pomembno tudi, da so beta-glukani dobro prečiščeni in ne vsebujejo ostankov lipidov in drugih sladkorjev.

medexove kapsule betaglukan z dodanim vitaminom D3 in cinkom prispeva k imunosti
medexov betaglukan z dodanim vitaminom D3 in cinkom prispeva k imunosti v obliki kapsul

Delovanje po principu cepiva

Beta-glukane človeško telo zazna kot tuje molekule (naravno so prisotni v stenah alg, gliv in bakterij), kar stimulira imunski sistem. Specializirane celice v epiteliju oziroma povrhnjici prebavnega trakta vežejo beta-glukane in jih predstavijo celicam imunskega sistema.

To aktivira celice prirojenega imunskega sistema, kar vodi v stalno pripravljenost imunskega sistema. Tako aktivirane celice hitreje reagirajo ob morebitni virusni infekciji po principu cepiva.

Wellmune® je eden izmed najbolj raziskanih beta-glukanov, ki ga podpirajo številne klinične študije. Vsebuje visoko prečiščene beta-(1,3/1,6)-D-glukane in je z dovršenim tehnološkim postopkom pridobljen iz celičnih sten kvasovk (Saccharomyces cerevisiae).Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehransko dopolnilo;kapsule;30 kapsul;30 dni redne uporabe; Rok uporabe November 2023
LastnostiBrez dodanega sladkorja, Naravno, Brez laktoze, Iz čebeljega panja, Brez glutena, Brez konzervansov
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Priporočen dnevni odmerek:

Zaužijte 1 kapsulo s kozarcem vode, najmanj pol ure pred obrokom. Priporočamo odraslim in mladostnikom, starejšim od 14 let.

Za krepitev imunskega sistema priporočamo dolgoročno jemanje vsaj 30 dni. Izdelek lahko jemljete dalj časa neprekinjeno.

Sestavine

Beta-glukani iz pekovske kvasovke v prahu Wellmune®, rastlinska ovojnica (hidroksipropilmetil celuloza), cinkov glukonat, vitamin D (holekalciferol), sredstvi proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin in silicijev dioksid.

Beta-glukani Wellmune®

250 mg

Cink

5 mg (50% PDV)

Vitamin D

10 μg (200% PDV)

PDV = Priporočen dnevni vnos za odrasle
Vprašanja strank
Ali ste zaradi viroz pogosto odsotni iz službe?
Verjamemo, da je to lahko težava, zato smo razvili poseben izdelek, ki predstavlja odlično podporo za imunski sistem. Dolgoročno podprite svoj imunski sistem s kapsulami BetaGlukan. Beta-glukane naše telo zazna kot tuje molekule, zaradi česar z uživanjem izdelkov z beta-glukani imunski sistem stimuliramo. Posledično je v stalni pripravljenosti in se hitreje odzove ob morebitni okužbi. Beta-glukani delujejo po principu cepiva kot trenerji imunskega sistema. Hkrati smo kapsulam dodali še vitamin D in cink, ki še dodatno sodelujeta pri podpori imunskega sistema.
Zakaj moramo uriti svoj imunski sistem?
Imunski odziv pri človeku delimo na prirojeni (nespecifični odziv) in pridobljeni (specifični odziv s protitelesi) imunski odziv. Obstoj imunskega spomina je še pred kratkim veljal le za pridobljeni imunski odziv, ko se v odziv na okužbo razvijejo specifična protitelesa, ki nam ob prihodnji okužbi omogočajo odpornost. Zadnjih 10 let pa je vse več odkritij o razvoju spomina prirojenega imunskega odziva. Do razvoja slednjega pride, ko se telo prvič sreča z virusi in bakterijami ali njihovimi strukturnimi deli, kar vodi do »urjenja« imunskega sistema in vzpostavitve stanja višje pripravljenosti. Tako »izurjen« prirojen imunski sistem se hitreje in učinkoviteje odzove. Ker imamo specializirane imunske celice tudi v črevesju, lahko urimo imunski sistem tudi preko uživanja določenih snovi, ki po sestavi spominjajo na patogene mikroorganizme, kot so npr. beta-glukani.
Kakšna je vloga cinka?
Mineral cink je pomemben za delovanje imunskega sistema in metabolizma. Po izsledkih raziskav je potreben tudi za tvorbo DNK in delitev celic, hkrati pa podpira tudi normalno rast in razvoj otrok in mladostnikov. Cink deluje kot kofaktor v številnih encimskih reakcijah, ki so nujno potrebne za normalno izločanj citokinov in kemokinov ter za aktivacijo, diferenciacijo in razmnoževanje celic imunskega sistema. Hkrati kot antioksidant blaži oksidativni stres ob vnetju.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:KAPSULE BETAGLUKAN Z VITAMINI IN MINERALI
Vaša ocena

69

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
KAPSULE BETAGLUKAN Z VITAMINI IN MINERALI
Prehransko dopolnilo kapsule 30 kapsul 30 dni redne uporabe Rok uporabe November 2023
  • Vsebuje beta-glukane Wellmune®, ki so najbolje raziskani
  • Delovanje beta-glukanov Wellmune® je podprto s številnimi kliničnimi študijami
  • Vitamin D in cink dodatno dolgoročno podpreta imunski sistem
SLO-5-procent-off-1290x1032px
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!