5 motivacijskih prijemov za uspešen skok v novo šolsko leto

5 motivacijskih prijemov za uspešen skok v novo šolsko leto

25. oktober 2022
Čas branja: 5 min
novo šolsko leto

Kot bi mignil so minile brezskrbne poletne počitnice in že je tu 1. september. Nekateri šolarji vstop v novo šolsko leto pričakujejo z nestrpnostjo, spet drugi bi najraje ponovno uvedli pouk na daljavo. Kako motivirati naše najmlajše, da nastavijo jutranjo budilko in se z veseljem vrnejo v šolske klopi?

Sledite 5 trikom, s katerimi bo vstop v letošnje šolsko leto brezskrben tako za starše kot za otroke!

1. Naj bo prvi šolski dan nekaj posebnega

Prvi šolski dan je lahko za marsikaterega šolarčka zelo stresen. Označuje konec počitnic in pričetek domačih nalog, seminarskih projektov in domačega branja. Svojemu otroku lahko začetek šole polepšate z majhnim darilom. To je lahko obisk živalskega vrta, če ima rad živali, ali pa preprosto tablica najljubše čokolade. Pomembno je, da svojemu otroku že na predvečer poveste, s čim ga boste razveselili na prvi šolski dan. Poskusite in videli boste, da bo veselje ob odhodu v šolo še malo večje!

2. Nove šolske potrebščine

Nekateri otroci so zelo ponosni na svojo novo šolsko torbo, posebno serijo barvic in pisal ali pa imajo preprosto veselje ovijati in označevati nove zvezke. To jim daje nekaj dodatnega zagona za učenje nove snovi. Dovolite jim torej, da si šolske potrebščine izberejo sami. K njihovim šolskim potrebščinam lahko dodate tudi predmete, ki jih praviloma uporabljajo starejši učenci, recimo: stekleničko za pitje vode iz pipe, da jo ima lahko ves čas pri sebi, ali pa balzam za ustnice, ki poskrbi za zaščito malčkovih ustnic. Tako se bodo zlasti mlajši učenci počutili še bolj pomembne in odrasle.

elanosol_junior

Balzam za ustnice za najmlajše.


Priporočamo: Elanosol junior, balzam za nego in zaščito nežnih otroških ustnic.Mati_ni_mle_ek_z_vitamini_in_Vitamin_D3_junior

Matični mleček z vitamini in Vitamin D3 junior.

3. Že zajtrk je lahko dogodivščina - nazdravite novemu šolskemu letu!

Jasno je, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva. Zato otroka že zgodaj naučite, da si je za zajtrk potrebno vzeti čas. Če imate možnost, se družinsko posedite za zajtrkovalno mizo in pripravite tipični slovenski zajtrk. Ne bi bili mi, če vam ne bi ob tem priporočili kruha namazanega z medom. Tekom prvih šolskih dni priporočamo tudi, da poskrbite za dobro počutje in svoj imunski sistem. Nazdravite uspešnemu dnevu z matičnim mlečkom z vitamini v steklenički. Otrokom med 3. in 10. letom starosti priporočamo uživanje Gelée royale junior, ki je prijetnega okusa in posebej prilagojen za otroke.

Priporočamo:

4. Nagradite malčkovo redoljubnost

Začetek šole je idealen trenutek, da določite določene redoljubne ukrepe. Skupaj z otroki sestavite urnik, na katerega boste vključili vse obšolske dejavnosti in domače obveznosti, kot so pospravljanje sobe, mize po kosilu ali zlaganje iz pomivalnega korita. Popoldan lahko razporedite na čas, ki je namenjen domači nalogi, domačemu branju, in čas, ki je namenjen igranju in sproščanju. Na urniku pustite nekaj prostora za podeljevanje častnih činov tistim otrokom, ki se dogovorov držijo. To lahko uvedete denimo s tipičnimi štampiljkami čebelice.

5. Ravnovesje med odgovornostjo in igro

Prav je, da šola ni edina stvar, okoli katere se vrtijo vsi pogovori in dejavnosti. Otroci se morajo igrati, prepuščati domišljiji, plezati po drevesih, skakati ristanc ali brcati žogo. Tudi kakšen dodaten YouTube posnetek zabavne risanke sem ali tja ni odveč. Naj se razvijajo v tistem, kar počnejo najraje. Priporočamo pa, da se z njimi pogovorite tudi, kako skrbeti za primerno higieno in navade, ki jim pomagajo k boljšemu počutju. Naučite jih, da si vedno po prihodu domov skrbno in pravilno umijejo roke, da kašljajo in kihajo v komolec, da pijejo dovolj vode in jejo čim več sadja in zelenjave. Za dobro počutje pa poskrbite tudi z uživanjem sirupov Multivitamin in BetaGlukan junior ali z uporabo pršila Propolis oral junior, ko grlo že malo srbi. Hkrati priporočamo tudi dodajanje Vitamina D.

Priporočamo:

  • Sirup Multivitamin junior poleg medu, ki vsebuje dragocene hranilne snovi, združuje 9 pomembnih vitaminov za otroke: A, B6, B12, C, D, niacin, tiamin, riboflavin (vitamin B2) ter pantotensko kislino.
  • Sirup BetaGlukan junior z dodanim vitaminom D za dolgoročno podporo imunskemu sistemu otrok.
  • Propolis oral junior na vodni osnovi z aplikatorjem, ki je posebno prilagojen najmlajšim, zato ne peče in je prijetnega okusa
izdelki_junior

Sirupi, Propolis in Vitamin D3 iz Medexa za brezskrben vstop v novo šolsko leto.

Sledite priporočenim trikom in naj bo vstop v letošnje šolsko leto brezskrben tako za starše kot za otroke!