-20%
Vsi produkti

Sirup Smrekovi vršički

(1 ocena)

Se spomnite kozarcev, napolnjenih z mladimi poganjki smrekovih vršičkov, potresenih s sladkorjem, ki so jih soncu nastavljale naše babice?

Blagovna znamka: Medex
Oblika izdelka: sirup
Namen izdelka: imunost , grlo
Pakiranje izdelka: steklenička s 150 ml sirupa
7,99 EUR 6,39 EUR
DODAJ V

Sirup Smrekovi vršički ohranja osnovni ljudski recept, sladkor pa smo v njem nadomestili z medom. Poleg medene osnove sirup vsebuje še vitamin A, ki prispeva k ohranjanju zdravih sluznic, ter vitamin C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vse sestavine so združene v okusen izdelek, v katerem so tudi smrekovi vršički brez sicer značilnega grenkega, smolnatega in rezkega okusa. Sirup Smrekovi vršički je primeren tako za odrasle kot otroke. Priporočamo, da ga uživate čez dan.

Zaradi medu lahko tudi že odprt izdelek uporabljate do roka, navedenega na embalaži, in ga hranite pri sobni temperaturi.

Priporočena dnevna količina je 30 ml (3 žlice po 10 ml).

  • Odrasli: 1 žlica 3-krat na dan, najbolje pred obrokom.
  • Otroci: 1 žlička 3-krat na dan.

Za en mesec redne uporabe zadostuje:

  • Odrasli: 5 pakiranj (eno pakiranje zadostuje za 6 dni redne uporabe).
  • Otroci: 2 pakiranji (eno pakiranje zadostuje za 13 dni redne uporabe).

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Zaradi sestavin naravnega izvora lahko pride do manjših odstopanj v sestavi in videzu izdelka.

Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi do 25 °C.

Sestavine:
Med, hruškov zgoščeni sok, tekoči izvleček smrekovih vršičkov (Picea obies), izvleček timijana v prahu (Thzmuc vulgaris), tekoči izvleček listov poprove mete (Mentha x piperita), vitamin C (L-aksorbinska kislina), vitamin A (retinil palmitat), olje listov evkaliptusa (Eucalyptus globulus).

Vsebnost Na priporočeno dnevno količino (3 žlice = 30 ml) % PDV**
Vitamin A 240 µg 30
Vitamin C 180 mg 225
Izvleček smrekovih vršičkov 820 mg
Eterično olje evkaliptusa 8,1 mg
Med 32 g

*Hranilna vrednost temelji na analizi živila.
**PDV = priporočen dnevni vnos

Med
Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi ter je tako bogato hranilo.

Vitamini
Vitamin A in vitamin C imata vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Vitamin A prispeva k ohranjanju zdravih sluznic.

Priljubljeni