Vsi produkti

OKF Aloe Original, 500 ml

Blagovna znamka: OKF
Oblika izdelka: pijača
Pakiranje izdelka: plastenka 0,5 l
1,19 EUR
DODAJ V

OKF ALOE VERA S SLADKORJI IN SLADILOM
Aloe vera Original je negazirana brezalkoholna pijača z visokim deležem aloe vere in osvežilnim okusom grozdja, ki navduši prav vsakogar. Pijača ne vsebuje konzervansov in barvil. Sestavine: voda, aloe vera sok 13 %, aloe vera gel 7 %, fruktoza, sladkor, stabilizatorja: kalcijev laktat, gelanski gumi, sredstvi za uravnavanje kislosti: citronska kislina, natrijev citrat, aroma, sladilo: sukraloza. Hranite v temnem in hladnem prostoru. Pred uporabo izdelek dobro pretresite. Odprto plastenko hranite v hladilniku in njeno vsebino porabite v nekaj dneh. Uporabno najmanj do: označeno na vratu plastenke.

Proizvajalec:
OKF CORPORATION
Seul, Južna Koreja

Prijetna osvežitev doma, v službi, po športni aktivnosti ali na poti.

Pred uporabo izdelek dobro pretresite.

Odprto plastenko ali pločevinko hranite v hladilniku in njeno vsebino porabite v nekaj dneh.

Pijača ne vsebuje konzervansov in barvil. Sestavine: voda, aloe vera sok 13 %, aloe vera gel 7 %, fruktoza, sladkor, stabilizatorja: kalcijev laktat, gelanski gumi, sredstvi za uravnavanje kislosti: citronska kislina, natrijev citrat, aroma, sladilo: sukraloza. Hranite v temnem in hladnem prostoru. Pred uporabo izdelek dobro pretresite. Odprto plastenko hranite v hladilniku in njeno vsebino porabite v nekaj dneh. Uporabno najmanj do: označeno na vratu plastenke.

Aloe vera
Aloje so rastline sušnih območij. Da lahko preživijo obdobja brez padavin, imajo mesnato odebeljene liste, v katerih skladiščijo vodo. Listi imajo po robu nameščene bodice, na površini pa sloj vosku podobne snovi, ki jih ščiti pred izsuševanjem. Iz aloje se pridobivata dva izdelka: alojina smola, ki ji včasih na kratko rečemo aloja, in alojin gel. Aloja potrebuje vroče podnebje, vendar preveč sonca škoduje, ker se zmanjša količina gela v listih. Zato alojo sadijo skupaj s sadnim drevjem, ki ji daje senco. Gel pridobivajo iz rastlin, ko so te stare od 3 do 10 let. Čeprav so nasadi aloje zelo veliki, se listov ne da nabirati drugače kot ročno. Pri tem je treba biti zelo previden zaradi že omenjenih bodic na robu listov. Alojin sok pridobivajo iz 100% alojinega gela, ki ga pridobivajo s hladnim stiskanjem in s tem ohranijo aktivne snovi. Čisti sok aloe vere ima naraven, rahlo grenek, svojstven okus, zato ga imajo mnogi rajši v kombinaciji z drugimi sadnimi sokovi.

Beseda aloja izhaja verjetno iz arabske besede alloeh, ki pomeni »grenka svetleča snov«. Slovensko ime za alojo pa je tudi lopatka.

Priljubljeni