Vsi produkti

Propolis defense na alkoholni osnovi, APF® 50, s kapalko

Propolis defense je tinktura propolisa na alkoholni osnovi s standardizirano visoko vsebnostjo flavonoidov. Za blaženje bolečega grla in žrela, za zaščito ustne sluznice, zob in dlesni, za vse, ki želite okrepiti imunski sistem in zaščititi sluznico prebavnega trakta.

100 % naraven, brez konzervansov. Eno pakiranje zadostuje za 30 dni.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: grlo , imunost , prebava , zobje
Oblika izdelka: tekočina
Pakiranje izdelka: Tinktura, 30 ml. Eno pakiranje izdelka zadostuje za 30 dni redne uporabe.
12,90 EUR
DODAJ V

Komu je namenjen Propolis defense, alkoholna tinktura?

Propolis defense, alkoholna tinktura je namenjen odraslim:
 • Za blaženje bolečega grla in žrela
 • Za zaščito ustne sluznice, pri aftah in vnetjih ustne votline in dlesni.
 • Za preventivo proti kariesu in zobnim oblogam.
 • Za krepitev imunskega sistema.
 • Za zaščito sluznice prebavnega trakta.


   
        

     

Imate težave z bolečim grlom?

Čebele propolis izdelujejo iz rastlinskih smol, ki so bogate z antimikrobnimi in protivnetnimi snovmi. Uporabljajo ga za zaščito in razkuževanje panja, že tradicionalno pa ga ljudje uporabljajo tudi za blaženje težav z vnetim grlom in žrelom.

Najnovejše klinične raziskave so učinkovitost propolisa za ta namen tudi potrdile. Redni nanos propolisa v ustno votlino skrajša in lajša simptome, kot sta boleče grlo in žrelo ter hripavost1.

V času prehladov, ko je potrebno bolj zaščitno vedenje, da se česa ne nalezemo, pa je smiselno propolis jemati tudi preventivno in s tem poskrbeti za redno »razkuževanje« ustne votline.

Za ta namen priporočamo uporabo Propolis defense alkoholne tinkture 4x po 5 kapljic dnevno direktno v ustno votlino.  Za grgranje dvakrat dnevno 0,5 ml izdelka dodate v 20 ml vode in pol minute grgrajte. Raztopino potem lahko pogoltnete.
      

Imate težave z aftami?


Ustne razjede ali afte so majhne ranice, ki se občasno pojavljajo v ustih, običajno na mehkih delih ustne sluznice. Vzrok nastanka ni popolnoma znan, gre pa za vnetni imunski odziv, ki ga najverjetneje sprožijo različni dejavniki, kot je pomanjkanje vitaminov ali podhranjenost, poškodbe ustne sluznice, alergije, dehidracija, hormonska nihanja ali določene snovi v hrani. Afte so boleče in zato povzročajo neprijetnosti pri hranjenju, govorjenju ali celo požiranju. Običajno se pozdravijo najpozneje v 10 dneh, pojavljajo pa se lahko večkrat na leto. Za zdaj ni znanega zdravila, ki bi preprečevalo njihovo pojavljanje, uporabljajo se predvsem sredstva za blaženje simptomov.

Propolis defense tinkturo na alkoholni osnovi lahko uporabljate tako za akutna stanja kot za preventivno delovanje pri aftah in vnetjih ustne sluznice. Propolis s svojim protivnetnim delovanjem pripomore k zmanjšanju števila in velikosti aft, pospešeno se celijo. Hkrati pride do zmanjšane pogostosti pojavljanja2

Za uporabo v ustni votlini dvakrat dnevno dodajte 0,50 ml propolisa v približno 20 ml vode in pol minute izpirajte usta. Tekočino nato lahko pogoltnete.

    

S propolisom proti vnetju dlesni in kariesu


Vnetje dlesni nastane kot posledica zobnih oblog, kjer se razmnožujejo škodljive bakterije, ki lahko ob neukrepanju vodi tudi do hujših vnetij, kot je parodontoza. Zanjo je značilno globoko vnetje dlesni in nastanek tako imenovanih parodontoznih žepkov, kjer se razmnožujejo bakterije. Dlesni so zaradi vnetja poškodovane in odstopijo od zoba, v najhujših primerih lahko pride do izpada zob. Stanje je do določene stopnje mogoče preprečiti z ustrezno ustno higieno.
 
Zato priporočamo redno oralno uporabo propolisa, saj ima propolis antimikrobno delovanje na oralne patogene, ki so povezani s parodontozo, hkrati pa blaži vnetja in vpliva na celjenje dlesni. S svojim antimikrobnim delovanjem, ob redni uporabi, tudi zmanjšuje verjetnost nastanka kariesa3, 4, 5.

