Komu je sirup namenjen?

  • Vsem, ki ste zaradi pomanjkanja železa utrujeni in izčrpani in imate slabšo koncentracijo
  • Otrokom v obdobju rasti od 3. leta dalje
  • Nosečnicam in doječim materam zaradi povečanih potreb po železu
  • Ženskam z močnimi menstruacijami
  • Športnikom
  • Vsem, ki želite na naraven način oskrbeti telo z železom
komu-je-namenjen-propolis-defense
plant-6
hexagon-left
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Hitra dejstva o izdelku

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Ker imajo zelo visok delež medu in so brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil. Sirup Železo C + folna kislina vsebuje kar 74 % medu - ena steklenička sirupa tako vsebuje kar 152 gramov medu.

Železo med drugim sodeluje pri oskrbi telesa s kisikom in pri nastanku rdečih krvničk. Ob upadu železa v krvi tako lahko pride do pogoste utrujenosti in izčrpanosti ter slabše koncentracije.
Železo je v obliki železovega laktata, ki je po raziskavah ena od najbolje absorbiranih in varnih oblik. Količina železa v odmerku je prilagojena za najboljšo absorpcijo brez stranskih učinkov.
Med je naravno sladilo, zato sirup ne vsebuje umetnih sladil. Poleg tega izdelek ščiti pred mikroorganizmi in deluje kot naravni konzervans. Med je hkrati tudi ena od aktivnih sestavin v sirupu.
Steklo nudi boljšo zaščito pred zunanjimi vplivi, zato v nasprotju s plastično embalažo dolgo ohranja okus in vonj izdelka ter omogoča boljše ohranjanje antioksidativne aktivnosti naravnih sestavin.
Med je ena od aktivnih sestavin, saj vsebuje različne čebelje encime in funkcionalne beljakovine, rastlinske bioflavonoide in antioksidante. Med je naravni sladki dar, ki ga čebele pridobivajo iz cvetličnega nektarja ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na dreveshih. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju.
hexagon-right-small
O izdelku

100 % naravna pomoč pri pomanjkanju železa

Sirup na osnovi medu (ena steklenička vsebuje kar 152 g) z železom, folno kislino in vitaminom C za rdeče krvničke in hemoglobin.


Za vse, ki so pogosto utrujeni, se soočajo s pomanjkanjem železa, za nosečnice in doječe matere ter otroke. Obogaten je s sokom rdeče pese, propolisom in z matičnim mlečkom.


Odličnega okusa, primeren tudi za otroke od 3. leta dalje. 100 % naraven in brez konzervansov.

medexov sirup železo C plus folna kislina za rdeče krvničke in hemoglobin
medexov sirup železo C plus folna kislina za rdeče krvničke in hemoglobin v steklenički

Popolna kombinacija za kar najboljšo absorpcijo

Sirupu Železo C + folna kislina je dodana organska oblika dvovalentnega železa (železov laktat), ki je po raziskavah ena izmed najbolje absorbiranih in varnih oblik. Dodana sta tudi vitamin C in citronska kislina, ki prispevata k boljši absorpciji železa.


Zaradi medu lahko že odprt izdelek uporabljate do roka, navedenega na embalaži, in ga hranite pri sobni temperaturi.


Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehransko dopolnilo;sirup;steklenička 150 ml;10 dni redne uporabe
LastnostiNaravno, Brez laktoze, Iz čebeljega panja, Brez glutena, Brez konzervansov
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Priporočen dnevni odmerek:

Otroci 3-9 let: 1 žlička 2 x na dan (10 ml). Otroci in mladostniki 10-18 let: 3 žličke 1 x na dan (15 ml).

Odrasli: 3 žličke 1 x na dan (15 ml). Nosečnice: 3 žličke 2 x na dan 30 ml. Doječe matere: 2 žlički 2 x na dan 20 ml.

Pretresite stekleničko in zaužijte priporočen dnevni odmerek.

Sestavine

Med, zgoščeni sok rdeče pese, voda, tekoči izvleček propolisa, kislina: citronska kislina, sveži matični mleček, vitamin C (L-askorbinska kislina, kalcijev L-askorbat), železo (železov laktat), antioksidant: alfa tokoferol, folna kislina (vitamin B9).

Vitamin C

20 mg (25% PDV)

Železo

14 mg (100% PDV)

Folna kislina

200 μg (100% PDV)

Matični mleček

215 mg

Sok rdeče pese

3,5 g

Med

15,2 g

PDV = priporočen dnevni vnos
Vprašanja strank
Kako prepoznati pomanjkanje železa v krvi?
Med simptome pomanjkanja železa poleg že omenjenih uvrščamo tudi občutek šibkosti in zadihanost že pri manjših naporih, lomljive nohte in lase. Hkrati na pomanjkanje železa kažejo tudi omotičnost, vrtoglavica, hitrejši utrip in pomanjkanje apetita. Najpogostejši vzroki za hudo pomanjkanje železa in slabokrvnost so kronične izgube krvi, do pomanjkanja pa lahko pride tudi ob nezadostnem prehranskem vnosu ali pri motnjah absorpcije železa, denimo pri celiakiji ali pri drugih vnetnih boleznih črevesja. Še posebej nevarno je pomanjkanje železa v času nosečnosti in zgodnjega otroštva, saj lahko povzroči zaplete pri nosečnosti in okrnjen razvoj psihomotoričnih in kognitivnih sposobnosti otroka.
Ali se športnik lahko srečuje s pomanjkanjem železa?
S pomanjkanjem železa in anemijo se pogosto srečujejo tudi športniki. Pri intenzivni ali dolgo trajajoči športni aktivnosti se poraba železa močno poveča zaradi večjih potreb po preskrbi mišic s kisikom in izgubi železa s potenjem. Zlasti športnice imajo zaradi mesečne izgube krvi kot posledice menstrualnega ciklusa večje tveganje za pomanjkanje železa. Ocenjuje se, da ima kar 50 odstotkov športnic pomanjkanje železa.
Zakaj je železo še posebno pomembno za ženske?
Skoraj 30 % žensk v rodnem obdobju ima anemijo zaradi izgube krvi ob menstruacijah, med nosečnicami pa ima pomanjkanje železa kar približno 40 % žensk. Že med nosečnostjo, v prvih letih po porodu in tudi pozneje je treba organizem zadostno oskrbeti z železom. Pri načrtovanju prehrane mater je treba upoštevati večje potrebe po železu med nosečnostjo (30 mg/dan) in med dojenjem (20 mg/dan). Takšne vnose je s prehrano precej težko doseči, zato je prehrano smiselno dopolnjevati z dodatki železa.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:SIRUP ŽELEZO C + FOLNA KISLINA
Vaša ocena

70

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
SIRUP ŽELEZO C + FOLNA KISLINA
Prehransko dopolnilo sirup steklenička 150 ml 10 dni redne uporabe
  • Kar 74 % medu s sokom rdeče pese, matičnim mlečkom in propolisom
  • Ne obarva zob in ne povzroča zaprtja ter drugih prebavnih težav
  • Z odlično absorpcijo za kar najboljši izkoristek v telesu
SLO-5-procent-off-1290x1032px
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!