Vsi produkti

Sirup Multivitamin junior (z vitaminom D)

(2 ocen)

Abeceda vitaminov v eni sami žlički. Za otroke od 3. do 14. leta starosti za vzdrževanje dnevne ravni najpomembnejših vitaminov, potrebnih za rast in razvoj. Je brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil ter je odličnega okusa. Sirup v steklenički, ki vsebuje kar 75 % medu (157 gramov medu na stekleničko).

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: imunost , živčni sistem
Oblika izdelka: sirup
Pakiranje izdelka: steklenička, 150 ml
6,99 EUR
DODAJ V

Komu je namenjen sirup Multivitamin junior? 

 • Otrokom od 3. leta dalje, ki odklanjajo sveže sadje in zelenjavo ali jih ne zaužijejo v zadostni količini.
 • Otrokom, ki so pogosto bolni.
 • Otrokom, ko nimajo apetita.
 • Otrokom za vzdrževanje potreb po vitaminih za rast in razvoj in premagovanju vsakodnevnih obveznosti.
 • Vsem z nepopolno prehrano, ki je v današnjem času zaradi preobremenjenih urnikov tako v šoli kot v popoldanskem času lahko vzrok, da otroci ne dobijo vseh potrebnih vitaminov. 
    
  

Ali vaši otroci zaužijejo dovolj sadja in zelenjave?

Zadosten vnos vitaminov in mineralov je ključen za normalen razvoj in rast naših najmlajših. Zato je pomembno, da poskrbimo za vnos vseh esencialnih vitaminov, ki pa ga je včasih zaradi hitrega tempa življenja težko doseči.
 
Pri tem na pomoč lahko priskoči okusen sirup na medeni osnovi Multivitamin junior, s katerim je vzdrževanje potreb po vitaminih za rast in razvoj preprostejše. Ker je odličnega okusa, ga otroci naravnost obožujejo in nimajo težav z jemanjem.  Z dodajanjem sirupa bodo otroci polni energije in bodo imeli dobro koncentracijo ob vsakodnevnih intelektualno-športnih obremenitvah.
 
Pri zdravem in zadovoljnem otroku se kažejo dobre kognitivne zmožnosti, večja motiviranost za igro in večja želja po raziskovanju bližnje okolice ter boljše sodelovanje v skupinskih aktivnostih.   

    

Zakaj izbrati sirup Multivitamin junior iz Medexa?     

 • Ker vsebuje kar 9 najpomembnejših vitaminov, ki jih otroci potrebujejo za rast, razvoj in dobro počutje skozi vse leto.
 • Ker je brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil.
 • Ker je na medeni osnovi in vsebuje kar 75 % medu. V eni steklenički je kar 157 gramov medu.
 • Ker vsebuje oligofruktozo, ki deluje kot prebiotik.
 • Ker vsebuje sok hruške in pomaranče, zato je odličnega okusa in ga otroci obožujejo.
   
      

Kako deluje sirup Multivitamin junior?

 • ​​Tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B12 in vitamin B6 prispevajo k delovanju živčnega sistema.
 • Vitamin B6 in vitamin B12 imata vlogo pri nastajanju rdečih krvničk.
 • Pantotenska kislina, niacin, vitamin C, riboflavin, vitamin B6 in vitamin B12 prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
 • Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti, zob in k normalni ravni kalcija v krvi.
 • Vitamin A, vitamin C, vitamin D, vitamin B6 in vitamin B12 imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.


 

Sirup, ki vsebuje kar 75 % medu

Ali ste vedeli, da sirup Multivitamin junior vsebuje kar 75 % medu? Ena steklenička sirupa tako vsebuje kar 157 g medu. Sirup je izdelan na medeni osnovi, saj med precej izboljša okus in ga zato naredi bolj aromatičnega ter prijetnejšega za uživanje. Med hkrati služi kot naravno sladilo, zato sirup ne vsebuje dodanih umetnih sladil. Poleg tega izdelek ščiti pred mikroorganizmi, kot so bakterije, plesni in kvasovke ter tako deluje kot naravni konzervans. Zaradi tega vam sirupa ni treba hraniti v hladilniku, ampak ga lahko v celotnem času odprtja hranite na sobni temperaturi.

