hexagon-left
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Hitra dejstva o Kostanjev medu

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Ker je preverjene kakovosti. Kakovost Medexovega medu lahko preverite na www.medex.si/preveri-med. Z analizo vseh vhodnih sestavin zagotavljamo popolno varnost vseh Medexovih končnih izdelkov!
Tekoče zlato iz čebeljega panja. Okrog 200 različnih snovi mu določajo okus, vonj, aromo in barvo. Vsebuje encime, antibakterijske snovi, zaščitne polifenole in flavonoide, minerale in vitamine itd.
Primeren je za samostojno uživanje ali obogatitev različnih napitkov in jedi.
Običajno ne kristalizira.
hexagon-right-small
O izdelku

Med z močnim vonjem po kostanjevem cvetju ter nekoliko grenkim okusom

30178-02-n-v1

Več informacij
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovMed;kozarec 450 g;22,5 dni redne uporabe
LastnostiNaravno, Brez laktoze, Iz čebeljega panja, Brez glutena
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Je se ga z žlico, na kruhu ali kot dodatek pri peki. Priporoča se ga za sladkanje kave. Raztopljen v mlačnem mleku pa vas bo zazibal v sladek sen.

Sestavine

Kostanjev med iz Slovenije

Vprašanja strank
Kako nastane med?
Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Med je bogat s številnimi snovmi in zato ga le vključite v svoj dnevni jedilnik. Naše babice so že vedele, zakaj so nam tako rade ponujale žličko medu vsak dan.
Ali lahko uporabimo med v kulinariki?
Koristne učinkovine v medu se pri segrevanju nad 40 stopinj C uničijo. Če sladkamo čaj z medom moramo paziti, da se ohladi na največ 40 stopinj Celzija. Med v kulinariki je smiselno uporarbiti, če želimo poudariti in izboljšati okus jedi.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:KOSTANJEV MED 450G - POREKLO SLOVENIJA
Vaša ocena

69

let tradicije 

120+
unikatnih izdelkov
90
mednarodnih priznanj

2mio+

zadovoljnih uporabnikov

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zakaj izbrati Medex?

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Čebelja družina je izjemen superorganizem. Vsak član ima določeno vlogo, ki to vrsto ohranja že milijone let. Čebele, ta izjemna bitja, so za svoj obstoj »izumile« čudovite pripravke, kot so propolis, matični mleček, med, cvetni prah ..., tako blagodejne tudi za ljudi. Slovenski pregovor pravi: Po bučelah se ravnaj. To je tudi genetski zapis našega podjetja, ki nas pooseblja in iz katerega črpamo navdih za delovanje.
Tradicija in moč narave ostajata vir in navdih našega delovanje. Dopolnjujemo pa jih s preverjeno kakovostjo patentiranih in standardiziranih sestavin, katerih učinki so dokazani s kliničnimi študijami, v pravih odmerkih in kombinacijah. V Medexovih razvojnih laboratorijih registrirana raziskovalna skupina s 4 doktorji znanosti razvija izdelke, ki povezujejo tradicionalno rabo s klinično dokazanimi učinki.

Medexovi izdelki temeljijo na standardizirani in kontrolirani vsebnosti glavnih učinkovin ter visokih proizvodnih standardih, s čimer zagotavljamo njihovo stalno kakovost. Pomembno pozornost namenjamo tudi izbiri embalaže, zato vse več izdelkov shranjujemo v stekleno embalažo, da bi kar najbolje ohranili vrednost in učinkovitost naravnih učinkovin, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.

Delovanje Medexa je že desetletja trajnostno naravnano. Iz podjetja, ki je vzpostavilo in razvilo čebelarstvo še v nekdanji Jugoslaviji, je zrastlo podjetje, ki širi čebelarjenje po svetu. S tem uresničujemo kar nekaj od sedemnajstih trajnostnih ciljev Unesca: odpravo revščine, lakote, skrb za okolje, opolnomočenje žensk. Čebelarstvo namreč prispeva k vsem tem ciljem.
hexagon-left
hexagon-right-small
KOSTANJEV MED 450G - POREKLO SLOVENIJA
Med kozarec 450 g 22,5 dni redne uporabe
  • Poreklo: Slovenija. Med temnejše rjavo rdeče ali jantarne barve
  • Je najbogatejši med s cvetnim prahom, ki običajno ne kristalizira
  • Ima intenziven vonj po kostanjevem cvetju, ki spominja tudi na pelin
SLO-5-procent-off-1290x1032px
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!