Utrinek s Festivala kave

Kavo z medom, prosim!

Datum :18.03.2019

Projekt »Pijmo kavo in čaj z medom« je bil med 15. in 17. marcem predstavljen na Festivalu kave v okviru Celjskega sejma in na največjem strokovnem čebelarskem dogodku ApiSlovenija. Povezali smo se s ponudniki kave v največji kavarni v Sloveniji, tako imenovanem Kavnem mestu, in kot posebno sladilo ponudili med.
 

V okviru otvoritve festivala kave se je odvila okrogla miza, na kateri je ob boku g. Boštjana Noča, predsednika Čebelarske zveze Slovenije, mag. Roberta Otorepca, izvršnega direktorja družbe Celjski sejem in g. Boštjana Romiha, televizijskega in radijskega voditelja ter velikega ljubitelja kave in medu, sodelovala tudi naša vodja marketinga, ga. Inesa Grobler. Razglabljali so o vzrokih za aktivno spodbujanja uporabe čebeljih pridelkov v naši prehrani. Le-ti namreč lahko v hitrem tempu sodobnega življenja izredno pripomorejo k človekovemu dobremu počutju in zdravju.

"Pomembno je mlade osveščati o zdravi prehrani ter jim pokazati, kako kakovostno živilo je med."

Osrednje novinarske konference ob otvoritvi dogodka ApiSlovenija se je udeležila tudi direktorica Medexa, ga. Aleša Mižigoj. Ga. Mižigoj je izpostavila zlasti pomembnost osveščanja mladih o zdravi prehrani ter prizadevanja za to, da bi le-ti prepoznali med kot izredno kakovostno živilo za njihov vsakdan. Zato so iniciative, ki obogatijo naše vsakodnevne navade, kot je pitje kave, izrednega pomena za dosego teh ciljev. Pogovor je potekal v širokem krogu partnerjev projekta »Pijmo kavo in čaj s slovenskim medom«, in skupaj z g. Nočem, evropskim poslancem g. Lojzetom Peterletom, svetovalko za zdravo prehrano go. Marijo Merljak, ministrico za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandro Pivec in g. Otorepcem.

Vabimo vas, da tudi vi sodelujete in širite zavest o blagodejnih učinkih medu in posebnih izkušnjah pitja kave s preprostim stavkom: »Kavo z medom, prosim!«.
 

Arhiv novic

Priljubljeni