Vsi produkti

Berber Argan Bio nepraženo arganovo olje, 250 ml

Berberi svetlo arganovo olje imenujejo »pravo tekoče zlato«, saj je najbolj plemenito olje v domači uporabi.

Blagovna znamka: Berber Argan
Oblika izdelka: olje
Pakiranje izdelka: steklenica 250 ml
31,90 EUR
DODAJ V

Arganovo olje je pri Berberih najbolj plemenito olje v domači uporabi, vse bolj cenjeno pa postaja tudi pri nas. Uživate ga lahko samostojno, uporablja pa se tudi v domači kuhinji in gastronomski restavraciji, kjer predstavlja bogat in okusen dodatek jedem. Med drugim je eno najpomembnejših olj za nego kože in las.

Arganovo olje iz nepraženih jedrc je pridobljeno s hladnim stiskanjem sadežev drevesa argana (Argania spinosa) v biološko čistem okolju jugozahodnega Maroka. Vsebuje več kot 80 % nenasičenih maščobnih kislin, nadomestitev nasičenih maščob z nenasičenimi maščobami v prehrani pa prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Za razliko od arganovega olja iz praženih jedrc je svetle barve in blažjega okusa.

UNESCO je leta 1998 proglasil arganovo drevo za svetovno dediščino človeštva. Poizkusite Bio nepraženo arganovo olje in se prepričajte o njegovi izjemni vrednosti.

Arganovo olje lahko uživate samostojno ali ga uporabite v kulinariki. Uporabite ga lahko kot dodatek jedem, ko so že skuhane na sopari, pražene ali pripravljene na žaru. Pri mesu ali ribah zadostuje že nekaj kapljic arganovega olja. V kombinaciji z limoninim sokom je arganovo olje izvrstno kot preliv za solate. Odličen je tudi v marinadi. Če ga kombinirate z medom in popečenim kruhom, je lahko izvrsten zajtrk.

Arganovo olje lahko uporabite tudi za nego obraza in telesa ter las.

Hraniti na sobni temperaturi.

Arganovo olje.

Priljubljeni