MedexLife

Avtor : Mina Lavtižar  

Sladoledni sendviči z Bio polnozrnatimi keksi po receptu Mine Lavtižar. 
IMG_2959.jpg
IMG_2987.jpg

Sestavine za 8 sendvičev

16 Bio polnozrnatih keksov s pomarančo/rozinami/iz 5 žit iz Medexa (ena škatla)
8 čajnih žličk marmelade po izbiri (priporočam marelično, jagodno ali malinovo)
80 g dobrega vaniljevega sladoleda
50 g jedilne čokolade
 

Priprava

Polovico (8) keksov namažemo z marmelado in jih pustimo počivati vsaj 15 minut, da se marmelada dobro vpije. Iz skrinje vzamemo sladoled in ga z žličko ali nožem razporedimo po piškotih, premazanih z  marmelado. Nato jih prekrijemo s preostalimi pripadajočimi piškoti ter damo takoj v zamrzovalnik. Čokolado nalomimo v kozico ter jo stopimo na vodni kopeli. Piškote vzamemo iz zamrzovalnika ter jih do polovice namočimo v čokolado ali jih z njo samo oblijemo. Do takrat, ko bodo sendviči postreženi, naj počakajo v zamrzovalniku.
 
Spletna trgovina

Medex priporoča

Sorodni članki