Izberite umivanje zob z dodatkom propolisa - priporočamo uporabo dvakrat dnevno, pri čemer dvakrat dnevno na zobno pasto dodamo 2 kapljici tinkture Propolis defense6
  

Naravna izbira pri krepitvi imunskega sistema


Propolis spodbuja imunski sistem že pri čebelah. Če se hranijo s cvetnim prahom, ki je pomešan s propolisom, se ob stiku s škodljivimi mikrobi pospešeno izločajo antimikrobni peptidi, zato jih čebele lahko hitreje in učinkoviteje uničijo. Propolis poveča protivnetni celični odziv in stimulira imunske celice, ki odstranjujejo viruse ter okužene celice.

Priporočamo 0,5 ml Propolis defense tinkture, dvakrat dnevno. Lahko si jo nakapljate na med ali kocko sladkorja ali pa si jo vmešate v čaj ali poljubno tekočino in zaužijete.

 

Zaščita sluznice prebavnega trakta

Naš prebavni trakt je obdan s sluznico, ki sodeluje v procesih izmenjave hranil in nas hkrati ščiti pred snovmi, ki bi lahko bile nevarne za naše telo. Sluznica se lahko zaradi stresnega načina življenja, nepravilne prehrane, ponavljajočega uživanja različnih dražečih snovi (alkohol, nekatera zdravila, alergeni itd.) ali kot posledica bakterijske okužbe stanjša in poškoduje do te mere, da so izpostavljene bolj ranljive, globje plasti stene prebavnega trakta. To lahko privede do nastanka razjed oziroma ran, ki se vnamejo in povzročajo bolečine, krvavenje in slabše delovanje prebavnega trakta.  

S svojim protivnetnim in antioksidativnim delovanjem lahko propolis pripomore k zaščiti sluznice prebavnega trakta, zato Propolis defense alkoholno tinkturo priporočamo tudi v takšnih primerih. Priporočamo 0,5 ml Propolis defense tinkture, dvakrat dnevno. Lahko si jo vmešate v čaj ali poljubno tekočino in zaužijete 30 minut pred jedjo7.


            

Zakaj izbrati Propolis defense, alkoholno tinkturo iz Medexa?

•  Najmočnejša tinktura s propolisom na trgu, z dvojno standardizacijo (standardizirana je tako surovina kot končni izdelek), vsebuje kar 50 mg flavonoidov na mililiter.
•  Ker je standardiziran z APF® faktorjem (Active Propolis Flavonoids), ki določa koncentracijo flavonoidov v izdelku.
•  Ker je zagotovljena visoka kakovost in ponovljiv učinek izdelka.
•  Ker je 100 % naraven, brez konzervansov.     

      

Kaj je propolis?


Propolis ali zadelavina je čebelji pridelek, potreben za ohranjanje zdravega čebeljega panja. Vsebuje različne rastlinske smole, ki jih čebele nabirajo na popkih in brstičih dreves, jih oplemenitijo z izločki svojih žlez ter jim dodajo vosek. Lepljivo zmes potrebujejo za popravilo satja in premaz notranjih sten panja, s čimer preprečujejo vdor vlage in vetra ter zaščitijo panj pred mikrobi. Uporabljajo ga tudi za balzamiranje večjih vsiljivcev, ki se jih ne morejo drugače znebiti. Tako preprečijo njihov razkroj in se zavarujejo pred okužbami in boleznimi. Propolis v panju tudi izhlapeva in s tem ustvarja naravno zaščito, ki omogoča zdrav razvoj in življenje čebeljih družin.

Propolis je takoj za medom najbolj znan čebelji pridelek, ki ima široko uporabo v tradicionalni ljudski medicini. Moč propolisa izvira iz njegove bogate sestave, ki vključuje rastlinske smole, vosek, eterična olja in cvetni prah. Najpomembnejša sestavina propolisa pa so bioflavonoidi - naravne snovi, ki rastline ščitijo pred mikroorganizmi.

Prav vsebnost bioflavonoidov določa kakovost propolisa, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.
     

      


    

Zakaj je Propolis defense najmočnejši propolis na trgu? 

 

Propolis defense linija se ponaša z najvišjo koncentracijo propolis bioflavonoidov iz propolisa.


    

APF = Active Propolis Flavonoids

    

Active Propolis Flavonoids je standardizacijska shema, ki smo jo razvili v Medexu in jo izvajamo v lastnih laboratorijih s priznanimi analitskimi metodami. Omogoča nam vzdrževanje nespremenjene koncentracije flavonoidov iz propolisa v izdelku, ne glede na serijo in nihanja v naravnih sestavinah. Jakost in kakovost izdelkov v liniji Propolis defense je standardizirana z APF® faktorjem (Active Propolis Flavonoids), ki določa koncentracijo flavonoidov v izdelku, dnevni odmerki pa so prilagojeni ugotovitvam kliničnih študij.

Izdelek je dvojno standardiziran, kar pomeni, da je opravljena standardizacija same surovine, potem pa je dodatno standardiziran še končni izdelek.

Tako APF® 50 na primer pomeni, da je koncentracija flavonoidov v izdelku minimalno 50 mg/ml, s čimer zagotavljamo visoko kakovost in ponovljiv učinek naših izdelkov.


