Brezplačna knjižica

Sladkorju se v današnji prehrani skoraj ne moremo izogniti. Slaščice in sladke pijače so del mnogih praznovanj, zabav in srečanj. Prinašajo nam trenutke ugodja, a se nanje hitro navadimo in nas na dolgi rok zasvojijo. Vendar pa sladkor pogosto zaužijemo tudi s hrano, v kateri ga ne pričakujemo. Skriva se v prehranskih izdelkih, saj je dodan mnogim omakam, juham, solatnim prelivom, jogurtom, kruhu in podobno.
Ko obroke pripravljamo doma in nadzorujemo vnos sladkorja v jedeh, pa lahko običajni sladkor nadomestimo z Eritritolom - sladilom naravnega izvora.

Na Eritritol prisegata tudi Sašo in Simon Šketa, brata z veliko talenti, ki v zadnjem času največ prostih trenutkov posvečata kuhanju. Sta kulinarična navdušenca in blogerja, ter avtorja portalov SKETA.si in PRESNO.si. Ustvarjata izjemno priljubljene jedi, ki so enostavne in hitro pripravljene. Njuna specialiteta so zdrave in slastne sladice, ki vam ne bodo vzele celega dneva za pripravo.

Tokrat smo za vas izbrali 3 recepte iz njune knjige Seksi lahke sladice. Rdeča nit knjige je lahkotnost, zato v receptih ne uporabljata bele moke in ne sladita s sladkorjem. Ker pa je sladkost vseeno pomembna, v njih uporabljata naravno sladilo Eritritol.

In kaj Simon in Sašo menita o Eritritolu? “Namesto sladkorja pogosto uporabljava Eritritol, kadar želiva zmanjšati vnos ogljikovih hidratov in energijsko vrednost jedi. Eritritol se je izkazal kot dober nadomestek sladkorja, ima soroden okus in je zamenljiv v številnih receptih. To je njegova velika prednost pred številnimi sladili.”

Zaupajte nam e-naslov in brezplačno vam bomo poslali knjižico z recepti.

Priljubljeni