Za sladkanje brez slabe vesti in kalorij. Eritritol je odlična izbira za vse, ki se iz kakršnega koli razloga izogibate sladkorju.
banner_eritritol2_1200x628.jpg
Naravno in brez kalorij
Eritritol je naravno sladilo v obliki drobnih kristalov, ki je pridobljeno s postopkom fermentacije. V naravi je prisoten v različnih vrstah sadja, kot so hruške, grozdje, melone in lubenice, ter v fermentiranih izdelkih, kot so sojina omaka, vino in sake.
  • odličen za kuho in peko
  • po videzu, strukturi in okusu podoben navadnemu sladkorju
  • brez energijske vrednosti
  • glikemični indeks (GI) je 0
  • brez glutena
  • brez konzervansov, barvil in umetnih arom
Sladkor in sladila Glikemični indeks (GI)
Glukozni / rižev sladkor 100
Beli kristalni sladkor 70
Rjavi sladkor 70
Melasa 70
Javorjev sirup 65
Med 60
Kokosov sladkor 35
Fruktoza, sadni sladkor 20
Agavin sirup 15
Brezovo sladilo (ksilitol) 8,5
Stevia 0
Eritritol 0
Komu je namenjen Eritritol?
Eritritol je odlična izbira za vse, ki:
  • želite omejiti ali nadomestiti uporabo običajnega belega sladkorja, sirupov in umetnih sladil
  • sledite priporočilom KETO, PALEO ali LCHF načina prehranjevanja
  • se prehranjujete vegansko ali vegetarijansko
  • pa tudi za diabetike.
Eritritol lahko uporabite za sladkanje hladnih in toplih napitkov, pripravo presnih sladic, dodate ga lahko smoothijem ali posujete po svežem sadju. Zaradi obstojnosti na visoke temperature je primeren tudi za kuhanje in peko. V kvašenem testu lahko podaljša čas in moč vzhajanja, zato priporočamo dodajanje navadnega sladkorja ali medu.

Za sladkanje brez slabe vesti in kalorij.
Spletna trgovina

Medex priporoča

Sorodni članki

Favourites