Vsi produkti

Gelée royale, sveži matični mleček, 30g

(1 ocena)

100% sveži matični mleček v steklenem kozarčku

Blagovna znamka: Medex
Oblika izdelka: gosta tekočina
Namen izdelka: imunost
Pakiranje izdelka: steklen kozarec; neto količina: 30 g
27,80 EUR
DODAJ V

100% sveži matični mleček Gelée royale v 30g kozarčku.
 

Matični mleček – kraljevska hrana
Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Njegovo moč so poznali že v starem Egiptu. Takrat so ga uporabljali le faraoni, saj je bila to t. i. ''hrana bogov''. Zaradi edinstvenosti so ga z leti poimenovali tudi kraljevski žele ali gelée royale. Sveži matični mleček je gosta tekoča snov specifičnega okusa. Uživajte ga pod jezikom in ga imejte v ustih čim dlje. Tako boste zagotovili kar najboljšo absorpcijo v organizem in po določenem obdobju redne uporabe odkrili, zakaj ga tako opevajo in slavijo tudi čebelarji in številne raziskave.
 
Hranite v hladilniku
Sveži matični mleček je pakiran v kontrolirani atmosferi, kar zagotavlja ohranjanje kakovosti svežega matičnega mlečka. Izdelek lahko pri kratkotrajnem shranjevanju hranite na sobni temperaturi, pri dolgotrajnem shranjevanju pa v hladilniku. Po odprtju lonček z matičnim mlečkom hranite v hladilniku in ga porabite v 30 dneh.
 
Kako nastaja matični mleček?
Proizvajajo ga čebele dojilje, stare 5–12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico – matico, ki skrbi za preživetje vrste. Čeprav je čebelja matica genetsko povsem enaka drugim čebelam v panju, je zaradi rednega uživanja matičnega mlečka skozi vse življenje skoraj dvakrat večja od drugih čebel, postane najplodnejše bitje na svetu in preživi kar 15 rodov čebel. Čebelja matica ni pomembna samo zaradi širjenja zaroda čebeljega panja, je tudi pomemben vir življenja za širše okolje. Prav vrednost matičnega mlečka, s katerim dojilje hranijo matico, namreč ohranja čebeljo vrsto že več kot 40 milijonov let. Neizmerno bogastvo matičnega mlečka pa cenimo tudi ljudje, saj se zavedamo, da je zaklad iz čebeljega panja pomembno dopolnilo prehrani. Čebele namreč vplivajo na tretjino vse svetovne proizvodnje hrane.
 
Matični mleček je del tradicije

Tudi širše v Evropi je uživanje matičnega mlečka v prehrani že postal del tradicije, njegovo vrednost pa smo prepoznali tudi v Medexu. Izjemnost matičnega mlečka temelji na vsebnosti edinstvene nenasičene maščobne kisline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kislina), ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje. 10-HDA je tudi glavni parameter kakovosti matičnega mlečka. Zato je pomembno, da izberete matični mleček, ki je standardiziran na 10-HDA za celoten rok trajanja izdelka. Slednje za izdelke Gelée royale pod pečatom preverjene kakovosti jamčimo v Medexu.


Proizvajalec: Medex d.o.o., Slovenija

Priporočena dnevna količina:
Priporočena dnevna količina je ena priložena žlička (1 g).

Postopek priprave & shranjevanje:
Sveža oblika matičnega mlečka zahteva, da tudi neodprt izdelek hranite v hladilniku. Po odprtju ga porabite v 30 dneh.

Priporočeno uživanje:
Zaužijte ga zjutraj na tešče, tako da ga raztopite pod jezikom. Tako boste dosegli največji izkoristek, saj lahko kapilare pod jezikom matični mleček neposredno vsrkajo v krvni obtok.

Za en mesec redne uporabe zadostuje:
1 pakiranje.

Opozorila:

  • Osebam, alergičnim na matični mleček, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
  • Kratkotrajno izdelek shranjujte v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi do 25 °C. Za dolgotrajno shranjevanje priporočamo, da izdelek hranite v hladilniku.
  • Po odprtju shranjujte lonček z matičnim mlečkom v hladilniku na največ 4 °C in ga porabite v 30 dneh.

Sestavine: 100% sveži matični mleček.

100-odstotnemu svežemu matičnemu mlečku je v postopku polnjenja odvzet le zrak, kar zagotavlja ohranjanje njegove kakovosti.
 

Matični mleček
Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico – matico, ki skrbi za preživetje vrste. Matica je genetsko povsem enaka drugim čebelam, vendar je zaradi hranjenja zgolj z matičnim mlečkom skoraj dvakrat večja od čebel delavk, preživi kar 15 rodov čebel in je v čebeljem panju edina spolno razvita. Velja za najplodnejše bitje na planetu, saj na dan izleže tudi do 3000 jajčec, katerih skupna teža presega njeno lastno. V starem Egiptu so matični mleček uporabljali že faraoni, ki so ga imenovali »hrana bogov«, danes pa vemo, da njegova izjemnost temelji na vsebnosti edinstvene nenasičene maščobne kisline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kislina), ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje. Vsebnost 10 HDA je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

Priljubljeni