Čebelam prijazen svet

Postali ponosni generalni sponzor Čebelarskega muzeja v Radovljici

Datum :21.05.2021

Postali smo ponosni generalni sponzor Čebelarskega muzeja v Radovljici, ki je odprl vrata nove stalne razstave z naslovom »Živeti skupaj. O čebeli in človeku.« Projekt podpiramo kot partner, ki se zaveda pomena trajnostnega razvoja in mu ni vseeno za našo prihodnost in prihodnost avtohtone kranjske čebele.

  Čebelarski muzej Radovljica - razstava Medex


Interdisciplinarna razstava


Nova razstava je zasnovana celostno in interdisciplinarno. Sloni na treh stebrih – dediščini, doživetju in izobraževanju. Slovenci imamo več stoletij dolgo čebelarsko tradicijo, na kateri temeljijo vsa znanja in spoznanja povezana s sodobnim čebelarstvom na Slovenskem.
 
 

Medex povezan z razvojem čebelarstva v Sloveniji


Medex ima z dolgo in navdihujočo tradicijo, ki sega v leto 1954, v okviru razstave prav poseben prostor, kjer se predstavi skozi zgodovino, dosežke in priljubljene izdelke na osnovi čebeljih pridelkov. Kot pionir apiterapije je že od vsega začetka tesno povezan z razvojem čebelarstva, spodbuja širšo uporabo čebeljih pridelkov in s tem širi zavedanje o pomenu čebel za okolje in človeka. Je vodilni v raziskovanju temeljnega znanja o čebeljih pridelkih in razvoju inovativnih aplikativnih rešitev za njihovo uporabo v prehranskih dopolnilih.

Več o Čebelam prijaznem svetu
 

Čebelarski muzej Radovljica - razstava Medex
 

Vabljeni na ogled razstave


Čebelarski muzej v Radovljici je v zadnjega pol leta dobil povsem novo podobo. Muzeji radovljiške občine so prenovili prostore muzeja in postavili novo stalno razstavo Živeti skupaj - O čebeli in človeku, ki so jo v petek, 21. maja, tudi uradno odprli. Predsednik republike Borut Pahor je kot slavnostni govornik ob tem poudaril pomen trajnostnega razvoja. Tudi mi vas lepo vabimo na ogled. Odpiralne čase muzeja lahko preverite s klikom na spodnji gumb.

Kdaj lahko obiščem muzej
 
Čebelarski muzej Radovljica

Arhiv novic

Priljubljeni