-20%
Vsi produkti

Bio gelée royale forte

(2 ocen)

Najmočnejši Gelée royale s kar 1500mg matičnega mlečka in vitamin C iz ekološke pridelave.

Blagovna znamka: Medex
Oblika izdelka: raztopina
Namen izdelka: imunost
Pakiranje izdelka: 10 stekleničk po 9 ml; neto količina: 90 ml
16,49 EUR 13,19 EUR
DODAJ V

Bio gelée royale forte pomaga, da telo ne omaga! S svojo »forte« močjo je najmočnejši član Medexove družine matičnih mlečkov Gelée royale.

Bio Gelée royale forte je namenjen odraslim z zelo aktivnim, močno obremenjenim življenjskim slogom.

Vse njegove sestavine so iz ekološke pridelave, saj vsebuje ekološko pridobljen matični mleček in vitamin C iz ekološko pridelane acerole, raztopljena v agavinem sirupu, prav tako iz ekološke pridelave. Agavin sirup odlikuje nizek glikemičen indeks (GI) in postaja vse bolj cenjeno živilo.

Dodatno kakovost izdelka zagotavljata vitamin C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, in standardizirana vsebnost 10 HDA (10-hidroksi-2-decenojska kislina) v matičnem mlečku. 10 HDA je nenasičena maščobna kislina, ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje kot v matičnem mlečku, in je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka.

Skrbno izbrane sestavine so shranjene v stekleničkah, ki omogočajo neposredno uporabo, natančno odmerjanje ter, za razliko od plastične embalaže, ohranjajo kakovost izdelka.
     

Izdelek je na voljo tudi v naslednjih fizičnih trgovinah:
  • DM
  • Tuš in Tuš drogerija
  • Müller
  • Hipermarket Mercator
  • Hipermarket Spar

Priporočena dnevna količina je vsebina 1 stekleničke. Zaužijte jo pred zajtrkom, samostojno ali razredčeno z vodo. Priporočamo vsakodnevno uporabo vsaj 3 mesece. Rahlo pekoč okus in usedlina na dnu stekleničke sta posledici naravnih lastnosti sestavin. Pred uporabo pretresite!

Za en mesec redne uporabe zadostujejo:
3 pakiranja (eno pakiranje zadostuje za 10 dni redne uporabe).

Opozorila:
Prekomerno uživanje izdelka lahko deluje odvajalno. Osebam, alergičnim na matični mleček, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi do 25 °C.
 

Voda, agavin sirup 40 %*, sveži matični mleček 15 %*, uprašeni sok acerole (vir vitamina C)*, eterično olje citrone.

*Iz ekološke pridelave.

Brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil.

*Kmetijstvo EU/izven EU. Kontrolira SI-EKO-003

Vsebnost Na priporočeno dnevno količino (1 steklenička = 9 ml)
Vitamin C 12 mg 15 % PDV*
10 HDA 21 mg

*PDV = priporočen dnevni vnos


Matični mleček
Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico – matico, ki skrbi za preživetje vrste. Matica je genetsko povsem enaka drugim čebelam, vendar je zaradi hranjenja zgolj z matičnim mlečkom skoraj dvakrat večja od čebel delavk, preživi kar 15 rodov čebel in je v čebeljem panju edina spolno razvita. Velja za najplodnejše bitje na planetu, saj na dan izleže tudi do 3000 jajčec, katerih skupna teža presega njeno lastno. V starem Egiptu so matični mleček uporabljali že faraoni, ki so ga imenovali »hrana bogov«, danes pa vemo, da njegova izjemnost temelji na vsebnosti edinstvene nenasičene maščobne kisline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenojska kislina), ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje. Vsebnost 10 HDA je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

Vitamin C
Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Priljubljeni