Med sestavlja približno 200 različnih snovi, ki mu določajo okus, vonj, aromo in barvo. Ravno zaradi svoje kompleksne sestave je ta čebelji pridelek mnogo več kot samo sladilo. Bioaktivne spojine, ki ga sestavljajo, imajo številne pozitivne učinke tudi na ljudi. 
 
Sirup je hkrati obogaten še sokom hruške in pomaranče, da je okus še prijetnejši in ga otroci obožujejo. Vsebuje tudi oligofruktozo, ki je kot prebiotik.    

 
Ali otroci v Sloveniji zaužijejo dovolj vitaminov?

Otroštvo je čas otrokove pospešene rasti ter telesnega, čustvenega in umskega razvoja. Prehranski status, energijski in hranilni vnos ter prehranjevalne navade otroka so pomembni dejavniki, ki vplivajo na otrokovo zdravje in postavljajo temelje posameznikovega zdravja v odraslem obdobju. Prehranski status je tesno povezan z življenjskim slogom posameznika, ki vključuje prehranjevalne navade, telesno dejavnost ter posameznikov bioritem. Otroku je v obdobju rasti treba zagotoviti varno, pestro, mešano in varovalno prehrano, ki je po energijski in hranilni vrednosti prilagojena starosti in stopnji telesne aktivnosti.
 
V obdobju odraščanja je uravnoteženo prehranjevanje pomembno, ker otroku omogoča optimalno rast in razvoj, varuje in krepi njegovo zdravje. Hkrati preprečuje pojav kroničnih nenalezljivih bolezni, kot je sladkorna bolezen tipa II, ki postaja vse pogostejši problem že med otroki, pa tudi prekomerne ali prenizke telesne teže ter deficitarnih bolezni, kot so denimo hipovitaminoze (premalo vitaminov).
 
Projekcije Svetovne zdravstvene organizacije za leto 2030 kažejo, da bodo kronične nenalezljive bolezni postale vodilni javnozdravstveni problem v vseh državah na svetu. Podatki raziskave HBSC (2002, 2006, 2010) kažejo, da se slovenski otroci in mladostniki prav tako ne prehranjujejo zdravo. Raje posegajo po pretežno nezdravih, energijsko gostih in hranilno revnih živilih, ki so običajno bogata z odsvetovanimi maščobami in dodanimi sladkorji.
 
Uživajo premalo zelenjave in rib. Slovenski otroci in mladostniki prav tako nimajo ustreznih navad pitja, so pogosto žejni in radi posegajo po brezalkoholnih (aromatiziranih) pijačah z dodanimi sladkorji. Ob tem otroci in mladostniki zaužijejo manjše število dnevnih obrokov od priporočenega in se hkrati prehranjujejo neredno. Podatki kažejo, da med tednom vsak dan redno zajtrkuje manj kot polovica vseh mladostnikov, medtem ko jih nikoli ne zajtrkuje tretjina

Zaradi vseh omenjenih dejavnikov otroci in mladostniki ne dosegajo vedno zadostnega vnosa vitaminov in mineralov. Ob tovrstnem pomanjkanju naj na pomoč priskoči sirup Multivitamin junior, ki vsebuje 9 najpomembnejših vitaminov za otroke v obdobju rasti.

 

Kakšno vlogo imajo vitamini v sirupu?

Vitamini skupine B

Vitamini B delujejo povezano in se dopolnjujejo. Vsak ima svoje naloge, ki pa so v določenih primerih izvedljive le, če tudi drugi vitamini opravljajo svoje.

 • Vitamini B so pomembni za energijo, presnovo in živčni sistem ter za dober kognitiven razvoj otroka.
 • Dodani so pomembni vitamini B kompleksa (B1, B2, B3, B5, B6, B12).
 • Vitamin B6 in vitamin B12 imata vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri nastajanju rdečih krvničk.
 • Tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B12 in vitamin B6 prispevajo k delovanju živčnega sistema.
 • Pantotenska kislina, niacin, riboflavin, vitamin B6 in vitamin B12 prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
 • Pantotenska kislina prispeva k umskim zmogljivostim.
 • Vitamin B12 ima velik pomen pri delovanju živčnega sistema.

