Vsi produkti

MSM + beauty minerals

MSM + beauty minerals je odlična izbira za vse, ki želite ohraniti mladosten videz kože ter poskrbeti za lepe nohte in lase, a se izogibate kolagenu in drugim prehranskim dopolnilom živalskega izvora.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: nega kože , lasje , nohti
Oblika izdelka: prah
Pakiranje izdelka: pločevinka; neto količina: 180 g
14,99 EUR
DODAJ V

Veganska rešitev za lepo kožo, lase in nohte

MSM + beauty minerals je odlična izbira za vse, ki želite ohraniti mladosten videz kože ter poskrbeti za zdrave in lepe nohte ter lase, a se izogibate kolagenu in drugim prehranskim dopolnilom živalskega izvora.

MSM, ki mu rečemo kar mineral lepote, je v resnici organski vir žvepla (metil sulfonil metan). Žveplo je tretji najpogostejši mineral v človeškem telesu, ki pa ga s prehrano pogosto ne zaužijemo dovolj. V Medexovem prehranskem dopolnilu MSM + beauty minerals najdete patentirano obliko OptiMSM®, najčistejši MSM na trgu,  obogaten še z drugimi ključnimi minerali lepote – selenom, cinkom, bakrom in silicijem – ter vitaminom C.
 

Medexov MSM z minerali lepote in vitaminom C je ustvarjen za vse, ki:

 • bi radi s 100 % veganskim izdelkom brez glutena, polnil, umetnih arom in sladil poskrbeli za izboljšanje čvrstosti, elastičnosti in hidracije kože
 • vas motijo globoke gube na obrazu
 • želite odpraviti neenakomerno obarvanost kože in nadležne lise
 • ste naveličani krhkih ali lomljivih nohtov in želite močne in lepe nohte, ki bodo pravi okras vaših rok
 • bi radi nekaj narediti s svojimi redkimi, lomljivimi in razcepljenimi lasmi, da bodo končno zasijali in si boste lažje oblikovali pričesko po želji
 

Popolna kombinacija s klinično potrjenimi sestavinami in ANTI-AGE učinkom

 • Najčistejši MSM na trgu, patentirani OptiMSM®,  je visokokakovostna, prečiščena ter biorazpoložljiva organska oblika žvepla, pridobljena s posebnim tehnološkim postopkom destilacije. Klinično dokazano prispeva k manjšanju gub, izboljšanju čvrstosti in elastičnosti ter hidraciji kože.
 • Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože.
 • Selen in cink prispevata k ohranjanju zdravih nohtov in las ter imata vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
 • Cink prispeva k ohranjanju zdrave kože.
 • Baker prispeva k ohranjanju normalnega vezivnega tkiva in k normalni obarvanosti kože in las.
 • Organska oblika silicija skrbi za zdravo kožo, hrustanec, kosti in vezivna tkiva. Sodeluje pri številnih biokemijskih reakcijah, zlasti pri normalni tvorbi kolagena, elastina in vezivnega tkiva.


Naravni MSM v prehranskih dopolnilih ne obstaja

Nekateri proizvajalci in trgovci res trdijo, da njihova prehranska dopolnila vsebujejo naravni MSM, vendar to ne drži. MSM se sicer nahaja v sledeh v nekaterih vrstah zelenjave, na primer v čebuli, česnu in kapusnicah ter v beljakovinsko bogatih živilih, kot so mleko, jajca, semena in oreščki. Vendar pa je količina metil sulfonil metana v naravnih virih premajhna, da bi ga iz njih črpali za prehranske namene, zato ga pridobivajo sintetično v laboratorijih.
 
V naravnih virih je MSM namreč prisoten v koncentracijah manj kot 1 µg/kg. Če bi ga pridobivali iz naravnih virov z ekstrakcijo, bi za 200 g MSM potrebovali kar 200 ton materiala! Ker je proces nastanka molekule MSM jasen, lahko ustvarijo kemijsko popolnoma enako spojino, kot jo najdemo v naravi. Na embalažah MSM-ja tako pogosto zasledimo navedbo, da gre za naravni MSM, čeprav je pridobljen sintetično.

 

MSM, pridobljen s postopkom destilacije, je edina varna in dobra izbira

Vsi MSM na trgu niso pridobljeni na enak način. Od postopka čiščenja spojine pa je odvisno, koliko zdravju škodljivih snovi bo MSM vseboval oziroma kako kakovostno bo prehransko dopolnilo.

OptiMSM® v Medexovem prehranskem dopolnilu MSM + beauty minerals je pridobljen s postopkom destilacije, ne pa kristalizacije kot večina drugih prehranskih dopolnil z MSM na trgu. Pridobivanje s kristalizacijo je sicer res cenejše, vendar pa tako pridobljeni MSM lahko vsebuje težke kovine, ki imajo lahko negativne posledice na zdravje. Zato je OptiMSM® edina varna in dobra izbira za vas

Najčistejši MSM, ki preverjeno ne vsebuje zdravju škodljivih spojin

Proces proizvodnje visokokakovostnega prečiščenega OptiMSM® poteka v ameriškem obratu, kjer se proizvaja izključno MSM. Proizvodnja vključuje večstopenjsko čiščenje z destilacijo ter laboratorijske analize, ki dodatno preverijo čistost vsake serije izdelka.
 

Raztopite ga v svojem najljubšem napitku

Priporočeno dnevno količino, ki je ena čajna žlička (3,2 g) zatopite v 1,5 dcl tekočine. Res ima nekoliko grenak okus, vendar ga lahko uspešno omilite, če prah raztopite v sveže stisnjenem sadnem ali zelenjavnem soku, smutiju ali pa dodajte žlico medu.

 

Kater MSM izbrati in kako do najboljšega rezultata


Priporočena dnevna količina:

 • Priporočena dnevna količina je ena čajna žlička (3,2 g).

Postopek priprave:
 • Prah raztopite v 1,5 dl tekočine, najbolje ob obroku.
 • Grenak okus lahko omilite s sveže stisnjenim sadnim ali zelenjavnim sokom, s smutijem, lahko dodate tudi žlico medu.

Priporočeno uživanje:
 • Za vidne učinke priporočamo redno uporabo vsaj 16 tednov. 
 • Eno pakiranje zadostuje za 56 dni uporabe.


Opozorila:

 • Osebam, alergičnim na katero izmed sestavin, uporabe ne priporočamo.
 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembno se je držati smernic zdravega načina življenja.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 • Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C. Po uporabi izdelek dobro zaprite.

Sestavine: OptiMSM® (metil sulfonil metan) v prahu, vitamin C (L- askorbinska kislina), cinkov glukonat, izvleček bambusa (Bambusa vulgaris – naravni vir silicija),
L-selenometionin, bakrov glukonat, citronska kislina, naravna aroma, sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid.

Vsebnost Priporočena dnevna količina
(1 čajna žlička = 3,2 g)
% PDV*
OptiMSM®   3 g
Vitamin C 80 mg 100
Cink 3 mg 30
Selen 27,5 μg 50
Baker 0,5 mg 50
SIlicij 20 mg

*PDV = priporočeni dnevni vnos

Priljubljeni