7 znakov, da tvoja raven kolagena upada

7 znakov, da tvoja raven kolagena upada

02. november 2022
Čas branja: 3 min
kolagen v prahu

Nikinih 7 znakov, ki kažejo na upad kolagena

Če se pojavijo smejalne gubice na vašem obrazu, to še ne pomeni, da je raven kolagena kritična. V kolikor pa se prepoznate v treh izmed spodnjih točk, Nika svetuje, da začnete razmišljati o spodbujanju tvorbe lastnega kolagena. Sama je hudomušno priznala, da je kolagen začela spoznavati, ko je zamenjala višino dioptrije na lečah in tako izostrila svoj vid. Da bi vi lahko znake opazili prej, je pripravila kratek seznam sedmih očitnih znakov, ki kažejo na upadanje kolagena v vašem telesu:

  1. pojav gub in upadanje kože,
  2. pojav celulita in strij,
  3. krhke nohte in slabe lase,
  4. bolečine v sklepih in kosteh,
  5. starostno daljnovidnost,
  6. upočasnjeno pridobivanje mišičnega tonusa in slabšo vzdržljivost kljub telesni dejavnosti,
  7. hormonske težave.
»Če poznaš svoje želje, prava izbira ni težka.«

Klinično učinkoviti kolageni

Na spletu najdemo veliko načinov za aktivno spodbujanje tvorbe lastnega kolagena. Nika pa prisega na prehranska dopolnila v obliki hidroliziranega kolagena, ki so klinično dokazani.

Kateri kolagen vam je pisan na kožo?

Nika je že tretje leto zaprisežena uporabnica našega Kolagenlifta v fiolah, s pomočjo katerih kolagen zaužijete v obliki raztopine. Za svojo izbiro navaja več razlogov – od sestave raztopine, njenega okusa in drugih osebnih preferenc praktične narave. Več o njeni izbiri si lahko preberete na v njenem preteklem blog zapisu o mitih in resnicah o kolagenu.

Vsekakor pa je najbolj pomembno, da spoznate, kaj najbolje ustreza vam samim. Izbira kolagena je ključna zato, da bodo učinki vidni tam, kjer jih potrebujete. »Če poznaš svoje želje, prava izbira ni težka,« zatrjuje Nika. Mi se z njo strinjamo.
Vse Medexove kolagene lahko spoznaš v njenem zapisu ali pa v naši spletni trgovini.

nika_veger_kolagen
Kolageni v priročnem pakiranju.

Nikin favorit - Kolagenlift v steklenički.

Povzeto po zapisu Nike Veger.
Fotografije: Nika Veger