     
Vitamin A

Vitamin A ima vlogo pri delovanju imunskega sistema ter pri ohranjanju vida. Ima tudi vlogo tudi pri presnovi železa, ohranjanju zdravih sluznic in kože.

Tveganju za pomanjkanje vitamina A so najbolj izpostavljeni otroci s pogostimi okužbami. Otroške oči so izpostavljene večjemu tveganju kot oči odraslega človeka, ker imajo širšo zenico in manj pigmenta, poleg tega otroška očesna leča do 12. leta ne filtrira škodljivih ultravijoličnih žarkov. Otroci zlasti med šolskim letom oči dodatno obremenjujejo, če med branjem ne vzdržujejo dovolj velike razdalje do knjig in zvezkov. Predvsem pa v današnjem obdobju veliko presedijo pred ekrani, kot je priporočljivo. Zato morajo vitamin A uživati v priporočljivih količinah.


    

Vitamin D

Vitamin D prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema. V sirupu Multivitamin junior je vitamin v naravni obliki D3 (holekalciferol), ki se dobro absorbira v telo. Strokovnjaki so ugotovili, da se receptorji za vezavo vitamina D nahajajo v celicah najrazličnejših tkiv po vsem telesu, prav tako pa v večini celic imunskega sistema. Optimalne količine vitamina D v krvi so izredno pomembne za delovanje imunskega sistema.
Prav tako je vitamin D v kombinaciji z vitaminom C potreben za normalno rast in razvoj kosti otrok , saj prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob.

     
 

Vitamin C

Otroci v dobi rasti in razvoja nujno potrebujejo zadostne količine C vitamina, ker ga telo ne more samo sintetizirati. Najbogatejši vir vitamina C so živila rastlinskega izvora, denimo črni ribez, paprika, jagodičevje, brstični ohrovt, citrusi, krompir itd. Če v otrokovi prehrani ni dovolj C vitamina ali otrok zavrača sadje in zelenjavo, bogato s C vitaminom, ga je treba dodajati.

Vitamin C (oz. askorbinska kislina) je vodotopen vitamin, ki ima pomembno antioksidativno vlogo in sodeluje v številnih bioloških procesih. Vitamin C ima splošno in pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Med drugim sodeluje tudi pri tvorbi kolagena, ki je potreben za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob.

Klasična klinična bolezen pomanjkanja vitamina C pri dojenčkih je Moeller-Barlowova bolezen. Pri otrocih se bolezen izraža v motnjah rasti in tvorbe kosti, lahko pa se pojavijo pred klinični znaki. Denimo splošna utrujenost, pozneje zmanjšana storilnost in motnje v duševnem dobrem počutju ter počasnejše okrevanje po boleznih, pa tudi dovzetnost za okužbe in slabo celjenje ran.
 
Vitamin C prispeva tudi k:

 • sproščanju energije pri presnovi
 • delovanju živčnega sistema
 • normalnemu psihološkemu delovanju
 • povečuje absorpcijo železa
     
V primeru dodatnih vprašanj: nas pokličite na 080 1210, nam pišite na info@medex.si ali pa nas kontaktirajte prek Facebooka in Instagrama. Naša ekipa je tu, da vam pomaga.

     

Izdelek je na voljo tudi v naslednjih fizičnih trgovinah:

 • Drogerija DM
 • Tuš in Tuš drogerija
 • Hipermarket Mercator
 • Hipermarket Spar

   


Proizvajalec: Medex d.o.o., Linhartova 49a, 1000 LjubljanaUporabljeni viri

Calderón-Ospina CA, Nava-Mesa MO. B Vitamins in the nervous system: Current knowledge of the biochemical modes of action and synergies of thiamine, pyridoxine, and cobalamin. CNS Neurosci Ther. 2020 Jan;26(1):5-13.
 