   

    

Kako uporabljati Propolis defense alkoholno tinkturo?

 • Odmerite dvakrat dnevno 0,50 ml v poljubno tekočino ali nakapljajte na žlico medu ali sladkorja in zaužijte.
 • Za uporabo v ustni votlini dvakrat dnevno dodajte 0,50 ml propolisa v približno 20 ml vode, pol minute izpirajte usta. Tekočino nato lahko pogoltnete.
 • Tinkturo lahko uporabljate tudi v kombinaciji z zobno pasto, in sicer tako, da na zobno pasto dvakrat dnevno nakapljate dve kapljici tinkture.
 • Za grlo in žrelo nanesite 5 kapljic štirikrat dnevno direktno v ustno votlino.

          

Zakaj je propolis pakiran v stekleni embalaži?

Naravni izdelki sodijo v naravno embalažo, zato v Medexu izdelke iz čebeljih pridelkov polnimo v stekleno embalažo. 

Steklo nudi boljšo zaščito izdelka pred zunanjimi vplivi, saj ni prepustno za pline, zato v nasprotju z večino plastičnih embalaž dolgo ohranja okus in vonj izdelka. Steklo hkrati omogoča boljše ohranjanje antioksidativne aktivnosti naravnih sestavin v izdelku za rok trajanja. 


Ne naročate prek spleta? Propolis defense tinkturo poiščite v lekarnah!


Poleg Medexove spletne trgovine izdelek najdete še v Medex fizični trgovini na Miklošičevi 30 v Ljubljani ali v lekarnah po vsej Sloveniji.

V primeru dodatnih vprašanj: nas pokličite na 080 1210, nam pišite na info@medex.si ali pa nas kontaktirajte prek Facebooka in Instagrama. Naša ekipa je tu, da vam pomaga.

Proizvajalec: Medex d.o.o., Linhartova 49a, 1000 Ljubljana

Uporabljeni viri

1
  Esposito C, Garzarella EU, Bocchino B, D'Avino M, Caruso G, Buonomo AR, Sacchi R, Galeotti F, Tenore GC, Zaccaria V, Daglia M. A standardized polyphenol mixture extracted from poplar-type propolis for remission of symptoms of uncomplicated upper respiratory tract infection (URTI): A monocentric, randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. Phytomedicine. 2021 Jan;80:153368.

2 Tonkaboni A, Najafi S, Mehrpour S, kharazi Fard MJ. Efficacy of propolis mouth wash for treatment of recurrent aphthous stomatitis. J Craniomaxillofac Res. 2016;3(3):211-218.


3 Dehghani M, Abtahi M, Hasanzadeh N, Farahzad Z, Noori M, Noori M. Effect of Propolis mouthwash on plaque and gingival indices over fixed orthodontic patients. J Clin Exp Dent. 2019;11(3):e244-e249. Published 2019 Mar 1.

 Anauate-Netto C, Anido-Anido A, Leegoy HR, et al. Randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial on the effects of propolis and chlorhexidine mouthrinses on gingivitis. Braz Dent Sci. 2014;17(1):11-15.

5 Peycheva, S., Apostolova, E., Gardjeva, P. et al. Effect of Bulgarian propolis on the oral microflora in adolescents with plaque-induced gingivitis. Rev. Bras. Farmacogn. 29, 271–277 (2019)

Piekarz T, Mertas A, Wiatrak K, et al. The Influence of Toothpaste Containing Australian Melaleuca alternifolia Oil and Ethanolic Extract of Polish Propolis on Oral Hygiene and Microbiome in Patients Requiring Conservative Procedures. Molecules. 2017;22(11):1957. Published 2017 Nov 13.

7 Ruiz-Hurtado, P.A.; Garduño-Siciliano, L.; Domínguez-Verano, P.; Balderas-Cordero, D.; Gorgua-Jiménez, G.; Canales-Álvarez, O.; Canales-Martínez, M.M.; Rodríguez-Monroy, M.A. Propolis and Its Gastroprotective Effects on NSAID-Induced Gastric Ulcer Disease: A Systematic Review. Nutrients 2021

Priporočena dnevna količina:
Priporočen dnevni odmerek za odrasle in mladostnike 12+ je 1 ml.

Odmerite 2 x dnevno 0,50 ml v poljubno tekočino ali nakapljajte na žlico medu ali sladkorja in zaužijte.

Za uporabo v ustni votlini 2-krat dnevno dodajte 0,50 ml raztopine propolisa v približno 20 ml vode, pol minute izpirajte usta in nato lahko pogoltnite.

Opozorilo:
 • Izdelek vsebuje etanol, zato ni primeren za otroke, mlajše od 12 let, nosečnice in doječe matere.
 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Pomembno se je držati smernic zdravega načina življenja.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 • Shranjujte v temnem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Sestavine:
Etanol, prečiščen suhi izvleček propolisa, voda.
 

Vsebnost V dnevnem odmerku (1 ml)
Flavonoidi iz propolisa 50 mg

Priljubljeni