Natečaj »Deluj eko - ohrani čebelo in smreko«

Podelili smo glavno nagrado za najboljši trajnostni projekt

Datum :06.02.2018

V barvitem okolju Vrtca Manka Golarja iz Gornje Radgone smo v sodelovanju s podjetjem Hofer otrokom in mentoricama predali nagrado za trajnostni projekt, ki je nadgradil okraševanje smreke iz lepenke. Otroci vrtca bodo s pomočjo 1000 € denarne nagrade razvili učno pot »Zelenih nog naokrog«.
V sklopu natečaja »Deluj eko - ohrani čebelo in smreko« so slovenski otroci okrasili kar 832 smrek iz lepenke, izbrane tri skupine so bile že nagrajene z medenimi paketi, spomladi pa jih čaka še obisk upravnih stavb Medex in Hofer z ogledom raziskovalnega čebelnjaka. Poleg prazničnega okraševanja so bili otroci tudi letos povabljeni, da oblikujejo ali predlagajo trajnostni projekt, ki jim je še posebej zanimiv. Izbran je bil projekt Vrtca Manka Golarja iz Gornje Radgone, ki bo z doniranimi sredstvi postavil učno pot na prostem.
 
Zmagovalni projekt »Učna pot - Zelenih nog naokrog« se bo nahajal v neposredni bližini vrtca ter Doma starejših občanov Gornja Radgona. Pot se bo pričela v parku, se nadaljevala ob nasipu reke Mure, vse do gozda ob Lisjakovi strugi, kjer se nahaja tudi čebelnjak. Projekt bo tako poudarjal pomen odgovornega ravnanja do okolja, hkrati pa spodbujal k zdravemu načinu življenja. Na učni poti bodo s tem namenom postavili informativne table s poučnimi vsebinami. Otroci in tudi ostali občani se bodo tako med sprehodom v parku razgibali, hkrati pa opazovali in spoznavali naravo. Ob strugi reke Mure bodo spoznavali reko in rastlinje, pot pa zaključili pri čebelnjaku, kjer bodo poleg čebel lahko opazovali tudi druge živali. Projekt bo dobrodošel tako za vrtčevske otroke, kot tudi ostale občane, ki se bodo sprehajali po omenjeni učni poti. 
 
Mentorici Tanja Krajnc in Hermina Holer iz Vrtca Manka Golarja sta ob tej priložnosti dejali: »V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona smo veseli, da je bil izbran ravno naš predlog za trajnostni projekt, o katerem v našem vrtcu razmišljamo že nekaj časa. Finančna sredstva, ki smo jih prejeli, nam bodo v veliko pomoč pri uresničevanju Učne poti: Zelenih nog naokrog. S projektom želimo predvsem naučiti otroke odgovornega ravnanja v okolju in zdravega načina življenja, obenem pa povezati različne generacije pri skupni skrbi za zdravje in naravo.«
 
Otroci vrtca Manka Golarja, ki je med drugim prvi energetsko varčni vrtec v Sloveniji, so svojo ustvarjalnost dokazali tudi na uradni predaji darilnega bona. Otroci so namreč s pesmimi in plesom pričarali pravo predstavo, ki je bila dodatno potrdilo, da otrokom in njihovima mentoricama zagotovo ne manjka energije. Učna pot naj bi bila po trenutnih načrtih vrtca zaključena še letošnje leto.
 
Več o projektu si lahko preberete na: https://www.eko-smreka.si/
 

Arhiv novic

Priljubljeni