Čas je za čiščenje telesa

Čas je za čiščenje telesa

17. november 2022
Čas branja: 3 min
čiščenje telesa

Se boste v naslednjih tednih tudi vi čemu odpovedali? V Medexu predlagamo, da si privoščite čiščenje, ki vas bo pred pomladjo prerodilo in vam zagotovilo novih moči. Očistite svoje telo!

Izkoristite neverjetno moč svojega telesa

Predstavljajte si 11 steklenic soka. Približno toliko predelane hrane in tekočin dnevno potuje prek našega prebavnega sistema, z njimi pa po nekaterih ocenah po telesu kroži tudi več sto toksinov. Telo pa kljub temu v glavnem nemoteno opravlja svoje naloge. To mu omogoča lasten razstrupljevalni sistem, v katerem igrajo ključne vloge ledvica, prebavni trakt in jetra.

A hiter in vse bolj stresen tempo življenja, krajšanje časa, preživetega na svežem zraku, pogosto nepravilno kombiniranje zaužite hrane in neustrezno časovno razporejanje obrokov vse bolj otežujejo delo tudi v osnovi še tako zmogljivemu telesnemu sistemu. Zato je prav, da ga vsaj enkrat, še bolje pa nekajkrat letno razbremenite. To najbolje naredite z  nekajtedenskim uživanjem pretežno rastlinske hrane brez sladkorja, mesa, mlečnih izdelkov in glutena.

Detox z izvlečki breze, rmana in pegastega badlja

Za lažji začetek razstrupljanja in njegovo celovito izvedbo si lahko pomagate tudi s prehranskimi dopolnili. Ta so lahko v obliki kapsul z naravnimi rastlinskimi izvlečki, ki prispevajo k delovanju čistilnega sistema v telesu, torej jeter, ledvic in prebavnega trakta. Rastline s takim učinkovanjem so breza, rman in pegasti badelj. V Medexu smo zato za prehransko dopolnilo Detox izbrali prav te in vsem, ki se zavedate pomena razstrupljanja, ponudili 30-dnevno popolno čiščenje telesa.

  • Rman pomaga pri normalni funkciji prebavnega trakta.
  • Breza vpliva na normalno izločevalno funkcijo ledvic.
  • Pegasti badelj prispeva k razstrupljevalni funkciji jeter.

Postopno do želenega rezultata

Prav zaradi prve sveže zelenjave, ki vsebuje največ dragocenih hranil, je pomlad najprimernejši čas za razstrupljanje. A po obdobju zime, ko je telo potrebovalo močnejša hranila, se je razstrupljanja bolje lotiti postopoma.

Hitra popolna sprememba prehranjevanja lahko na začetku razstrupljanja povzroči nekaj neprijetnih učinkov, kot so glavobol, omotičnost, padec energije …

Temu je prilagojeno tudi stopenjsko uživanje kapsul Detox:

  • prvih 10 dni po 1 na dan,
  • naslednjih 10 po 2 in
  • zadnjih 10 dni po 3 kapsule dnevno.

Ker je odvajanje nepotrebnih snovi ključen del čiščenja telesa, mu med čiščenjem zagotovite še zadostno količino vode. Zanjo ne pravimo zaman, da je vir življenja.

Začnite letošnje spomladansko čiščenje pri svojem telesu in pripeljite življenjsko energijo v svoj dom še preden boste na stežaj odprli vsa njegova okna.