Lara Komar zaupa Kolagenu iz Medexa

"Da se vživim v vlogo, se zanašam na svoj navdih. Svoj mladosten videz pa zaupam Kolagenu iz Medexa."

Z vami že 10 let! Kolagen iz Medexa. 


Kolagenlift

Kolagen, hialuronska kislina in niacin za mladostno kožo.
+ Izboljša čvrstost in elastičnost kože.
+ Zmanjšuje gube. 

Kolagenlift v prahu

Kolagen, hialuronska kislina in vitamin C za mladostno kožo.
+ Izboljša čvrstost in elastičnost kože.
+ Zmanjšuje gube. 

Kolagen v prahu

100 % hidrolizirani kolagen za močne lase in nohte
+ Poskrbi za bujnejše lase ter lepe in močne nohte.
 

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v človeškem telesu in sodi med strukturne proteine s funkcijo dajanja opore in oblike. V telesu je kar 28 različnih vrst kolagena, ki predstavljajo 30 % vseh beljakovin. Kolagen je pomemben gradnik kože, mišic, sklepnega hrustanca in vseh vezivnih tkiv.


Kolagen in njegova vloga v telesu

Kolagen izhaja iz grške besede »kólla«, ki pomeni lepilo, in pripone »gen«, ki pomeni ustvariti. Kolagen predstavlja kar 30 % vseh beljakovin v telesu in je tako najbolj zastopana beljakovina v človeškem telesu. V našem telesu je več kot 28 različnih vrst kolagena. Kolagenska vlakna so glavni gradniki medceličnega prostora vezivnih tkiv, s čimer dajejo celicam oporo in skrbijo za stabilnost tkiva. Kolagen je prisoten v koži, hrustancu, kosteh, mišicah in kitah ter v vsem vezivnem tkivu.

Naše telo kolagen proizvaja samo, vendar se po 20. letu starosti proces nastajanja kolagena v telesu upočasni. To najprej opazimo na koži, ki postaja suha in upadla, pojavijo se gube, nohti postanejo krhki in lomljivi, lasje pa tanjši. Upad kolagena v telesu se odraža tudi v oteženem gibanju, saj se zmanjšuje količina kolagena v sklepnem hrustancu in kitah ter tudi v mišičnih vlaknih, ki postajajo vedno manj prožna, mišična masa pa začne upadati. Ker ima kolagen v našem telesu zelo pomembno vlogo, je zelo zaželena sestavina tako kozmetičnih izdelkov kot tudi prehranskih dopolnil.

Preberi več 


Larina izbira
Lara Komar svoj mladosten videz zaupa Kolagenu iz Medexa

Kolagen v prahu + 33 % gratis
Posebno pakiranje ob 10-letnici izdelka
Spletna trgovina

Medex priporoča

Priljubljeni