MSM in vitamin C – mineral lepote za lepo kožo

MSM in vitamin C – mineral lepote za lepo kožo

11. november 2022
Čas branja: 5 min
MSM naslovna

Se tudi vi soočate s posledicami, ki jih je vaši koži puščata ozračje in vremenski vplivi? Nahranite jo z mineralom MSM, ki ga imenujejo tudi mineral lepote, in tako ohranite mladosten videz! Dodani vitamin C pa bo poskrbel tudi za vaše dobro počutje in lahkotno gibanje.

Kaj pravzaprav je MSM?

MSM, metil sulfonil metan, je organska oblika žvepla, ki se že leta uporablja tudi kot prehransko dopolnilo. Naravni proces nastanka MSM-ja se začne z odmiranjem in razkrajanjem fitoplanktona v oceanih. Spojine, ki se tvorijo ob razgradnji, izhlapevajo v ozračje, kjer se nalagajo v oblakih. Z dežjem padejo na zemljo, kjer jih vsrkajo rastline in vsa živa bitja, ki pridejo v stik z dežjem.

Ljudje MSM večinoma zaužijemo s hrano. V sledeh je prisoten v nekaterih vrstah zelenjave, na primer v čebuli, česnu in kapusnicah, ter v beljakovinsko bogatih živilih, kot so mleko, jajca, semena in oreščki. Prisoten pa je tudi v materinem mleku! Količina metil sulfonil metana v rastlinah je premajhna, da bi ga iz njih črpali za prehranske namene, zato ga pridobivajo sintetično v laboratorijih. V naravnih virih je MSM namreč prisoten v koncentracijah manj kot 1 µg/kg. Če bi ga pridobivali iz naravnih virov z ekstrakcijo, bi za 200 g MSM, potrebovali kar 200 ton zelenjave! Ker je proces nastanka molekule MSM jasen, lahko ustvarijo kemijsko popolnoma enako spojino, kot jo najdemo v naravi. Na embalažah MSM-ja tako pogosto zasledimo navedbo, da gre za naravni MSM, čeprav je pridobljen sintetično. Zaradi načina pridobivanja je MSM primeren tudi za vegane in vegetarijance.  

Komu je izdelek namenjen?

MSM se ponuja kot veganska rešitev za ohranjanje mladostnega videza kože, las in nohtov in je v prvi vrsti namenjen posameznikom in posameznicam, ki se izogibajo prehranskim dopolnilom živalskega izvora. MSM je namenjen vsem, ki se srečujejo:

  • s krhkimi nohti, ki se pogosto lomijo,
  • z redkimi lasmi, ki nimajo svežega leska
  • z globokimi gubami

Kakšne rezultate lahko pričakujem ob rednem uživanju?

Ugodno vpliva na kožo in je zato odlična izbira za vse, ki si želite izboljšati svoj videz. Priljubljen prehranski dodatek potrjeno učinkuje tudi na nohte in lase. Glede na potrjene študije OptiMSM® si lahko obetate naslednje rezultate:

  • izboljšuje lesk las
  • pripomore k večjemu volumnu vaših las
  • prispeva k zmanjševanju gub na obrazu
  • izboljšuje čvrstost kože
  • prispevka k bolj čvrstim in bleščečim nohtom

MSM + vitamin C deluje na sledeči način:

  • OptiMSM® je patentirana učinkovina, ki klinično dokazano zmanjšuje gube, prispeva k bolj sijočemu videzu las in nohtov ter tako ohranja mladosten videz.
  • Vitamin C s svojimi številnimi pozitivnimi učinki odlično dopolnjuje delovanje MSM-ja, saj ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože, kosti, žil, hrustanca, dlesni in zob, prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema, k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom in pri delovanju imunskega sistema.

MSM + vitamin C vsebuje visokokakovostno in prečiščeno ter biorazpoložljivo organsko obliko žvepla.

Zakaj izbrati prav Medexov MSM + vitamin C?

Pri sintezi MSM-ja v laboratorijih je izredno pomembno, na kakšen način in v kakšnih pogojih ga izdelujejo. Medexov izdelek MSM + vitamin C vsebuje OptiMSM®, proizveden v ZDA v obratu, kjer se proizvaja izključno MSM.

Ključnega pomena je, da proces proizvodnje vključuje večstopenjsko čiščenje nastale spojine z destilacijo, s katerim odstranijo primesi, ki bi sicer lahko tvorile zdravju škodljive spojine. Po končanem procesu proizvodnje z laboratorijskimi analizami ponovno preverijo čistost vsake serije izdelka.

MSM-prah_450x450

Zakaj je to pomembno? Nekateri proizvajalci za čiščenje uporabljajo postopek kristalizacije, kar pogosto vodi do onesnaženja MSM z zdravju škodljivimi snovmi, posledično pa do nekvalitetnega prehranskega dopolnila.

Kako uživati MSM + vitamin C za maksimalni učinek

Zaradi visoke stopnje čistosti OptiMSM® je dovolj, da dnevno zaužijete 2 g MSM + vitamin C. Prvi učinki so vidni že po 8 tednih uživanja, za boljše rezultate pa priporočamo uživanje 16 tednov. 

Medexov MSM + vitamin C je najbolje uživati med obrokom, tako da eno poravnano čajno žličko prahu raztopite v 3 dl tekočine in popijete.

MSM + vitamin C ima specifičen okus, zato priporočamo, da ga lahko vmešate tudi v sadni ali zelenjavni sok, v smuti ali pa mešanici z vodo dodate žlico medu. Pripravljeni napitek vas bo prijetno osvežil.