Lindschinger M, Tatzber F, Schimetta W, et al. A Randomized Pilot Trial to Evaluate the Bioavailability of Natural versus Synthetic Vitamin B Complexes in Healthy Humans and Their Effects on Homocysteine, Oxidative Stress, and Antioxidant Levels. Oxid Med Cell Longev. 2019;2019:6082613. Published 2019 Dec 12.
 
Watanabe F. Vitamin B12 sources and bioavailability. Exp Biol Med (Maywood). 2007 Nov;232(10):1266-74
 
OPKP. 2015. Odprta platforma za klinično prehrano. Ljubljana, Inštitut Jožef Štefan: baza podatkov. http://opkp.si (januar 2015)
 
Zdrave navade predšolskih otrok. 2017 Ljubljana, NIJZ
 
https://www.prehrana.si/sestavine-zivil/vitamini/vitamin-c
 
https://www.prehrana.si/sestavine-zivil/vitamini

 

Priporočamo za uporabo od 3. leta naprej.

Navodilo za uporabo:

 • Priporočena dnevna količina je 10 ml (2 priloženi žlički po 5 ml), za otroke od 3. leta naprej.
 • Otroci naj sirup zaužijejo po jedi.
 • Pred uporabo pretresite.
 • Sirup razredčite z vodo, ga primešajte toplemu čaju, soku ali drugi tekočini.


Za en mesec redne uporabe zadostujeta:

2 pakiranji (eno pakiranje zadostuje za 15 dni redne uporabe).


Opozorila:

Osebam, alergičnim na katerokoli od sestavin, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembno se je držati smernic zdravega nacina življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Zaradi sestavin naravnega izvora lahko pride do manjših odstopanj v sestavi in videzu izdelka. Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi do 25 °C.

Med, oligofruktoza, sok pomaranče, sok hruške, vitamin C (L-askorbinska kislina), aroma, niacin (nikotinamid), pantotenska kislina (kalcijev pantotenat), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), riboflavin (vitamin B2), vitamin B12 (cianokobalamin), tiamin (vitamin B1), vitamin A (retinil palmitat), vitamin D (holekalciferol), naravne arome.
 

Vsebnost Na priporočeno dnevno količino (2 žlički = 10 ml) PDV* odrasli PDV* 3 leta PDV* 4-6 let PDV* 7-9 let PDV* 10-12 let PDV* 13-14 let
Vitamin C 21,6 mg 27 % 36 % 30,8 % 27 % 24 % 21,6 %
Niacin 6,4 mg 40 % 91,4 % 64 % 53,3 % 49,2 % 42,7 %
Pantotenska kislina 2,4 mg 40 % 60 % 60 % 48 % 48 % 40 %
Vitamin B6 0,7 mg 50 % 175 % 140 % 100 % 70 % 50 %
Riboflavin (vitamin B2) 0,6 mg 42,9 % 85,7 % 66,7 % 54,5 % 50 % 46,2 %
Vitamin B12 0,66 µg 26,4 % 66 % 44 % 36,7 % 33 % 22 %
Tiamin 0,5 mg 45,5 % 71,4 % 55,6 % 50 % 35,7 % 7,1 %
Vitamin A 400 µg 50 % 66,7 % 57,1 % 50 % 44,4 % 40 %
Vitamin D 5 µg 100 % 25 % 25 % 25 % 25 % 25 %

*PDV = priporočen dnevni vnos


Opozorila:

Osebam, alergičnim na katerokoli od sestavin, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembno se je držati smernic zdravega nacina življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Zaradi sestavin naravnega izvora lahko pride do manjših odstopanj v sestavi in videzu izdelka. Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi do 25 °C.


Vitamini:

 • Vitamin A, vitamin C, vitamin D, vitamin B6 in vitamin B12 imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.
 • Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti, zob in k normalni ravni kalcija v krvi.
 • Tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B12 in vitamin B6 prispevajo k delovanju živčnega sistema.
 • Pantotenska kislina, niacin, vitamin C, riboflavin, vitamin B6 in vitamin B12 prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
 • Vitamin B6 in vitamin B12 imata vlogo pri nastajanju rdečih krvničk.

Priljubljeni