-20%
Vsi produkti

Apisirup®

(2 ocen)

Sirup, ki mu zaupate že desetletja. Z medom, materino dušico, slezom in vitaminoma A in C.

Blagovna znamka: Medex
Oblika izdelka: sirup
Namen izdelka: grlo , imunost
Pakiranje izdelka: steklenička s 140 ml sirupa
6,49 EUR 5,19 EUR
DODAJ V

Apisirup® že več desetletij ohranja svoje mesto tako med Medexovimi izdelki kot pri potrošnikih. S timijanom za zdrava dihala, propolisom, vitaminom A, ki prispeva k ohranjanju zdravih sluznic, in vitaminom C z vlogo pri delovanju imunskega sistema, bo zagotovo navdušil tudi vas.

Osnova Apisirupa® je med, ki mu v največji meri določa tudi okus. Timijan in slez, ki sodita med rastline, ki se že stoletja ohranjajo v ljudskem izročilu, pa mu dajeta aromatičen pečat.

Apisirup®je primeren tako za odrasle kot otroke, lahko ga uživate tudi zvečer in ponoči. Zaradi medu lahko že odprt izdelek uporabljate do roka, navedenega na embalaži, in ga hranite pri sobni temperaturi.

Priporočena dnevna količina je 30 ml (6 žličk po 5 ml). Zaužijte 1-2 žlički 3-krat na dan.

Za en mesec redne uporabe zadostujejo:

  • 6,5 pakiranj (eno pakiranje zadostuje za 4,5 dni redne uporabe).

Opozorila:
Osebam, alergičnim na propolis, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembno se je držati smernic zdravega načina življenja.Shranjevati nedosegljivo otrokom! Zaradi sestavin naravnega izvora so možna manjša odstopanja v sestavi in videzu izdelka.

Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi do 25 °C.

Med 91 %, tekoči izvleček sleza 3 %, tekoči izvleček timijana 2 % in 70-odstotni tekoči izvleček propolisa 0,5 %, vitamin C (L-askorbinska kislina), vitamin A (retinil palmitat). Brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil.

Hranilna vrednost* Na priporočeno dnevno količino (6 žličk = 30 ml) % PDV**
Vitamin A 240 µg 30 %
Vitamin C 12 mg 15 %
Izvleček propolisa 200 mg
od tega: bioflavonoidi (izraženi kot kavna kislina) 16 mg
od teh galangin in pinocembrin 5 mg
Izvleček sleza 25 mg
Izvleček timijana 25 mg
Med 37 g

*Hranilna vrednost temelji na analizi živila.
**PDV = priporočen dnevni vnos

Med

Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi ter je tako bogato hranilo.

Propolis

Propolis ali zadelavina je čebelji pridelek, potreben za ohranjanje zdravega čebeljega panja. Vsebuje različne rastlinske smole, ki jih čebele nabirajo na popkih in brstičih dreves, jih oplemenitijo z izločki svojih žlez ter jim dodajo vosek. Lepljivo zmes potrebujejo za popravilo satja in premaz notranjih sten panja, s čimer preprečujejo vdor vlage in vetra ter zaščitijo panj pred mikrobi. Uporabljajo ga tudi za balzamiranje večjih vsiljivcev, ki se jih ne morejo drugače znebiti. Na ta način preprečijo njihov razkroj in se tako zavarujejo pred okužbami in boleznimi. Propolis v panju tudi izhlapeva in s tem ustvarja naravno zaščito, ki omogoča zdrav razvoj in življenje čebeljih družin. Glavne učinkovine propolisa so bioflavonoidi, rastlinska barvila, ki rastline ščitijo pred mikroorganizmi. Prav vsebnost bioflavonoidov določa kakovost propolisa, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

Timijan (Thymus vulgaris)

Timijan ali materina dušica je znan že stoletja in je ena najbolj razširjenih in priljubljenih začimb. Kot vsestransko uporabnega so ga v Sredozemlju gojili že Egipčani in Grki. Je trajnica z značilnim ostrim vonjem.

Slez (Althaea officinalis)

Slez je od nekdaj cenjena užitna rastlina, ki so jo že v srednjem veku pogosto sadili na vrtovih. Sodi med medonosne rastline, saj zaradi svoje nezahtevnosti zanesljivo in dolgo cveti.

Vitamini
Vitamin A prispeva k ohranjanju zdravih sluznic.

Vitamin A in vitamin C imata vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Priljubljeni