Prave beljakovine za na strmine

Beljakovinske ploščice in kroglice iz Medexa so učinkovit, hiter in slasten sopotnik za športne zmage.

Beljakovine prispevajo k ohranjanju zdravih kosti, vzdrževanju mišične mase ter regeneraciji in rasti vseh ostalih telesnih tkiv, zato so pomemben sestavni del prehrane ob športnih aktivnostih vseh vrst.

Protein bars
Beljakovinske ploščice
Okusi: cheesecake, čokolada & med & pomaranča, banana & čokolada & krispiji & med
  • visoka vsebnost beljakovin
  • nizka vsebnost sladkorjev
  • brez konzervansov
Preizkusi
 
Crunchy protein bars
Hrustljave beljakovinske ploščice
Okusi s krispiji: pomaranča & temna čokolada, limona & bela čokolada, češnja & jogurt & bela čokolada
  • visoka vsebnost beljakovin
  • nizka vsebnost sladkorjev
  • brez konzervansov
Preizkusi
 
Protein bites
Beljakovinske kroglice
Okusi s hrustljavo sojo: bela čokolada & vanilija, mlečna čokolada
 
  • vir prehranskih beljakovin
  • visoka vsebnost beljakovin
  • brez glutena
Preizkusi
 

Beljakovine so temelj našega telesa

Beljakovine so ključnega pomena za naše telo, saj sestavljajo vsa tkiva in organe v našem telesu ter prispevajo k ohranjanju zdravih kosti in vzdrževanju mišične mase. Telo jih potrebuje za številne procese, tudi za celično presnovo, delovanje hormonov in imunski odziv oziroma obrambo telesa. Gradniki beljakovin – aminokisline – se delijo na esencialne in neesencialne. Slednje lahko organizem tvori sam, esencialne pa moramo zaužiti s hrano.

Beljakovine živalskega izvora, ki so v mesu, mlečnih izdelkih in jajcih, veljajo za popoln vir beljakovin, ker vsebujejo vse esencialne aminokisline, ki jih telo potrebuje za pravilno delovanje. Za najboljše veljajo sirotkine beljakovine, saj imajo najvišjo biološko vrednost, se hitro prebavljajo in presnavljajo. V beljakovinskih ploščicah iz Medexa zato prevladujejo mlečne beljakovine, v njih je malo sladkorjev in so brez konzervansov.

Preberi več  Najboljši obrok za mišice ob telesni aktivnosti

Ob športnih aktivnostih se potreba po beljakovinah v telesu poveča, saj beljakovine v mišicah pomagajo pri uspešni regeneraciji po telesnih naporih. Tako morajo za večji vnos beljakovin poskrbeti predvsem športniki, posamezniki, pri katerih večji del dnevne prehrane sestavljajo ogljikovi hidrati in maščobe, ter vsi, ki začenjajo izgubljati mišično maso. Se sprašujete, koliko beljakovin naj bi potem naše telo potrebovalo?
 
Priporočen dnevni vnos beljakovin na kg telesne teže
                   za odrasle            0,8 g
                   za športnike            1-2 g

Za nekatere so športne aktivnosti del profesionalnega vsakdana, drugi jim namenjajo dragocene ure prostega časa na svežem zimskem zraku. Ne glede na to, ali se po belih strminah spuščamo s tekmovalnim ali rekreativnim duhom, vsi pri tem uporabljamo mišice, ki delujejo z večjo ali manjšo intenziteto.

Poišči #MedexLife namige za aktivno življenje


Hiter in slasten sopotnik za športne zmage!
  


Zakaj so Medexove beljakovine prave za na strmine?

Po telesni aktivnosti si torej privoščimo beljakovinsko bogat obrok. Mlečni izdelki, meso in stročnice so odlični viri beljakovin, a telo potrebuje kar nekaj časa, da beljakovine posrka iz živil in jih pošlje v krvni obtok. Za hiter vnos beljakovin poskrbite z beljakovinskimi ploščicami, ki vsebujejo izolat sojinih beljakovin ter mlečne beljakovine v takšni obliki, da jih telo lažje in hitreje presnavlja.

Beljakovinski izdelki iz Medexa so primeren sopotnik na belih strminah, ker poskrbijo za hiter vnos beljakovin med in po športni aktivnosti. Beljakovinske ploščice odlikuje visoka vsebnost beljakovin in nizka vsebnost sladkorjev. So brez konzervansov, aspartama, acesulfama in saharina in tako predstavljajo beljakovinsko bogat in kakovosten športni prigrizek. Ploščice so namenjene predvsem rekreativnim in profesionalnim športnikom, ki imajo povečane potrebe po beljakovinah ali pa si preprosto želijo beljakovinsko bogat prigrizek na belih strminah. Primerne so med in ob športnih vadbah in drugih športnih aktivnostih. Navsezadnje pa so beljakovinske ploščice iz Medexa tudi učinkovit prigrizek na različnih strminah, s katerimi se srečujemo tekom našega vsakdana – s smučmi ali brez njih.

Preizkusi okuse

Spletna trgovina

Medex priporoča

Priljubljeni