Certificirana organska kozmetika

Cosmos organic certifikat za naš Bio Elanosol Care

Datum :03.04.2019


Foto: Aleksandar Domitrica


V podjetju Medex smo ponosni prejemniki Cosmos certifikata za organsko kozmetiko, s katerim je bila nagrajen naš balzam za ustnice Bio Elanosol Care, ki vsebuje vsaj 95% organskih sestavin. Naši elanosoli so na voljo v petih različicah in negujejo z naravnimi učinkovinami kot so naravni čebelji vosek, med, olje rakitovca, propolis, eterično olje čajevca, eterično olje sivke ali vitamin E.
 

Preizkusi elanosole

Cosmos je mednarodni standard za naravno in ekološko kozmetiko. Njegovo ime je sestavljeno iz okrajšav angleških besed COSMetic Organic Standard. Zahteve standarda opredeljujejo dovoljene sestavine kozmetičnega izdelka  in embalaže, pri čemer se upošteva celosten vpliv izdelka na človeka in okolje. Cosmos opredeljuje zahteve za naravno kozmetiko in za ekološko kozmetiko. Izdelki z oznako Cosmos Organic, ki ga je prejel naš elanosol, morajo biti izdelani iz najmanj 95%  rastlinskih sestavin ekološkega porekla, ki morajo hkrati predstavljati najmanj 20% celotne teže. Preberite si več o certifikatu.
 

Foto: Aleksandar Domitrica

Certifikat podeljuje Bureau Veritas Slovenija. Družba Bureau Veritas, ustanovljena leta 1828, je v svetovnem merilu vodilni ponudnik storitev na področju certificiranja, preskušanja in kontrol, ki nagrajuje učinkovitost in uspešnost organizacij ter spodbuja njihov trajnostni razvoj. Tako je direktorici Medexa ge. Aleši Mižigoj certifikat predal g. Tomaž Verbnik, direktor Bureau Veritas Slovenija.
 

Naši elanosoli so na voljo v petih različicah, ki negujejo z naravnimi učinkovinami.

Hkrati se zahvaljujemo vam, našim zvestim kupcem, za zaupanje in pozitivne odzive na naše izdelke. Vaše mnenje nam veliko pomeni! Trudimo se razvijati trajnostno naravnane izdelke, ki imajo pozitiven vpliv tako na človeka kot tudi na okolje.
 


 

Arhiv novic

Priljubljeni