Čebelarska zveza Slovenije je v sodelovanju s prim. Petrom Kapšem, dr. med., izdala knjižico z naslovom Zdravnik svetuje, v kateri so predstavljeni čebelji pridelki, njihove koristi in način uporabe. 

"Že več let medicina na novo odkriva in potrjuje učinek zdravljenja in preprečevanja s pomočjo čebeljih pridelkov. Ko so stoletnega grškega modroslovca Demokrita vprašali, kako je mogoče biti pri tolikšni starosti zdrav, je kratko odgovoril: »Uporabljaj olje zunaj, med pa znotraj!« Pravzaprav ga ni človeka, ki ne bi hotel ohraniti mladost. Čeprav danes še ne poznamo čarobnega napoja za preprečevanje procesov staranja, imamo pa na dosegu roke sredstva, čebelje pridelke, ki upočasnjujejo posledice staranja. Čebelji pridelki pogosto preprečujejo kronične bolezni tako, da se upirajo staranju. Znanstveniki posegajo globoko v molekularno biologijo in odkrivajo mehanizme staranja v telesu in načine, kako proces staranja zavreti, in to z uporabo naravnih učinkovin, kakršnih je v medu, cvetnem prahu in matičnem mlečku na pretek." Peter KapšŽelim prebrati brošuro Zdravnik svetuje
 
   
Opomba
Vsebina je bila prvotno objavljena spletnih straneh Čebelarske zveze Slovenije z naslovom Nova brošura o čebeljih pridelkih. 
Objavljeno v dogovoru z avtorjem.
Vsebina izraža stališča avtorja in ne nujno tudi stališč podjetja Medex d.o.o.
 
Spletna trgovina

Medex priporoča

Sorodni članki

Čebelja matica: eno najosupljivejših bitij na planetu

Je največja v panju. Najplodnejša. Najdlje živi. Uživa le matični mleček, a prav zaradi čudežnega matičnega mlečka je, kar je. Spoznajte čebeljo matico, eno najosupljivejših bitij na planetu.

Preberi več

Zakaj je med tekoče zlato iz čebeljega panja?

Med je naravni sladki dar narave, ki nastaja s trudom marljivih čebel. Sestavlja ga okrog 200 različnih snovi, ki mu določajo okus, vonj, aromo in barvo. Preverite katere!

Preberi več

Priljubljeni