Zlata bonitetna odličnost AAA

Medex je prejel certifikat Zlata bonitetna odličnost

Datum :05.03.2018

Družba Medex je 26. 2. 2018 prejela certifikat Zlata bonitetna odličnost. Certifikat, ki ga podeljuje bonitetna hiša Bisnode, prejmejo podjetja, ki imajo najvišjo boniteto odličnosti AAA kar tri leta zapored. Družba Medex se tako uvršča v sam vrh odličnosti slovenskega gospodarstva in potrjuje svojo zanesljivost v odnosu do poslovnih partnerjev.
Nagrado sta v imenu družbe Medex d.o.o. prevzeli Aleša Mižigoj, direktorica, in Marija Studen Pesjak, direktorica financ, računovodstva in kontrolinga. V Sloveniji je letos tretje  leto zapored potekalo certificiranje podjetij, ki dosegajo Zlato bonitetno odličnost. Družba Medex se je s prejemom certifikata Zlata bonitetna odličnost AAA uvrstila med 1,6 odstotka najboljših gospodarskih družb v državi. V dejavnosti »Proizvodnja drugih prehrambenih izdelkov«, v katero spada tudi družba Medex, le 2 podjetji dosegata mednarodno priznan standard zlate bonitetne odličnosti.  Standard Zlate bonitetne odličnosti AAA v Sloveniji sicer dosega 2.648 od registriranih 167.703 podjetij.
 
Certifikat Zlata bonitetna odličnost podeljuje bonitetna hiša Bisnode, ki ima večletno tradicijo podeljevanja certifikatov bonitetne odličnosti v 12 evropskih državah. Gre za oceno, s katero bonitetne hiše na osnovi različnih kriterijev ocenjujejo boniteto podjetja skozi daljše obdobje. Med drugim k oceni prispevajo plačilna sposobnost, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem.
 
Podjetja, ki so prejemniki certifikata, svojo odličnost izkazujejo preko računovodskih izkazov in drugih dinamičnih kazalnikov tri leta zapored. Tako podjetje predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z deležniki, kot so dobavitelji, kupci, zavarovalnice, banke in drugi poslovni partnerji. Hkrati prejem certifikata Zlate bonitetne odličnosti napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih.
 

V Medexu smo ponosni na prejem certifikata, saj je še en dokaz, da smo zanesljiv, odgovoren in zaupanja vreden poslovni partner.

Arhiv novic

Priljubljeni